Dagens fråga

Är ni nervös inför tävling?

Frågade Janni häromdagen, och fick svaret att hon aldrig var nervös. Hur kan man aldrig vara nervös??! Vilken lyx! Jag skulle döda för att få ha det så.

Till att börja med så är jag betydligt bättre nu, och mindre nervös, än förut. Förut fick jag avboka tävlingar en vecka innan starten för att jag var så nervös att jag skakade hela tiden och kunde inte tänka på något annat. Det tog för mycket energi utav mig, så jag valde som sagt att stryka mig.

Numera går det bättre, det är lite upp och ner. Nu anmälde jag mig ju till både en hopp och dressyr för en vecka sedan, som är den 8-9 januari, och jag satt redan då och skakade som ett as, en månad innan. Så fort jag börjar tänka på det skakar jag och blir så nervös..

Grejen är att jag hela tiden målar upp en bild och tänker mig hela hopp-banan/dressyrprogrammet i huvudet, sekund för sekund, om hur det kommer att bli, flera ggr om dagen. Det gör mig ju supernervös! Försöker hela tiden intala mig själv att allt kommer att gå bra, att jag borde ta det då istället för nu, och att jag bara borde rida och sluta tänka så jäkla mycket. Men det är ju lättare sagt än gjort.

I somras hade jag verkligen lätt för mig, då tänkte jag inte på tävlingen förrän själva tävlingsdagen. Jag förbjöd mig själv att hitta på och fantisera om hur det skulle gå, hur det skulle se ut m.m. Och så fort jag började tänka på det så började jag tänka på något annat, allt för att inte bli nervös. Det funkade iaf sjukt bra, för jag blev bara nervös på själva tävlingsdagen då. Men inte så jättemycket.

Så hur gör ni när ni blir nervösa? Och blir ni det? Är det skillnad på hopp/dressyrtävling?




Kommentarer
Postat av: s

sv: ah visst är han :):)

2010-12-12 @ 18:30:15
URL: http://simplyythebest.blogg.se/
Postat av: Janni

Det jag gör när jag blir nervös (ja det händer faktiskt :P även om det inte hör till det normala^^) är att jag LER! :) prova det när du känner att du tänker på tävlingen och blir nervös, Le! :) och sen fnissar du lite för dig själv, man känner sig störtlöjlig men det hjälper! :)



och det ÄR skillnad på hopp/dressyr!



I hoppning är jag mer nervös, fast jag upplever det mer som att jag blir taggad, att det pirrar i magen, och det tror jag är skitbra! ^^ och det brukar släppa efter första hindret :)

Dressyren är man mer laddad och samlad inuti. Och där är det också lättare för mig att inte bli nervös, eftersom jag vet att det inte är min starka sida så känner jag alltid att jag inte har någon press på mig, ingen att "visa vad jag går för". Alla vet att jag är svagare i dressyren ändå. :)

2010-12-12 @ 18:31:45
URL: http://janniahlholm.blogspot.com
Postat av: Jossan

Blir endast nervös på hopptävlingar - eftersom jag inte vet om jag kommer få stopp på min häst xD Än mindre om jag kommer kunna att styra henne eller om hon kommer att kunna hoppa alla hinder utan att krascha i dem för att det går så fort hahaha xD

2010-12-12 @ 19:12:32
URL: http://dressyrnissen.blogg.se/
Postat av: Emmy Asklöf

sv; Vad bra! :D Jag har varit i Sundsvall, delat ut jultidningarna och varit i Birsta och kollat på Birsta City. :D Såg att du bodde i Sundsvall, jag bor 1 timme därifrån. I Hassela. Men jag är från Sundsvall! :D



När jag tävlar blir jag alltid nervös. Och jag undrar hela tiden om något ska hända. Jag glömmer bort var jag ska rida och så, men allting sitter i mitt huvud precis när jag hoppar upp på hästen. :)

Kram

2010-12-12 @ 19:18:33
URL: http://emmyasklof.blogg.se/
Postat av: Emmy Asklöf

Ojsan förlåt för att jag skickade förra kommentaren! Skickade till fel. pinsamt :)

Tänk inte på "Vad bra! :D Jag har varit i Sundsvall, delat ut jultidningarna och varit i Birsta och kollat på Birsta City. :D". Det var en som frågade vad jag gjort idag, men min Mozilla Firefox blandar ihop länkarna till bloggarna. x) Men jag tackar för din kommentar på min blogg, du har också en riktigt fin header! :D

Kram <3

2010-12-12 @ 19:22:41
URL: http://emmyasklof.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag blir mer nervös på hopptävling än dressyr tävling.

Då jag är sån som vill kunna träna på banan eller programmet hemma i lugn och ro.

Och känna att de känns bra.



Hopptävlingar ska man lära sig banan på plats, och de funkar inte riktigt för mig tyvärr. :/

Mitt minne är inte de bästa, och ännu värre när jag blir nervös.



Där av föredrar jag att tävla dressyr, då kan jag plugga programmet hemma.

och rida, rida och åter rida de. :) där av är jag mindre nervös på plats för då går de på rutin.

eftersom jag ridit de hemma så pass många gånger.



Och lite pga av de är jag mer dressyr ryttare än hoppryttare. :)

hoppning är inte min starka sida, varken hemma eller på tävling.



Nervös är jag, men jag försöker att inte tänka.

Och de får även gå som de går.

Går de dåligt, jo då gör de.

jag går alltid in på banan, gör mitt bästa går de verkligen inte väljer jag att utgå efter att ha hoppat 2 hindret kanske.

annars skulle jag ångra ihjäl mig. :P

2010-12-12 @ 19:52:22
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: sandra

När jag tävlar hoppning så kan jag vara lite nervös på tävlingsdagen men så fort jag kommer upp på hästen så försvinner allt :) Och när jag blir nervös innan tävling så är det blandat med pirr i magen, haha :) Dressyr har jag inte tävlat i xd

2010-12-12 @ 19:58:47
URL: http://sandralarsson.beldo.se
Postat av: Frida

Nervös?! Jag blir sjuuukt nervös innan jag ska tävla, spelar ingen roll att det endast är träningstävling, känns som jag ska svimma och spy... Fast när jag kommit in på banan brukar det bli lite bättre och då brukar jag bara "köra" eller vad man ska säga ;)

2010-12-12 @ 20:03:41
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: Lina Holmbom

Jag gäspar när jag blir nervös ;) Men jag är väldigt lugn innan tävling.

2010-12-12 @ 20:26:36
URL: http://http:/blog.skrotpilot.se
Postat av: Lina

Om jag är!

2010-12-12 @ 21:52:47
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Zuzzi

Min nervositet visar sig precis strax innan jag ska in på banan, hoppning som dressyr, och då blir jag kissnödig! Haha! :) Men går aldrig på toa för när jag väl börjar rida så försvinner det och glömmer bort det efteråt. Nu när jag skulle tävla KM dressyr för första gången någonsin så blev jag sjukt flamsig och muppig mellan LC klassen som jag red en travare på och LB klassen som det verkligen gällde i, det är nog så min nervositet visar sig :)

2010-12-13 @ 10:18:03
URL: http://tantgigant.bloggplatsen.se/
Postat av: Michelle

Jag blir inte nervös varken dagen innan eller precis innan man går in :D Kan pirra lite i magen när man kör på vägen dit, men inte mycket och då tänker jag bara på att det ska bli kul och ler XD

2010-12-13 @ 11:35:00
URL: http://ponnyofc.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag har aldrig varit nervös för att tävla och det drev min mor till vansinne på ponnytiden, för HON var nervös så varför kunde inte jag ta och vara det?! Haha! Men jag tror att det är från min pappa jag har fått mina nerver för jag kan inte minnas att han någonsin varit nervös, han är alltid lugn och go! (Y)



Dock har jag en lillasyster som blir jättenervös när hon ska tävla, och för henne hjälper det att prata! ;) Och LE, då lurar man kroppen att frigöra endorfiner (som gör oss glada) och så känner man inte av nervositeten lika mycket! ;)

2010-12-13 @ 15:14:09
URL: http://stallpaarni.blogg.se/
Postat av: Tova

Nope, jag är inte nervös nu för tiden =)

Väääldigt sällan det händer att jag blir nervös faktiskt :)

Första gången på de senaste 2 åren som jag är nervös är det inför min första tävling med Vera.. :P

2010-12-14 @ 07:59:06
URL: http://kazince.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0