Flugtäcke

Köpte ett Bucas Buzz off idag för att kolla strl, fanns nämligen bara 125cm, och jag mätte det lika långt som ett täcke på 140cm. Så det var värt ett prov iaf! :)

Såhär såg det ut:

Detta ska då lämnas tillbaka, och sen får jag se om jag får tag i ett 135cm eller om jag köper ett Amigo. Jag vet faktist inte. Finns så jäkla mkt olika modeller. Blä! Detta var ju som sagt 10cm för kort och blev SNORTIGHT i bogen. Men eftersom hon har Bucas regn- och vintertäcke som hon inte får skav utav över huvudtaget känns de smart att ta Bucas.

Men ja.. SVÅRT!

Kommentarer
Postat av: jessica

de va ju fint :)

2011-04-27 @ 18:57:05
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: sara

sv. För att bakbenen och frambenen är helt olika ben, alltså de används helt olika.



Här är ett svar från Svante som jag hittade:



"De så kallade teknikskydden diskuteras av och till, precis som du säger. Själva idén med dem är att hästarna ska bli mer medvetna om sina bakben och förhoppningsvis förbättra sin teknik.



Det finns olika typer, en del är med vikter och andra som har elastiska remmar som kan dras åt olika hårt. En del hästar bryr sig inte alls om dem oavsett typ och en del hästar reagerar mycket kraftigt på dem. Detta resulterar i en, i mitt tycke, onaturlig hoppteknik som faktiskt ibland skrämmer hästarna och då inte får den önskade positiva effekten som var meningen från början.



Den andra sidan av saken är att hästarna, på grund av den onaturliga tekniken, kan få ont i ryggen och då är det definitivt inget man vill hålla på med. Skydden används ibland på tävlingar, men man ser det mer och mer sällan.



OBS! Detta är definitivt inget man pysslar med hemma på egen hand. Det är i så fall till för professionella ryttare med stor erfarenhet och stort kunnande!



Vänliga hälsningar

Svante Johansson"

2011-04-27 @ 20:31:15
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Är det magplatta på det? Annars är ju eksemtäcke mer heltäckande om hon tycker det är jobbigt med flugor på magen och så också

2011-04-27 @ 20:40:47
URL: http://barefootangel.blogg.se/
Postat av: Bonnie

sv: Så tänkte jag också först men det var det enda som fanns och jag hade verkligen panik men det sitter bra på Majs som är super-duper-mega skavkänslig.

2011-04-27 @ 21:00:49
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/
Postat av: Emma

Aw, sötBellan! Men vad oskönt pannbandet såg ut att vara?! :O Ger inte det spänningar i nacken, eller är det bara jag som är fjollig kanske?

2011-04-28 @ 09:57:56
URL: http://http//sundsvallsryttarna.blogg.se
Postat av: Annica

hej, jag har ett i stl 135cm (bucas) som du kan få köpa har legat ett tag nere i förådet. har för mig att det är i mycket bra skick. men jag kan titta på det. maila mig om du är intresserad.

2011-04-28 @ 18:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0