Vad äre med folk?

Blir så jävulskt förbannad på folk som inte prioriterar hästens välbefinnande före nöje. Näe hästen är ju nån jäkla maskin som man kan göra vad tusan man vill på, så länge det är roligt för en själv. Om hästen mår bra och är frisk? Det är skitsamma.

Måste fan sluta läsa bloggar så jag slipper ha något att reta upp mig på. ^^, Synd om hästarna bara..

Kommentarer
Postat av: Jennie

Håller med! Man blir så jäkla förbannad på sånt! :(

2010-10-31 @ 21:15:53
Postat av: Q

Du är inte ensam..Även jag blir i bland redigt upprörd över vad jag får läsa i bland i olika bloggar..Jag läser mycket just ridtravarbloggar och i bland dör jag nästan ihop lite inombords när jag ser hur vissa behandlar sina hästar.Man kan inte låta bli att undra om det är tomt mellan öronen på vissa eller om de helt enkelt inte besitter kunskap nog.Det sistnämda går i allafall att åtgärda..Men ändå?!

Det är hästarna som får betala priset för människans dumhet.

mvh/Q

2010-10-31 @ 21:20:57
URL: http://qodrofenia.bloggagratis.se
Postat av: My

Håller helt med. Ska man ha häst så offrar man väl allt för den. Hatar folk som har sina hästar som leksaker eller när det passar dem!

2010-10-31 @ 21:23:45
URL: http://myopysen.blogg.se/
Postat av: henke

sv: haha okej, jag ska försöka i morgo :))

2010-10-31 @ 21:41:39
URL: http://henkelundberg.blogg.se/
Postat av: Lina S

tummen upp

2010-10-31 @ 22:01:20
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Jossan

Usch ja! Jag har ju nu ställt av Rea helt fram till klinikbesöket, ville inte gå från hård träning till inget alls så trappade ner på det under veckan. Nu blir det promenader för oss.

Tänk om fler kunde se sin häst som en kompis och inte som ett träningsredskap. :/

2010-10-31 @ 23:22:59
URL: http://dressyrnissen.blogg.se/
Postat av: Amanda

Håller med!



Sv; Jo jag kom på det med sen, tror det är 300g per m2 :)

2010-11-01 @ 07:28:58
URL: http://agoldenfantasy.blogg.se/
Postat av: Mj

Haha nu måste jag vara lite utav en nagel i ögat. Jag vet inte vad du har läst och hur dessa människor behandlar sina hästar. Jag hatar oxå när folk behandlar sina hästar som maskiner. Men ibland kan det finnas en grund till detta. Jag kan lätt säga att min häst inte är prio ett just nu i alla hörn och det beror på skolan. Närmare tentor och viktiga seminarium då jag känner att jag inte hinner med hästen så får hon vila/bli riden lite mindre eller om jag bara hinner pyssla om henne vissa dagar. Ofta kommer dessa tillfällen inte alls så ofta och om hon får vila ett längre tag så går jag självklart inte ut och galoppera järnet sedan. Bara en tanke, att hästen är inte alltid prio ett och andra saker måste komma före i vissa fall. Det finns olika skäl.

2010-11-01 @ 14:40:53
URL: http://mildahilda,blogg.se
Postat av: josefine

Jag tycker inte någon grund i världen är orsak att träna och rida en häst som inte mår bra. Hästens välbefinnande ska gå först, inte ryttarens nöje!



Jag har aldrig skrivit att hästen ska vara orio ett före ens andra sysslor eller hobbys. Men hästens välbefinnande ska alltid sättas i främsta rum, före träning och tävling.

2010-11-01 @ 17:15:45
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Jenny

tummen upp för din blogg



ska lätt fortsätta följa den :D



Har själv ett vbl, som har gått på travet ganska länge och är ett h*lvete. Tog 3 år att få honom slut sticka med mig, sen 2 år att få honom att bli en okey trevlig ridhäst, nu jobbar vi på dressyren och stötter bara på problem efter problem. Men dem dagar det går skit får jag tänka på hur långt vi kommit från början, och att vi gör framsteg men långsamt ;)

Just nu jobbar vi på att han ska vara mjuk i munen hela tiden, även om han blir het eller stressad, att bromsa när jag kramar mjukt i tygen, och att få en mjuk form, för när han går i form nu inne på banan blir han spänd, stel och stark. När vi är i skogen är han dock mer avslappnad och går i en okey form ;)



Red förut ett annat vbl, en unghäst, hon lärde sig galopp, skänkelvikning, gå på böjt spår och ställa sig åt båda hållen, öppna, och mer på ca 6 månader. Helt otrolig häst, å då blir jag så arg på min "gammel" gubbe, haha men älskar honom och när han väl får grepp om dressyren kommer han bli en grym hopphäst då han är modig, klok och har bjudning så det hette duga ;)

2010-11-01 @ 22:28:19
Postat av: Mj

Nej, gud nej. Klart att hästen välbefinnande går först. Sätter mig inte på en häst och rider och tränar när den inte mår bra, sjuk, eller dålig kondis. Det jag ville få fram var att för vissa blir det mer eller mindre häst ibland. Men för det betyder det inte att man ser hästen som en maskin eller behandlar den dåligt.

Jag antar att du syftar på att träna och rida fast hästen mår dåligt, något som jag själv inte förstår varför folk gör. Så vi syftar lite på olika saker. Läste inlägget lite snabbt för att se vad du syftade på ;)

2010-11-01 @ 23:27:56
URL: http://mildahilda.blogg.se/
Postat av: sara

Jag håller med dig om att människor är konstiga djur:/



men sluta inte blogga

2010-11-02 @ 10:58:58
URL: http://emelont.blogg.se/
Postat av: Elli

Håller med! Det gyllene ordet Prioritering är underskattat.

2010-11-03 @ 18:12:35
URL: http://ryttarnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0