Lära sig klippa häst?

Ni som klipper era hästars päls själva, har ni lärt er det själv? Provat er fram? Eller har ni blivt lärd? Är det något spec. man bör tänka på?

Ska få en klippmaskin avsedd till häst imorgon. Och B ska ju klippas.. så har lite funderingar på om man ska testa själv. Haha eller så ser hon väl förjävlig ut efter det. Vet dock inte ens vilket skick den är i, kan ju behöva bytas ut blad och grejer, så vi får se.


Kommentarer
Postat av: Lina Sällberg - Vinn Kingslandmössa från Hippoteket!

Klipper inte mina, men min förra ponny klippte en kompis åt mig. Hon var duktig. Skulle inte våga själv tror jag !:P

2010-10-30 @ 11:50:12
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Jennie

Jag klipper ju Jippan själv :P Tycker inte alls att det är svårt, han står stilla som en ängel också vilket underlättar ;) Det är bara att prova dig fram helt enkelt, ingen konst alls (tycker iaf inte jag)..

2010-10-30 @ 12:05:16
Postat av: Elenore

Jag har klippt en hel drös med hästar i mitt liv :) Brukar bli uppringd när folk vill ha sina pållar klippta haha ;)

Övning ger färdighet så jag tycker du bara ska testa själv, kanske ha någon med som kan tipsa lite hur du ska gå tillväga, och blir det inte bra så är det bara fortsätta ett par dagar tills det ser snyggt ut ;) Ofta missar man ju massa hår på första försöket

2010-10-30 @ 12:58:02
Postat av: Sanna Rafstedt - Designauktion!

Ny design till din blogg? :}

Var med i min design auktion!



Gå in på:

http://iintheflash.blogg.se/2010/october/designauktion-pink-design.html



Mvh Sanna

2010-10-30 @ 16:51:59
URL: http://sannarafstedt.se
Postat av: Q

Jag har klippt i många år nu..Och jag klipper mina själv.Nu för tiden med makens hjälp då för jag orkar inte hålla klippmaskinen så länge.Viktigast tycker jag är att man har vassa skär så att de inte nyper hästen och att man står på en säker plats och håller koll på var sladden är någonstans så inte hästen kan kliva på den om den skulle bli rädd.Jag är självlärd och det är inte alls så svårt som man kan tro.Tar lite tid innan man får till snygga kanter osv men som någon annan skrev..Övning ger färdighet Kommer antagligen klippa jamaica i morgon ungefär som din bild nr 2 visar.

2010-10-31 @ 02:23:23
URL: http://qodrofenia.bloggagratis.se
Postat av: SOFIE

Jag har lärt mig själv helt från början, och först så var det ganska så svårt för man måste ha rätt vinkel på maskinen för att den överhuvudtaget ska ta något och sedan så måste man klippa mothårs och åt det hållet håret växer för annars tar det ingenting. Men det är bara att prova sig fram så kommer det! Övening ger färdighet ;) Men tänk på att vara försiktig vid "rynkor" osv så att du inte skär in i hästen :) Om hästen tycker det är lite obehagligt eller något så kan ett tips vara att ha luva på eller bara ge den hö för att tugga för hästen har en slags lugnande effekt! :)

2010-10-31 @ 14:35:58
URL: http://sofieslilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0