Lättare skogstur

Bellis och jag tog en liten lättare skritt- och travtur idag. Var tänkt att vi skulle jogga längs vägen men det var bara is under snön, även på travbanan. Så vi red ut en sväng i skogen istället. B var jättefin i början, travade på kanonfint och jag red lite övergångar som hon svarade mycket bra på. Provade det 3delade halv-gummibettet oxå och det funkade super. Så nu har jag ett bett att variera med, skönt.

På hemvägen vart hon
spänd och trippig så jag gjorde allt jag kunde för att få henne till arbete igen. Och det gick helt ok, jag menar hon är inne i en väldigt tittig period som sagt förut. Hon är ständigt på vakt och visar ögonvitorna, haha. Så jag får vänta ut henne helt enkelt. ;)

Kommentarer
Postat av: Lina

sv: haha, inte så många som man kan tro. I hoppningen rider jag bara för Anna Campner (som har Segorp gård tillsammans med Leif, tävlar dressyr osvosv). I dressyren har jag tidigare ridit för en som jobbar på min skola, men då hennes "tänk" inte passar Siren och mig letar jag efter en ny tränare. Hon jag skulle ridit för idag har jag aldrig ridit för innan, och hon jag ska rida för nästa måndag har jag inte heller ridit för tidigare. Är som sagt på jakt efter en ny tränare som kan hjälpa oss med dressyren och testar därför lite olika för att hitta den rätta :)

2011-12-12 @ 17:02:58
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Lina

sv: Hon hade alldeles för mycket på gång samtidigt. Till exempel sluta på ena långsidan, volt på kortsidan, skänkelvikning från mitten av kortsidan ut till spåret. Låter inte så mycket men för Siren passade inte det upplägget alls. Han blir lätt stressad och fungerar bäst när man rider igenom en sak i taget, och ökar succesivt. För vissa andra är hon säkert jättebra, men inte för Siren och mig.



Hoppas också att det går bra att hitta en ny haha! Hon jag skulle ridit för idag har hållit i "ridtravarträningar" i Östergötland så jag såg verkligen fram emot att rida för henne, men det kommer fler chanser :)

2011-12-12 @ 17:24:40
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Anna

Sv: Jo, han är en travare! Tyri Pjolter heter han.

Han står mest bara, jag och mamma rider han ibland på helgerna. Men pappa kör släde på vintern med honom, vilket han tycker är jättekul! Han älskar att jobba, lite för mycket .. Haha! :)

2011-12-12 @ 17:51:18
URL: http://teammittsvenska.blogg.se/
Postat av: Julia Kling

Sv: Tack för hjälpen, men jag fattar inte vad du menar riktigt? Menar du att du jobbar med lätt lätt hand i skritt och galopp tex i skogen ett pass och sen dagen efter ska du trava och då är hon jättefin? :)



Förresten, vad menar du med att rida övergångar i traven? :)



Kram

2011-12-12 @ 18:13:30
URL: http://oneofmusic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0