Dagens fråga

I vilket bolag har ni era hästar försäkrade?

Jag har mina djur hos
agria. Men jag har ju hört mkt skit om dom så har varit sugen på att byta några ggr, men samtidigt känns det ganska riskabelt. Hon har ju bara behövt nyttja den 1 gång på 3 år, så.. Det känns ju ändå bra att dom har all historik på min häst. Och jag har ALDRIG haft problem med Agria, har behövt nyttja dom till andra djur förut, och det har aldrig blivit problem med utbetalningar m.m. Och dom är alltid tillmötesgående och trevliga tycker jag. Funderar dock på om jag ska byta försäkring, alltså ändra lite med självrisk m.m och betala mer i månaden, men jag vet inte. Svårt de där!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag har Tingeling försäkrad i Sveland med enbart fast självrisk. Visst, premien blir lite högre men efter att förut ha haft en shettis som blev oturligt sparkad och fick opereras och stå en vecka på Ultuna så vet jag hur mycket det kan kosta även om man har försäkring...den gången hade jag både fast självrisk och en viss del rörlig och det kostade mig ca 15000 kr (totalt gick det på närmare 40000 kr så försäkringsbolaget tog ju en stor del).

Men för mig känns det som att det är mer värt att betala de där extra hundralapparna i premie och sen veta att det "bara" är kostnaden för självrisken, och de kostnader som försäkringen ändå inte tar som skulle bli om det är något.

Jag har även alla mina fyra katter försäkrade i Sveland.

2011-04-11 @ 07:58:52
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag har alla mina hästar (och även hunden) försäkrade hos Folksam. Jag får 10 % där eftersom jag är medlem i ASVT. Jag är väldigt nöjd med Folksam, alltid bra bemötande och inget strul när jag behövt använda försäkringarna.



Det är en stor risk att byta försäkringsbolag, för hos det nya bolaget får man inte ut för något som hästen haft problem med innan den försäkrades in, som däremot kan täckas av den gamla försäkringen om man haft den länge.

2011-04-11 @ 08:05:10
Postat av: Anonym

Agria!



Jag har heller aldrig haft några problem med Agria! (:

2011-04-11 @ 08:41:41
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Sanna

Alla våra hästar är försäkrade i Sveland :)

2011-04-11 @ 08:42:08
URL: http://ridtravartjejen.blogg.se/
Postat av: Céline

Folksam eftersom det var där han var försäkrad när jag fick honom. Det strulade länge och väl, och tog nästan ett år att få tillbaka pengarna första gången.



De hade nämligen uppdaterat sitt system och då reggat om min häst till travhäst i systemet (=typ inget på försäkringen gäller) utan att jag visste något. Och innan vi kom fram till det... på mina papper stod det ju ridhäst. Lyckat.



Men sen gick det bra i alla fall när vi väl hittat felet. Så ah antar att jag mest hade otur...

2011-04-11 @ 11:01:24
URL: http://celinsaan.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jag har IF, fast självrisk vilket känns jätteskönt ifall det skulle dra iväg med kostnaderna då är det aldrig mer än 2500 man betalar, använt självrisken en gång och efter det så täckte även min försäkring medecinen. Sen ringde jag bara och sa att jag fått en räkning från atg och samma stund som jag pratade med dem så kom pengarna in på mitt konto :)

2011-04-11 @ 11:22:57
URL: http://zkold.devote.se
Postat av: Malin

Jag hade också agria till Kayo de första åren och har inte haft några problem med dem. Jag bytte då de gick över till fast självrisk + 20% av det totala beloppet. Tyckte det var lite riskabelt med de där 20%, kan ju bli lite dyrt då. Så har numera IF och är supernöjd. Bara en fast självrisk och inte alls farligt dyr försäkring (om jag jämför med min tidigare på agria). Mitt tips till dig är att ringa runt och be om offert hos de olika bolagen och se vad som passar er bäst.

2011-04-11 @ 12:13:15
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: Andrea

Agria, har inte haft några problem heller, snarare tvärtom. Dagen vi överskred försäkringspremien eller vad det nu är, ringde dom och erbjöd oss att höja. :)

2011-04-11 @ 12:38:31
Postat av: Felicia & Ridtravaren Stardom

Har agria, eftersom Boffe va försäkrad där när jag köpte honom. Försäkringen täcker typ inget känns de som, och jag har aldrig haft användning av den. Känns som man bara kastar sina pengar i sjön. Har dessutom blivit "illa bemött" eftersom jag har en travhäst... Vet inte hur jag ska göra... Är så kass på såntdär. Kanske byter så småningom.

2011-04-11 @ 13:50:58
URL: http://lifeofstardom.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

Har också Agria och är väldigt nöjd! Även om det är lite dyrare så har man verkligen användning av den när de väl gäller. När min häst skadade sig nu fick vi tillbaka massor för att hon varit skadefri länge. Känns som bolag med lägre självrisker säkert har en del finstilt. Tänker inte byta.

2011-04-11 @ 14:05:26
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Camilla

Har Dina Försäkringar, har det för att det är fast självrisk, då slipper man överraskningar om svindyra självrisker. Även om självrisken blir högre för småsaker känns det värt det ändå.. Bra villkor i övrigt också.

2011-04-11 @ 16:41:37
URL: http://parellikusken.blogg.se/
Postat av: Emma

Sveland till Missy och Agria till hunden. Jag skulle inte byta bolag, kan bli massa strul då har jag märkt!

2011-04-11 @ 18:28:15
URL: http://Emma.Stjernstedt.net/blogg
Postat av: Emma

Jag har alla hästarna och även hunden samt katterna försäkrade hos Folksam och har haft det i 8a år nu, bytte från Agria då jag blev illa bemött där och fick tjafsa en hel massa med dem.

Är väldigt nöjd med folksam och blir alltid trevligt bemött och har aldrig haft något tjafs med dem.

Vet att väldigt många är väldigt nöjda med Agria också, så tycker att man ska ha dem försäkrad någonstans där man själv känner sig trygg! ;)

2011-04-11 @ 19:37:51
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Matilda

mm jag tror vi har det hos samma som du. Vi har våra katter och hästar på samma och tror det är agria!

2011-04-11 @ 19:53:45
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Klara

Jag har båda mina hästar hos Folksam, men jag hade min förra hos Agria. Jag tyckte också att de var toppen fram tills vår sista kontakt, med andra ord efter att jag tagit bort min häst. De tvekade på mig och krävde bevis på att han verkligen var avlivad, trots att jag hade flera vittnen, bland annat veterinären som gav honom sprutan. Det var ändå massa trassel med papper och samtal hit och dit, så det var väldigt jobbigt mitt i sorgarbetet. Men innan dess var jag väldigt nöjd, de betalade ju alltid ut och sådär!

2011-04-11 @ 20:10:22
URL: http://klaraskrabater.blogg.se/
Postat av: Emelie

Alla mina djur är försäkrade hos sveland =)

2011-04-11 @ 21:13:12
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Lollo

jag har mina i Agria :) vet inte riktigt varför men tycker det funkar bra :)

2011-04-11 @ 21:55:39
URL: http://www.lbrantsberg,blogg,se
Postat av: Linda

Jag säger bara det.. IF!

Tänk när min hund blev jättedålig. Vi for in åtta på morgonen och åkte hem fem på kvällen. Då hade han legat med massa dropp, tagit fullt med röntgenbilder hela dagen, mediciner, undersökningar.. ALLT!

Jag tänkte jisses detta kommer bli dyrt. Men nepp 2800 som var självrisken.. Undra om det var den summan tro?

Aja det var iaf skönt.

Så jag känner mig rätt så säker med If.

2011-04-11 @ 23:54:05
URL: http://elmo.cybersite.nu/
Postat av: Amanda

Jag kommer nog försäkra min i Folksam, dom verkar rätt bra. Har hört många som haft klater med Agria.

2011-04-12 @ 09:48:32
URL: http://passionpellini.blogg.se/
Postat av: Emeli

Folksam. Har dock ingen riktig koll på vad det är för försäkring och sådär dock, det har jag överlåtit till mamma <:

2011-04-12 @ 22:39:57
URL: http://solitarymoment.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0