Tempoväxlingar

Idag tog vi oss en ridtur igen, jag och B. Visste först inte om jag skulle rida ens för jag kände mig väldigt omotiverad, hade liksom inget att göra? Men så kom jag på att tempoväxlingar skulle sitta fint. Så vi körde lite såna.

B var jättefin!! Jobbade på hur fint som helst, tog jättefina halvhalter och avsaktningar och även halter. Inte hela tiden givetvis, men mestadels. Samlade några steg, så att hon fick trava jättesakta (utan att tappa takt), och sedan snabbt framåt igen i ett högre tempo. Red lite tempon däremellan oxå, men mestadels blev det väldigt samlat vs väldigt fort. Det är effektivast tycker jag! Hon vart jättetrevlig. Frustade nöjt flertalet ggr!

Men så fort
vi vände hemåt kom dampet fram igen, haha. Hoppas verkligen att hon landar snart nu när vi börjat komma igång! Hon blir så arg på mig när hon inte får göra som hon vill, och fast jag knappt tar henne i munnen så slår hon med huvve i protest. Och när jag säger ifrån och inte låter henne göra så så blir hon ännu mer arg och ska ner i diken, studsa omkring och ha sig. Tillsluuut kunde hon gå med på att slappna av och faktist skritta hemåt, det efter att jag började ställa henne höger/ halvhalt, vänster/ halvhalt, höger/ halvhalt, vänster osv. så att det hände något hela tiden.

Jag älskar sånahär dagar när hon verkligen visar att hon känner mina signaler, hur små dom än är, och faktist lyssnar. För då vet jag att de dagar som hon låtsas om att hon inte vet vad en halt är osv, är för att hon helt enkelt inte är med mig, utan i sin egna lilla värld. :-) Men så äre med denhär tjejen! Upp och ner och hit och dit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0