Dressyrlektion

Ikväll har jag och Matilda ridit dressyrlektion på våra söta små hästar. :-) Dom är ungefär deras raka motsatser, men ibland ganska lika på ett sätt.

Jag är inte helt nöjd med
idag, men samtidigt nöjd. Haha. Bellie var mycket springig och stark idag, hon ville liksom inte komma till ro riktigt. Hon kändes trött, det kanske är från i torsdags då vi hoppade.

Vi började med en superbra travövning med lite jobb att ställa hästarna inåt på långsidan, sedan var det en halvt snett igenom-volt och därifrån skulle vi flytta hästarna ut till spåret igen. B kändes jättefin i högervarvet när vi kom till ro. Vi fick jobba på bra idag och speciellt jag för att kunna rida henne på rätt sätt. Fortsätter arbetet med att mjukna i handen och så vidare.

Idag körde vi galopparbete oxå och herregud vad B sprang. Hon sprang och sprang och sprang. Men jag fick väldigt bra hjälp ändå, och det var att jag skulle hålla i yttertygel, för när hon springer så svänger jag och då blir det inte den väg som var planerad. Jag får jobba jättemycket med detta på alla lektioner för jag gör gärna mina egna vägar när det går dåligt för att parera upp, istället för att vara tydlig, rida rätt vägar och på så vis rama in henne och göra det klart för henne vart vi ska.

När jag väl fick till dendär yttertygeln gick de ju hur bra som helst bitvis, men gud vad Bellie tyckte det var jobbigt. Fick jobba på att "hålla upp" hennes huvud idag oxå, för när hon tkr de blir jobbigt då drar hon ner huvve och springer på. Så jag fick göra uppresande tygeltag idag, en hel del. Och när jag istället kom åt henne då så ville hon gärna ta överhanden så då börjar hon studsa upp och ner med framdelen och det HATAR jag, för jag flyger högt över sadeln och tappar balansen. Hon blir så läskig när hon gör så. Men vi avslutade galopparbetet bra och hon var hyffsat lugn då! :-)

Bäst gick det i höger varv. :-)


Så såhär i efterhand
är jag ändå väldigt nöjd. Och speciellt dehär med att hon ändå valde att bli springig men ändå kunde länga på steget. Förut har hon blivit kort och trippig. Jag har hellre en springig häst som tar ut steget än en trippig häst med kort steg som tänker bakåt. Så DET känns som ett stort framsteg. Samma i galoppen. :-)

Kommentarer
Postat av: Amanda

Jättefin design!

2011-12-17 @ 21:02:29
URL: http://amandalodesjo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0