FILM (dressyrlektionen)

Här kommer film från kvällens dressyrlektion. Jag blev lite "chockad" när jag såg filmen för det såg betydligt bättre ut än det kändes, jag hade väntat mig något katastrofalt. Jag hade nästan inte ens tänkt göra en film, men det visade sig ju att det såg helt ok ut ändå. :-) Och nu i efterhand så känns det ännu mer som jag borde vara väldigt nöjd, för dethär är MYCKET bättre än vad som varit förr. Med trippande steg, spänd överlinje och väldigt bakåttänk. Här finns ingenting av det även om det istället är lite springig och spänt emellanåt. Jag ser en grym skillnad nu motför hur hon var innan vilan som sagt, och det är det viktiga. Jag har lite för höga förväntningar på både mig och häst ibland och blir då lite "missnöjd" precis när man är klar med passet, men det är tur man ändå kan ändra sig efteråt och se det som var bra. Jag är jättenöjd om jag får lov att ändra mig. :-)


Inbillar jag mig eller tar hon faktist bättre kliv med höger bak nu? Nästintill jämnt och lika som med vänster bak eller? Kanske helt jämnt nu till och med?


Det är förresten bara vänster galopp på denhär filmen, jag har en film med höger oxå men eftersom jag inte kan klippa ihop filmer på min dator utan att dom blir helt kompakta så får jag ladda upp direkt från datorn min och då blire endast denna. Kanske laddar upp den andra filmen imorgon elr något, när jag kan ha en annan dator.

Kommentarer
Postat av: natalja

Hon ser verkligen mycket mer avslappnad ut, i hela kroppen! länger på steget, och tänker inte alls lika mkt bakåt, precis som du skriver! :D



Känner igen det där med höga förväntningar och att det känns sämst direkt efter ett ridpass. Men sen när man sett film/foto eller att det gått nån dag och man har "gått igenom passet"så är man ju asnöjd ;)

2011-12-17 @ 23:37:54
URL: http://ltotheove.blogg.se/
Postat av: natalja

just det, du SKA vara nöjd :D hihi. ni är underbara!



kul föresten att du skrivit många och långa inläggg idag, gillas!! :D

2011-12-17 @ 23:39:04
URL: http://ltotheove.blogg.se/
Postat av: natalja

sv; haha :D det var nog riktigt bra med den vilan :)

både för kropp och knopp ;D

det är ju mkt bättre att dom springer när det blir jobbigt, än surar och tänker bakåt. framåtbjudning är ju det allra viktigatse, tkr jag ;D så hellre att dom blir lite starka och snabba emellanåt när det blir jobbigt, trots det kan man ju ändå ha en lugn och harmonisk ridning och häst :) + att det blir/känns stadigare på nåt sätt!



känner igen mig precis verkligen, är ganska sällan (tyvärr)det känns riktigt bra under ett pass, speciellt när tränaren är med (:o? kanske har att göra med att man har för höga förväntningar och krav..) men sen efter så är ju självförtroendet på topp igen (ofta pga tränarens pepp/genomgång på slutet ;) vad skulle man göra utan tränare egentligen? hihi :D



lång kommentar det blev ;)

2011-12-17 @ 23:59:37
URL: http://ltotheove.blogg.se/
Postat av: Lina

Tycker att ni är såå duktiga! Tränaren verkar väldigt bra med :D

2011-12-18 @ 00:44:19
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Mj

Det ser bra ut Josse! Haha jag tar gärna lite av Bellans "speed" och ger till Basen ;)

2011-12-18 @ 01:05:12
URL: http://jihaaamotherfuckers.blogg.se/
Postat av: Lollo

Sv: Nä det är långt ifrån okomlicerat!

Vart går du någonstans?

2011-12-18 @ 01:05:17
URL: http://blogg.st.nu/ungaryttare
Postat av: Tova

Hej Jossan!



Tänkte höra med dig om du vet nån ört eller liknande man kan ge till Vera då hon är väldigt aggressiv av sig. Hon hoppade på Tibbe i hagen i förrgår så han har fått rejäla skador i ansiktet. Blödde näsblod, blivit träffad med broddar vig ögat och har även fått en rejäl spark vid nosryggen. Där är han svullen och öm, och antagligen därför han började blöda näsblod.



Om man kollar ute i hagen så finns det som en "blodpöl" där det hände och sen en massa blod från droppande och från Veras bakhovar.



Vera är ju ganska aggressiv mot andra hästar i allmänhet. Hon sparkar ju om man ska gå förbi på gången, i ridhuset om hon anser att nån är för nåra och även vid uteritt. Blir lite less på det.



När ET var här trängde hon in han i väggen och toksparkade, FLERA gånger. Dom hade en rejäl fight där då och hon vill ju inte riktigt ge sig. Efter diverse från ET så lugnade hon sig, men sen när han tog andra sidan så flög hon på igen. Och dte är liksom inga småsparkar utan hela hästen flyger på och hon sparkar gång på gång.



Har du några tips på vad man kan göra åt det? Är ju inte så roligt att hästen sin betraktas som farlig för andra.

2011-12-18 @ 09:52:12
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Annelie

Det artar sig! Heja Heja! Jag känner igen det där med att galoppen går fort :D Caesar var likadan innan! Vet att du inte vill ha det... men jag hade testat med en liten näbbrem... det ser illa ut när hon gapar. Tror det hade hjälpt dig lite. men jag vet att du antagligen inte vill ha det... ;)

2011-12-18 @ 11:56:12
URL: http://riderdressyr.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Jag tycker du ska vara nöjd.Att hon är lite stretig är inte så konstigt heller.Det börjar bli lite jobbigt när kraven är annorlunda mot förut.Hon får ju lov att komma till annan självbärighet med den här ridiningen och hon kan inte längre spara på krutet för att bära upp sig eftersom hon nu får lov att ta mer eget ansvar.Nu behöver du bli stark som en oxe i i överlivet sitta kvar i position och på så sätt hjälpa henne med hennes balanspunkt så du inte följer med henne fram när hon börjar dra i dig för att komma undan.Hon kommer nog snart till sans med detta också och jag kan nog sätta en peng på att hon då kommer börja vobbla i sidled i stället och sprätta ut lite kroppsdelar hit och dit men det är bara att stärka och rida vidare så kommer man över det hindret också till slut.Den här resan har jag gjort själv Jossan ska du veta och det är svårt att lära om en massa .många ger upp ungefär där du är nu pga att det är lättare att rida som förut och framförallt behagligare och lättare och man har mindre ansvar. jag ser en klar förändring i er båda till det bättre på bara några få pass.Det är inte alls illa pinkat.Ni är kanon duktiga.Framförallt DU!

kämpa på =)

mvh/Q

2011-12-18 @ 12:18:36
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Josefin

Jättefin häst du har! Och vilken energi;)

Det som annelie skrev om "näbbrem", endel hästar slutar gapa och blir lugnare om man tar av nosgrimman helt och hållet. Vad jag har hört från en gammal stuteri tant så gapar hästar för att bli av med spännigar och stress. Är det då något som hindrar den att göra det så kan det bli ännu stressigare.

2011-12-18 @ 13:28:06
URL: http://noriffraff.blogg.se/
Postat av: Emelie

Det ser ju otroligt fint ut jämfört med tidigare filmer du lagt upp :) Jätteroligt när man kommer framåt i utvecklingen både för din egen och hästens skull! Det är de stunderna som gör det värt att kämpa vidare :) ut och trava/jogga i skogen över stock och sten med halvlång tygel det gör jag med mina hästar när de har dålig självbalans, och jag fick tom det tipset av jens fredriksson när jag tränade en fullblod/travarkorsning för honom, han gör alltid så med sina unghästar eller hästar som behöver "hitta" sin balans!

Grattis till framgången iaf :)

2011-12-18 @ 14:42:10
URL: http://missyemeli.blogspot.com
Postat av: Matilda

Ni är ju otroligt fina och B är så himla fin! Så roligt att det går så bra för er nu..

2011-12-18 @ 15:10:05
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Josefin

Ja, variation är bra;) Brukar du använda bettlöst?

2011-12-19 @ 17:53:39
URL: http://noriffraff.blogg.se/
Postat av: Emma

Gud så fin hon blivit! :) Jätte duktiga är ni :D

2011-12-19 @ 19:22:36
URL: http://klemmas.blogg.se/
Postat av: jenny

Ibland tar hon kortare kliv med det ena bakbenet, har hon skadat sig?

2011-12-20 @ 14:46:06
URL: http://kallblodochvarmblod.bloggplatsen.se/
Postat av: jenny

SV: okej, men annars jätte fin, hoppas hon blir bra.

2011-12-20 @ 21:11:07
URL: http://kallblodochvarmblod.bloggplatsen.se/
Postat av: Noomie

Ser ju fint ut! Diggar hennes nedsättninga av frambenen i galoppen, ser väldigt bestämt ut, haha^^,

2011-12-21 @ 18:31:15
URL: http://lexx.blogg.se/
Postat av: Norrlandsryttare-Angelina

Din häst är verklige sjukt fin för att vara et varmblod. Jag har sett många fina varmblod.. men inget som likar denna. helt sjukt vilket bra jobb du gör. Alla borde lära sig rida som dig! :)

2012-01-04 @ 15:33:34
URL: http://norrlandsryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0