FILM

Här kommer en film från dagens hoppträning. Ni som såg förra filmen ser nog vilken enorm skillnad det var på bruden min! :-)


Kommentarer
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Vilken skillnad!Som natt och dag jämfört med förra passet.

mvh/Q

2011-12-15 @ 22:08:17
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Annelie

kan inget annat säga en att hon är helt otroligt fin! :)

2011-12-15 @ 22:08:31
Postat av: Lollo

Vad tar hon för en träning?

2011-12-15 @ 22:08:36
URL: http://blogg.st.nu/ungaryttare
Postat av: Erika

Härlig skillnad. :)

2011-12-15 @ 22:22:31
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: therese :)

SV; Nej, det är nog bara på bilden den ser ut så. Annars tack ;)

2011-12-15 @ 22:57:15
URL: http://wwhispering.blogg.se/
Postat av: Anna

Älskar verkligen din häst! Så grymt fin och du rider henne så väl. Rikigt fina ni två är tillsammans. En fråga bara, säger din tränare "håll tyst!" till dig? ;p Kram!

2011-12-15 @ 23:41:31
URL: http://Http://Willbetheone.blogg.se
Postat av: Caroline

Av vilken anledning ska du hålla tyst? :o Är det inte bra att du berömmer henne? :)

2011-12-16 @ 00:37:30
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Olivia

Sv: Det är ju en bra grund! Att hästen lyssnar och respekterar var du står är ju A och O, har man inte den grunden så har man långt kvar. Men jag vet inte, det gäller liksom att får hästen nyfiken och vilja jobba med sig. Fungerar det inte med berömet "släppa efter" testa med godis? Det brukar få många hästar i gasen och vilja lyssna!



Att hon ser jävligt arg ut är ju as bra! Då visar hon bara att: "Fan, den här människan kan faktiskt styra mig" Men hon går ändå med på det. Kolla på de 12 vita hästarna i globen som fansmannen styr - de ser ju ibland jävligt arga ut. Det är bara friskt och vettigt, hästarna gör så. Om man ser på min dam på filmer jag lagt ut så ser även hon jävligt sur ut ibland, haha!

2011-12-16 @ 08:39:49
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Ingela

Vilken skillnad på passen! Ni var mer samspelta den här gången =)

2011-12-16 @ 09:03:43
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/
Postat av: Amanda

SV: jag syftar på att det finns massor som köper hästar bara för kapaciteten och tänker inte på ifall dom faktiskt klarar av hästen. Då blir allting fel och det händer lätt olyckor. MEN om man är duktig och har massor med tid så visst kan man köpa en häst som man måste skola om från grunden men frågan är ifall folk verkligen vet hur svårt det kan vara. Och ridsporten är en sjukt dyr sport, de flesta som ligger i de högra klasserna är rika och har jätte dyra hästar det är ju inget konstigt med det efter som att dom har råd att köpa en dyr välskolad häst och träna för dyra tränare. Frågan är ju bara ifall det är värt att köpa en häst som har blivit fel från grunden bara för att den har kapacietet och skola om den. Det är inte helt 100% säkert att man lyckas och man tar väldigt stora risker när man rider på en häst som har blivit fel från början med, så är det värt att riskera pengar och livet bara för att få tävla i de lite högre klasserna?

Lägg märke till att jag menar som det verkligen blivit FEL på. Typ en häst som bara sticker och bockar av sin ryttare, springer över folk etc.

2011-12-16 @ 09:20:23
URL: http://amandahed.blogg.se/
Postat av: Olivia

Åh jag blir så sugen på att få börja hoppträna när jag ser filmen!!



Sv: Det är ett vanligt bekymmer som många har, att hästen inte kommer i hagen. Jag har haft det med Madde också men det är förbi nu. Jag tror och jag har läst mycket att det har att göra med att nästan alltid när vi hämtar hästarna i hagen så ska de in och motioneras. Det har förknippats med det. Hagen blir då DERAS fristad och det är där de bestämmer eftersom att inte människan vistas där så mycket. Det är ännu ett plus med att umgås med hästarna i hagen, och inte bara utanför. Så släppte det för oss. Jag kan gå in med grimman i hagen, gå fram till henne och stryka henne med grimman över hela kroppen (typsikt NH grej att göra, haha) sedan går jag därifrån. Mockar i stallet och sedan går jag tillbaka igen och hämtar henne - och då kommer hon oftast till mig. Eller bara ta på grimman och av den igen. Så att det inte alltid blir att man ska ta in dem direkt man går in i "deras hage" - få hagen att bli lika mycket din. Det är också din plats att chilla på.



Det finns inga genvägar till problemlösning, det tar tid. även om problemen är små. Samma med lastning - man kan inte bara tvinga hästen in i transporten varje gång den ska på träning om den är svårlastad. man måste träna dagligen, och man behöver inte alltid köra iväg med den till en krävande träning.

2011-12-16 @ 10:27:25
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Olivia

Sv: Skitbra! Hoppas det släpper helt ,häster är ju trots allt individer och många har starka personligheter. Ibland är det bara deras sätt att vara haha!



Skrev nyss ett längre inlägg om just lastproblem, haha!

2011-12-16 @ 11:34:33
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag ska nog sluta gå in på din blogg för jag blir bara tokig!!



Gah gud vad jag saknar att rida och träna :( Blir så himla ledsen för jag vet ju inte ens om vi någonsin kommer få göra det jag o Fifa.



Din blogg är inte bra för mig nu haha :P

2011-12-16 @ 11:38:02
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Lina

Okej :) Jag vet inte än vilken klubb jag ska tävla för =) Förmodligen blir det SRK då jag tränar där nu. Känns onödigt att lösa medlemsavgift på 3 klubbar ;P

2011-12-16 @ 12:29:18
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: My

Vilka roliga övningar. :) Jobbigt att bygga upp bara. Men jag får väl ta mig i kragen och göra de. :) fin ridtravare du har förresten:) syns att hon blir stressad ibland, men de e bara till att kämpa på! :)

2011-12-16 @ 13:51:44
URL: http://imysan.blogg.se/
Postat av: Astrid Jinder

Jag måste bara säga att du verkligen har gjort ett bra jobb, hhaha vet inte vad jag ska säga är helt paff, Du har helt enkelt gjort ett sjukt bra jobb med hästen. Det är kul att hon fattar galopp efter hindren, många ridtravare vill gärna gå in i trav:)

Ta inte åt dig om någon skulle skriva något negativt! Du är grym!

2011-12-17 @ 09:49:40
URL: http://astridsdiary.blogg.se/
Postat av: Martina - hästblogg

Ser bra ut :D !

2011-12-17 @ 17:13:13
URL: http://shuni.blogg.se/
Postat av: Hanna

Vilken skillnad från förra gången! Det ser ut som det går bra för er just nu, har ni tänkt åka ut och tävla någonting den här vintern? :)

2011-12-17 @ 21:06:12
URL: http://sororas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0