En lång skrittur

Har just satt mig här vid datorn hos Emma, mumsar lite choklad medans jag väntar på sjuts hem. :-)

Blev en lång skrittur
för mig och Bellans del idag som sagt förut. Två härliga timmar var vi ute. Den första timmen var nog bäst. Man får verkligen passa på och njuta när B är lugn och avslappnad på lång tygel, för det dröjer inte länge innan hon speedar igång och har sig. Då äre bara att sätta igång att sätta henne i arbete.

Dum som jag var tog jag det 3delade bettet då vi bara skulle skritta ändå. Men hon blir så jävlig på det, jag hatar att rida med det. Hon blir alldeles stum i munnen, jättesvårt att få lös henne på det. Det händer ingenting när man tar i bettet liksom. Hon bara biter tag i det, blööh.. Men bitvis släppte hon och blev fin, så jag får vara nöjd över dom goa stunderna. Mest blev det dragkamp. Hittade en lösning som fungerade rätt bra faktist, och det var att göra en halt och begära bibehållen form innan hon får gå ur den. För efter det blev hon så fin, några meter, tills hon hängde sig på bettet igen. Och så fick vi hålla på.

Men på slutet, påvägen hem så släppte hon myyyycket bättre. När vi red förbi koss-hagen blev hon cp, vilket hon aldrig blivit förut. Dom springer ju och bockar/galopperar och grejar bredvid oss, men hon har inte brytt sig. Idag var det tydligen katastrof. Det var svansen i vädret, höga frustningar, kast hit och dit och allmänt hispig blev hon.

Sen slappnade
hon äntligen av igen, och vi tog oss hem tillslut. ;-)

Provade som sagt
ett Bucas vintertäcke idag. Ett såntdär värstingtäcke, men neeee. Skitkonstigt i bogen på na.. Satt alldeles för öppet i bogen, de skulle ju regna&snöa in hur lätt som helst. Plus att de satt liksom bara helt fel i bogen. Haha.

Så det blir troligtvis att beställa det lila täcket istället, som jag la ut på bild för någon dag sen.

Här är det täcket jag testade;

Det sitter liksom alldeles för långt ner i bogen :s känns som om hela täcket behöver lyftas upp framtill på henne.



Kommentarer
Postat av: Lina Holmbom

Bucas täckena är gjorda för lite grövre halvblod =) Brukar vara svårt att passa in dom på nättare hästar.

2010-10-23 @ 19:18:04
Postat av: Jennie

Trodde alltid att du red på det tredelade bettet? :P Visste ju att du brukar/brukade variera med det raka bettet. Men vad har du ist för det tredelade när du inte rider på det? Är det 2-delat du kör med då? :P Haha luddigt men hoppas du förstår hur jag menar >.<

2010-10-23 @ 19:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0