Hoppning dag 2

Idag var det mer fokus på banträning, det var det iofs igår oxå men mer "på riktigt" nu. Vi började med att hoppa fram i omhoppningssvängar, dock i normalt tempo. B skötte sig super! Gick så bra så, hon var lite mindre stressad idag vilket var skönt. Men vissa ggr då jäklar stressar hon upp sig så hon inte vet var hon ska ta vägen. Sjöblöt i svett blir hon oxå. Det är dock inte när vi ska hoppa, utan när vi rider fram och ska t.ex galoppera. Då slår det lite slint i damens huvud. Men som sagt hon var bättre idag! :-)

Gick iaf bra att hoppa banan oxå, hoppade 80cm-bana och det fattade inte jag förrän jag kom till tredje hindret och de blev stopp, haha. For av och landa på fötterna. Då sa marianne att det var 80cm. Så SÅ jävla rädd kan jag ju inte vara då om jag inte ens märker att det är 80cm. Iallafall så fick vi några stopp, kanske 3? något sånt. På olika hinder, och det som är bra är att jag idag fick en riktig aha-upplevelse.

Mina händer var problemet idag, och har säkert varit många andra ggr. Jag har dom för brett, och styr brett, så när jag rider an rakt mot ett hinder och B hamnar lite snett så drar jag tag i ena tygeln, och sen i andra, och sen i den andra osv osv för att försöka få henne rakt på. Så min uppgift idag var att hålla låga och mjuka händer, samt hålla IHOP dom. Kan säga att jösses vilken jäkla skillnad när jag hade stilla och ihop hand, än när dom är bred och dras åt höger och vänster. B hoppade kanoooonfint när jag fick till handställningen! Så jävla roligt.

Hoppade vattenmatta, vågor och trippelbarr. Och förrförra ggn, så var jag ju så rädd att jag VÄGRADE hoppa trippelbarren, ens när den låg på 40-50cm. Och idag hoppar jag den på 80cm utan stopp en enda gång.

SJUKT KUL! Min älskade fina B. Idag hjälpte hon mig riktigt mycket med självkänslan!

Nu väntar jag på sjuts hem så det dyker upp en film senare.

Kommentarer
Postat av: Malin

Det är alltid lika kul när man hittar rätt knappar och verkligen får till de!:)

2011-04-10 @ 14:36:09
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Melinda

härligt! :D



SV Dom sitter jätteomlott runt hoven, hörde inte en enda gång att dom slog ihop :)

2011-04-10 @ 16:03:53
URL: http://melliskung.blogg.se/
Postat av: Camilla- Tävla om snygga kläder ifrån Mountain horse

Lät som en rolig träning!

2011-04-10 @ 21:50:54
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0