Var med och tävla...



http://oldhaunts.blogg.se/2011/july/tavling-vinn-personligt-armband.html

"Varför min häst är speciell"

Guns Ballerina är hennes namn, hon är fux m. bläs och är ett sto. Det måste väl säga det mesta, eller? Denna tjej gör verkligen skäl för det man väljer att kalla för fuxsto, för det är precis vad hon är. Hon gör ingenting gratis, men vinner du hennes hjärta och förtroende så går hon genom eld och vatten för dig.

Hon är en tjej med väldans mycket humör. Det mesta tycker hon ska ske på hennes villkor. Ber man om något som inte passar damen för tillfället så får man veta det också. Men känslan när vi blir ett, när hon och jag smälter ihop och kommer överrens, när allt bara flyter på som det ska, den känslan är oslagbar. Den känslan kan ingen annan häst i hela världen ge mig.

Bellie, som hon kallas, har lärt mig otroligt mycket på olika sätt. I ridningen har hon lärt mig allt jag kan, eller, vi har lärt oss tillsammans. Allt vi kan har vi fått lära oss tillsammans. Men hon har även lärt mig att bli en bättre människa. Bellie har lärt mig självkontroll. Hon har lärt mig att ha tålamod i mängder, hon har lärt mig att inse mina brister, hon har lärt mig att våga ta hjälp, och hon har lärt mig att jobba med mig själv. Hon har lärt mig att VÅGA.

Bellie är som min spegelbild. Jag tror det är därför som hon är så speciell för mig. I grund och botten är vi lika tjejiga båda två. Två starka viljor, två mycket bestämda tjejer, två som verkligen vill få sin vilja igenom, två som blir upprörd om det inte går som man tänkt sig. Två väldigt känsliga individer. Men det är även det som gör det så svårt ibland. Ibland vill vi helt olika saker, och jag är inte kapabel att lösa det. Vissa dagar/veckor/perioder funkar ingenting. Det går upp och ner som en berg-och-dalbana.

Men en sak har jag märkt. Ju mer tid vi spenderar tillsammans, ju mer lär vi känna varandra. Vi smälter ihop mer och mer. De dåliga dagarna, veckorna och perioderna blir allt färre och kortare. Vi blir mer och mer samspelta. Vi vågar mer och mer. Hon lär mig att våga mer. Hon ger mig självförtroende.


Hon är mitt ljus i mörkret. Min fina tjej.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Väldigt fint skrivet! :)



SV: Jo, du brukar ju underhålla Bellie väl tycker jag. Superbra! :)

2011-08-25 @ 14:06:05
URL: http://nobleride.blogg.se/
Postat av: Jenny

Fint skrivet!

En fråga, hur har du lyckats få in en synbar presentation tillsammans med fotot ovanför inläggslänkarna på bloggen? Är det fixat i photoshopp och så har du laddat upp fotot?

2011-08-25 @ 14:35:40
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Frida :)

Hej! kan inte du göra ett inlägg om vad du tycker om de olika "grenarna" inom ridningen? Om vad du tycker om dem, och skulle du tänka dig att prova de?:)

2011-08-25 @ 16:57:56
Postat av: Agneta

Vi hade ett halvblodssto för länge sedan. Hon var också fux, men den snällaste häst som gått på fyra järnskor :) Hon bromsade upp självmant om hon kände att man höll på att åka av, sedan kliade hon liksom upp en i sadeln igen :) En fantastisk häst trots sin temperamentsfulla färg. Det är inte alltid som färgen smittar av sig alltså :) Men det är alltid lite kul med hästar som har humör!

2011-08-25 @ 22:30:01
URL: http://agnetautanh.blogspot.com
Postat av: Julia - tävla om röda Premiere lindor på bloggen!

Åh, vilken fin text!

2011-08-25 @ 22:36:44
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0