Bakslag

Idag fick vi ett bakslag på de nästan två underbara veckorna. Red ut och tränade ökningar/samlingar i alla gångarter.  I början var hon seg, men tillslut fick jag fram henne bra för hjälperna och hon gick super! Stabil, följsam och gjorde det jag bad om. Gick jättebra att öka/länga skritten.

Sen fjollade hon över nå stockar på sidan som hon sett 100ggr, och efter det var det kört! Stenhård som en vägg blev hon i munnen, fyfan vad jag hatar när hon är så. Det blir dragkamper, slit och drag och massa frustration. Vet inte riktigt vad jag ska göra när hon blir så, men jag har rannsakat mig lite nu och analyserat. Jag får helt enkelt (trots min jäkla envishet) skita i formen när hon blir sådär, bara fokusera på att hon gör det jag ber om. Och prova lite då och då och se hur hon är.

En positiv sak
är iaf att galoppen var jävligt fin idag! Hon brukar inte kännas såhär fin, så det är jag kalasnöjd med. Får fokusera på det positiva.

Får hoppas hon bara hade en dålig dag. Vi kommer igen! ;D

Kommentarer
Postat av: fea

Bakslag är ju underbara... Nat.. fick ett med Texas för någon vecka sen eller två, det ända han gjode var att gång på gång sparka bakut i serier.. Vi red vanlig dressyrpass sen fick han för sig att allt var jobbigt ! hatar när dom blir så.. pluss att han hängde sig i bettet och bara drog.



Men som sagt man kommer igen ! Och du och B är as fina tillsammans :D du har kommit så himla långt med henne ! OCh de e ju faktiskt så, att ibland behövs bakslag !

2010-09-13 @ 20:23:34
URL: http://feaftw.blogg.se/
Postat av: Lina

När det blir så där för mig med Bellona brukar jag bara låta henne skritta på lång tygel resten av passet, för de brukar inte gå att lösa så länge hon inte börjar slappna av ordentligt igen, vilket ju kan ske efter en stund på lång tygel. :)

2010-09-13 @ 20:45:23
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: josefine-f

Bra tips där Lina! Gjorde faktist det på slutet utav ridturen och hör och häpna hon vart mer medgörlig efter hon skrittat på lång tygel en stund.



Problemet för oss är bara att när vi är på hemväg kan jag nästan aldrig ha lång tygel, utan måste nästan alltid jobba i lååååg form för att kunna reglera tempo. Annars ångar hon iväg i otakt osv. Dock blir det bättre och bättre, men ändå.



Men ska absolut testa att göra det oftare :)

2010-09-13 @ 20:51:21
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: sara

Bakslag är något man får räkna med....

Men Jossan jag har ett tips som du kan prova som funkar för mig när det blir så jag vet inte om du får någon användig för den men när du blir fusterard på att det inte går stanna upp och ta några ljupa andetag och tänk att detta går och tänk nej men va fan det här komemr och gå skit bra och jag har även ett rum som jag går in i när jag är på det humöret där har jag allt jag älskar och uppskattar...

Det brukar funka för mig vet inte om det är något du har användnig för men i alla fall bara ett tips eller nåt

2010-09-14 @ 18:21:23
URL: http://emelont.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0