Dressyrlektion

Idag har jag ridit lektion första ggn på evigheter. Dressyr har jag inte ridit för tränare sedan i våras nån gång tror jag? Testade en ny tränare denna gång oxå, jag måste testa mina vingar! ;)

Har egentligen inte så mycket att skriva, för det gick så himla bra och det var jätteroligt! Det var verkligen en givande lektion för både mig och B. Vi arbetade i trav hela lektionen. Vi gjorde en övning på en fyrkant som gick ut på att ställa hästen utåt på långsidorna och inåt på kortsidorna, och där fick jag hela tiden tänka på min blick, hand och att trampa ner i inner stigbygel. Bellie tyckte det hela var superjobbigt och gick i litet undertempo, hon hade kunnat länga på steget mer men det kommer. Allt sker inte på en gång. När Bellie väl accepterat övningen och jag lärt mig använda hjälperna rätt blev det en skrittpaus.

Efter den så red vi
samma övning, men denna gång fick jag lägga till att flytta bakdelen, fortfarande gå kvar på samma spår framåt, ungefär som en öppna fast felställd (förvänd öppna? haha). Och jag kände verkligen när det blev rätt! Superkul.

När hon även accepterat denna övning och jag fått till hjälperna rätt så skrittade vi av och fick sammanfatta passet efteråt. Ska bli superkul att följa upp detta med fler lektioner.

Kommer en liten film senare. :-)

Kommentarer
Postat av: Emma

Kul att det gick bra! Vem tränade du för? :)

2011-12-04 @ 14:03:54
URL: http://zpeedhunter.blogg.se/
Postat av: Matilda

Så himla roligt att det går så bra för er =) Ska bli roligt att se film =)

2011-12-04 @ 14:33:43
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Erika

Ibland är de nyttigt o pröva en ny tränare. :)

Kul att de gick så himla bra.

2011-12-04 @ 17:46:14
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: malin

Kul när det går framåt och man hittar nya givande övningar :)

2011-12-04 @ 18:57:07
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0