Dagens fråga

Vilken är den bästa hopp- och dressyrsadel du suttit i? Som verkligen hjälpt dig med sits och som uppfyller de krav du har?

För min del är det Tekna och Wintec Isabell Werth dressyrmässigt. Hopp vet jag faktist inte, men det måste vara någon utav ponnyernas sadlar när jag gick IV-häst. Mjuka, rätt stora knästöd, mjukt säte. Det var blandade märken typ henri de rivel, cliff barnsby m.m. Är så himla sugen på en Bates momentum eller elevation, men jag måste verkligen testa innan jag köper.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Dressyr - Jaguar (minns ej modellen), Wellington Elite och Equipe Elegance.



Hoppning - Prestige Paris, Prestige Meredith, Equipe Exclusive.



:)

2010-12-18 @ 14:55:52
Postat av: elinor

Jag gillar inte djupa dressyrsadlar för man blir så låst i tölten, men flatbackdressyrsadlar är underbara. Största favoritern är min nya, flexibom så man kan ha den på alla hästar, utbytbara koppjärn och fantastiskt mjuk och skön, det finns liksom inget stopp som på en vanlig sadel utan den sviktar. Det är någon specialbom gjord på kolfiber som är stabil och bra men ändå sviktande och anpassningsbar. Gillar inte bomlösa o så för de är lite oformliga men den här e perfekt. Eques kosmos heter den och den har superbra läder och var inte spec dyr heller 12500 men jag fick rabatt för de var demo ex så jag fick den för 9000. Älskar childeric också men den passade inte hästen längre.

2010-12-18 @ 16:02:16
URL: http://engelstoft.se
Postat av: Carro

Hoppning: Stubben, flatback. Och Lemetex, åxå flat :) Gillar flatsadlar allra bäst, man får lite mer frihet och rörlighet.

Dressyr: har inte hittat nån än som jag gillar riktigt, men det är för att jag har så svårt att rida i en sån sadel. Faktiskt, nu när jag tänker efter, en kompis hade en dressyrsadel för många år sen. Den var specialbeställd, minns inte märket tyvärr. Den satt jag som gjuten i, djuuupt säte, mjuk och följsam med mkt bra stöd för skänkeln.



Annars gillar jag hårda sadlar överlag har jag märkt, med flat eller close contact.

2010-12-18 @ 17:10:33
URL: http://sartorius.zoomin.se
Postat av: Linn

Ken Taur är nog den bästa dressyrsadeln jag har ridigt i spec. modellen Electra :) sen hopp är det nog en Lippo :D

2010-12-18 @ 19:26:32
Postat av: Janni

Älskade en Pessoa Legacy som jag hoppade i förut på mitt halvblod, den var KANON!



dressyr måste jag säga att en Edinburgh sadel jag red förut var kanonskön!

2010-12-18 @ 19:40:40
URL: http://janniahlholm.blogspot.com
Postat av: Jessica.

Skönaste dressyrsadeln är utan tvekan Morris and Nolan med gelsits, fan den bästa sadeln ever.

2010-12-19 @ 10:13:21
Postat av: Mikaela

Du som är lite utav en "sadelexpert" ;) Vad tycker du om syntetdressyrsadlar? Jag är lite halvt emot just syntet eftersom jag har dåliga erfarenher utav dom och dom är väl inte såå snygga. Men jag funderar iaf på att skaffa en. Dock rider jag inte jättemycket dressyr men vad jag hört underlättar verkligen en dressyrsadel i dressyrarbetet.Stämmer det? Prisklassen på de är oftast lägre. Så vad skulle du säga. Onödigt eller bra både om att skaffa en och just en syntet?



Ojoj vad lång det blev. :) hah

2010-12-19 @ 18:41:12
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/
Postat av: Janni

Duuuu måste fråga en grej! Isabelle Werth-sadeln, är det cutback på den? Letar ju sadel till morris och funderar på om man skulle kika lite syntet iallafall :) har hört jäkla massa bra om just Isabelle Werth-modellen. :)

2010-12-21 @ 03:19:54
URL: http://janniahlholm.blogspot.com
Postat av: Johanna

Jag älskar min henri de rivel fletcher! :) Jätte skön och super bra stöd, ger bra sits i hoppningen enligt mig. Tyvärr ligger den inte helt 100 på min nya häst..

2010-12-21 @ 22:01:31
URL: http://erikaochjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0