MYGGEN

Myggen har redan anlänt till Norrland. Därför vill jag ha era absolut BÄSTA tips på flugmedel! Jag har provat hemmakok, som inte verkar fungera. Har oxå använt dehär från Hööks, den svarta flaskan. Men jag vet inte.. Vill ha nåt dundermedel som gör att B inte behöver bli full av fula kliande knölar..

Har någon provat Switch? Är lite skeptisk med tanke på hur starkt det verkar vara dock. Så, vad använder ni? Vad funkar bäst?

Kommentarer
Postat av: Malin

SV: Jag vill ha dem nu oxå :)



Jag har testat switch på min häst och hon fick panik då jag började hälla ut det på rumpan. Precis som om de svider, så vågade inte fortsätta använda det. Flera i stallet har haft hästar som reagerar likadant. Jag kör naturell med flugtäcke då det är som värst. Inget medel verkar ju funka ändå.

2011-04-26 @ 20:48:01
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: Céline

Tyvärr har myggorna redan hittat till Norrköping också :(



Jag har fan provat allt. Nu är min häst visserligen JÄTTEKÄNSLIG i huden. Hans myggbett försvinner aldrig, han är knölig året om eftersom han har hudproblem. Men det blir förstås värre under sommaren.



Ingenting har dock funkat. Jag har kört Switch (verkar funka på fästingar åtminstone, eller så har vi inte så mkt fästingar i hagen, kan va det också, men han har inte haft några), diverse olika krämer, sprayer, hemkok, RB86 eller vad det heter och allt sånt, men det gör typ varken till eller från. Det är i stort sett bara täcke som hjälper något, men oftast hittar dom in därunder också, och Wille hatar att ha täcke på sommaren så han tar bara sönder dom :(



Så den som lyckas hitta ett medel som funkar på min häst skulle jag beundra skarpt! Men överlag vet jag i alla fall att många upplever att switch funkar, så det kanske funkar för B :)

2011-04-26 @ 21:27:21
URL: http://celinsaan.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Jo det klart det blir varmt men vad har man för val? Det är ju fruktansvärt ibland, rikitga svärmar med hemska djur som biter dom. Svettas har hon aldrig gjort under flugtäcket vad jag har märkt. Viktigt är dock att hitta ett som sitter bra, de vill gärna åka bakåt och skava på bogarna.

2011-04-26 @ 21:31:15
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har provat Switch - ingen större skillnad tyvärr :(

Blev jättebesviken!

Nu kör jag på "den svarta flaskan" från hööks - Ultrashield. Det är den bästa enligt mig med en mycket känslig häst!

2011-04-26 @ 21:31:24
Postat av: Ebba

Jag brukar utrusta Brian med flugtäcke, flug/mygg-spray och Switch. Brukar använda renons som jag tycker fungerar helt okej, men har nu inhandlat ultra shield som får se om det fungerar... Jag tycker att Switch är bra just för att det håller så många veckor, men personligen tycker jag inte att det biter alltför mycket på myggen men snarare väldigt bra på fästingar och knott. Lycka till :)

2011-04-26 @ 21:40:30
URL: http://stalljalsta.bloggplatsen.se/
Postat av: My

Jag ska testa Switch i år. Har kamrater som använt det och det fungerar mer än utmärkt. Är ju även skydd mot fästingar i det. Just nu använder jag Renons flugspray och det fungerar ju okej när man sprutat på det men tycker skyddet försvinner alldeles för fort.

2011-04-26 @ 21:40:47
URL: http://myopysen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag har åxå sett några! Huvva säger jag bara.

Snart får stackars Okuma gå i flugtäcke för att överleva.. :S



Absorbine Ultrashield är THE shiet!

2011-04-26 @ 21:41:51
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Ja just de, Switch, har aldrig någonsin märkt att det funkat på nån häst...

2011-04-26 @ 21:42:30
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Malin

Vi använde switch ett tag till våra,har för mig att de är rätt dyrt dock? Men de funkade bra mot fästingar & om jag inte minns helt fel helt okej mot andra flygfän. Va många år sen vi hade det men de funkade hyffsat när vi hade de :)

2011-04-26 @ 22:00:20
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

Switch använder vi och har gjort i alla år. Samt flugskydd som sprutas/sprayas på

2011-04-26 @ 22:09:57
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: sarah

Jag använde Switch förra sommaren. Jag tyckte det var sådär.. Hästarna fick inga fästingar men myggen var kvar.. Men jag tyckte det var skönt med inga fästingar! :) Men det är nog svårt att bli av med myggen helt :(

2011-04-26 @ 22:14:03
URL: http://ssarahaugustsson.blogg.se/
Postat av: Klara

Jag har svarta flaskan från Hööks, och kombinerar det med Switch. Switch är förvisso väldigt starkt som du säger, jag fick det på händerna och nagellacket bara rann av, men ingen av mina hästar har reagerat på det (har använt det på ungefär 10 olika) och det fungerar väldigt bra. Det tar ju de flesta fästingarna också, så det är super! :)

2011-04-26 @ 22:26:24
URL: http://klaraskrabater.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Har köpt något dyrt flugmedel nu får se om det är bättre :)

2011-04-26 @ 22:29:33
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Det svarta sprejflaskan från Hööks innehåller gift som kan göra katter, hundar m.m i omgivningen ordentligt sjuka, inget att rekommendera!

Switch On använder jag mot knott och broms fungerar bra. Använder preparatet "Mygga" mot myggor som även fungerat bra för min del på hästara.

2011-04-26 @ 22:46:49
Postat av: lina holmbom

Har alltid använt switch. Fungerar bra =) du drar en rand i manen och över länden.Starkt är det men effektivt mot knott och broms =)

2011-04-26 @ 23:38:53
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Lollo

Switch fungerar inte på någon av mina hästar, jag använder endast "den svarta flaskan" från hööks. Den är bäst.

Sen är hööks exem täcke riktigt bra har det till ia=)

2011-04-27 @ 00:36:13
URL: http://blog.st.nu/ungaryttare
Postat av: Carro

Förra sommaren hade jag ett flugmedel som var i en blå liten bunke, den skulle spädas ut i vatten. Nu kommer jag inte på namnet men jag tyckte att den var bra. Den funkade på mina hästar iallafall. Tror jag köpte den på Granngården. Switch har jag inte vågat prova, men det sägs ju att den ska vara bra.

2011-04-27 @ 08:19:19
URL: http://carroshastliv.blogspot.com
Postat av: Amada

Jag provade Switch på mina hästar en sommar. Men jag tycker den va värdelös! Den hjälpte ingenting.

Så då provade jag Ultra Shield (stavning) istället. Och den funkar hur bra som helst! Så den rekomenderar jag.

Sen har Life butikerna haft ett medel förut som jag tror de inte va nån karenstid på. Och den heter Föllinge Häst Deo. Även den funkade mycet bra!

Men jag vet inte om det medlet finns i butikerna nu,men det går nog att beställa från tillverkaren :)

2011-04-27 @ 08:50:11
URL: http://passionpellini.blogg.se/
Postat av: Rebecca

jag har ett jättebra flugtäcke som jag har på sommaren. Annars tycker jag om ultra shield eller hur det stavas. Det är det bästa på Viking i alla fall. Sen kokade min kompis ihop något eget flugmedel som var suuper inga "djur" satte sig alls. Luktade dock inte så jättegott:/

2011-04-27 @ 09:23:46
URL: http://www.zkold.devote.se
Postat av: linn

Switch fungerade inte på våra hästar men har hört från andra att det ska fungera. Vi använder Ultra shield och det fungerar hyfsat men ska börja med broms blockare för det funkar verkligen super fast det håller inte mer än några timmar men då är det väldigt effektivt också så det är bra när man tex rider :)

2011-04-27 @ 09:45:07
Postat av: Mimi

Kan bara tipsa om att Sjöbogårdens glansspray avskräcker en del äckliga smådjur På Mulans ben brukar jag köra med Frontline spray. Finns på apoteket, är avsett för hund och katt, men tror inte det gör något att man använder på häst :)

2011-04-27 @ 09:47:14
URL: http://wimst.blogg.se/
Postat av: carro

har prövat allt jag åxå, det enda som hjälper är örterna som han får äta, Itch -Free från www.tahorseware.se kombinerat med Prob Deo. Överlägset! Har även glugtäcke som jag köpt från hööks, inte optimal passform men funkar.

2011-04-27 @ 10:54:39
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Jag tipsar helt klart om Ultra Shield. Efter ett par år i hästvärlden och försök med en mängd olika flugmedel är det helt klart detta som fungerat bäst. Jag är inte ensam om att tycka det, då det var omöjligt att få tag i när sommaren började närma sitt slut förra året. Det var slut hos säljaren, så butikerna i Sverige kunde inte få hem mer.

Men, kanonbra flugmedel, som är drygt också :)

2011-04-27 @ 16:20:43
URL: http://evasjohus.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag köper ett flugmedel som heter Föllinge slår allt som Hööks har i sitt sortiment i min mening.

2011-04-28 @ 12:28:30
URL: http://emma.stjernstedt.net/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0