Svar på frågorna

Här kommer svaren till frågestunden! Ni kommer alltid med så roliga och kreativa frågor, underbart!

Hur duktig anser du dig vara i tex dressyr? Då refererar jag till dressyrprogram. Tycker du din kunskap motsvarar LB? LA? MSV? Tror du förstår min fråga =)

Jag skulle säga LB-nivå. Det är rätt simpla rörelser där som vi behärskar, bara grundridning egentligen.

Daniela: Har du haft nån häst innan Bellie?:)

Foderhästar. Ett gotlandsruss jag hade 2mån innan jag insåg att jag inte hade någon framtid med en B-ponny, en tokstressad vbltravare jag hade 1mån som jag inte alls behärskade. Och slutligen en vbltravare jag hade i 8 månader men han hade tyvärr otursföljd med skada på skada så han åkte tillbaka dit han kom från och så småningom togs han bort.

Natalja
: Vilka bett använder du på B nu? Vilket bett i dressyr/hopp/uteritter trivs hon bäst med? ja, lite allmänt om vilka bett ni använder och så :D

Jag använder för tillfället endast ett rakt eggbett. Har ju testat novabettet oxå men jag vet inte om hon får obehag av det så jag låter det vara för ett tag. Det raka eggbettet trivs hon överlägset bäst på i både hoppning, dressyr och uteritt. Men jag vill ju verkligen variera, men hon ska ju gilla betten oxå. Ska köpa ett tvådelat i 9,5 och testa då det hon har haft tidigare är för långt = obehag i gommen. 3delade har jag gett många chanser nu men det verkar hon bara bli stum i munnen på.

elin
: Hej, jag har ett litet problem I min ridning. Mina händer har lätt för att "lägga" Sig, alltså att det blir som om jag ska cykla. Jag vill verkligen inte att det ska vara så för handen blir så låst.. Har du nåt bra tips?:-)

Hallådär! Hm, jag är sämst på problemlösning. Haha ne då, ska göra ett försök. Kroppsmedvetenhet, viktigt att du har kordination i kroppen och vet var du har alla kroppens delar och vilka hjälper du ger. Eftersom du är medveten om ditt problem med händerna här så försök fokusera på det ofta när du rider, tillslut kommer dom att hamna där dom ska. Försök tänka att böja på armbågarna ordentligt för då hamnar även händerna där dom ska, och du ska bilda en rak linje från armbåge till bettet. Tänk även att armbågarna ska vara lite "lelösa", alltså väldigt rörliga och avspända, så att du inte spänner dig i armbågarna för då kommer du även få en stark hand.

Lycka till!

Felicia: Vilken är din favorit rid/hoppövning? :)

Jag gillar studsövningar av olika slag, och kombinationer. 5,5an och 6,5an är roliga att rida. Sedan studs blandat med hinder med galoppsprång emellan. :-)

anonym: Skulle du kunna byta bort bellie mot något i hela världen ?

Nej! Det skulle jag inte. Hon är en familjemedlem och dom byter man inte bort. :-) Visst om fantasin får flöda så om hela världens människor (och djur) skulle få må bra och vara frisk, då skulle jag såklart byta bort henne (med förutsättning att hon får det bra såklart). Men nu fungerar det ju inte så. ;-)

?: Har du naturligt bra sits, eller har du nå bra sitsövning att dela med dig av? :)

Oh man tackar! ;) Jadu naturligt bra vet jag inte, eller jag har väl en bra grundsits. Det jag har haft problem med har varit rumpan som putat ut way to much, och även överlivet har lutat fram extremt mkt ibland. Blivit påmind om det både på träningar och så har jag påmint mig själv varje gång jag ridit. Tillslut så satt de! Gäller att veta om var bristerna sitter och på så vis komma på sig själv och ändra på det.


Min sits 2009

Frida: Skulle du kunna köpa en ponny även om du är över 18?:)

Ja absolut om det var rätt ponny för mig så. Har ju nästan en ponny! ;) 4 cm ifrån.. Så det skulle inte vara ett hinder för mig i dagsläget. Jag är inte så pass tävlingsintresserad.

Melina
: Satsar du till någon speciell nivå med B? :)
Eller kör ni bara på och ser vart ni kommer? :D

Nej jag satsar inte på någon speciell nivå, är inte tävlingsintresserad på de viset. :-) Men visst hade det vart roligt att rida godkänt på LB-nivå och 90-1m.

moa lindström
: Hur länge har du haft B ?
Hur hög är hon?
Hur gammal är B ? :D


I augusti hade jag haft henne i 3 år. Hon är 11 år och 152 cm hög. :-)

Julia
: 1. Vad gör dig arg?
2. Hur skulle du beskriva dig själv?
3. Vilken/vilka dressyrsadel rekommenderar du till en häst med mycket rak rygg?
4. Vilken är din favorit-outfit?
5. Vilken är B:s sämsta sida?
6. Vilken är B:s bästa sida?
7. Favoritfilm?
8. 3 grejer du inte kan klara dig utan?
9. Vad har du för framtidsdrömmar?
10. Har du varit utomlands i så fall var?
11. Vad är du mest nöjd med, hos dig själv?
12. Vilken är roligaste stallsysslan?
13. Har du några syskon?

Tog mig friheten att numrera dina frågor. ;-)
1. Människor som dömer utan att veta bakgrund till saker och ting.
2. Omtänksam, flummig, glad, envis, känslig.
3. Bells har mycket rak rygg och på henne har jag en Prestige Lucky Dressage, och har haft Tekna, Griffin Cob haflinger oxå.
4. Den lila dressyroutfiten gillar jag!
5. Jag brukar säga att hon inte har några dåliga sidor, för allt gör ju henne till den hon är. Och utan någon av de sidorna skulle hon inte vara den hon är.
6. Hon är nyfiken, lekfull, har åsikter, hon är liksom bara livsglad och visar att hon bryr sig! Gillar att hon har egna åsikter och inte "bara gör".
7. Twilight
8. Mobiltelefon, dator och hårsnodd
9. Haha jag är rätt tråkig, jag har inga såna. Dom "drömmar" jag har inom närmsta tid är att flytta hemifrån till någon hyffsad lägenhet med min pojkvän, ta körkort och få mig ett jobb när jag går ur skolan.
10. Kanarieöarna, Bulgarien. Oså finland och danmark som jag inte ens räknar som utomlands! ;)
11. Mitt civilkurage kanske, och att jag står för vad jag tycker.
12. Mocka!
13. Ja, 5 st. Men bara 3 som räknas. Så 3.

Emelie
: Vad heter Bellie egentligen? Varför rider du med nosgrimma? Rider för en tränare som inte gillar när man har det, och jag märker ärligt ingen skillnad med eller utan förutom att bettet sitter lite stadigare med, så tänkte bara om du hade den av nån speciell anledning.

Hon heter Guns Ballerina. Första 2 åren hade jag ingen nosgrimma på B, elr det var rätt sällan iaf. Men ibland så hade vi extremt jobbiga perioder då inget funkade och då lärde hon sig att gapa för att vi i dessa perioder hade dragkamper och ingenting fungerade. Så även efter dessa perioder när allt gick bra så fortsatte hon ändå att gapa av ren vana elr typ i förebyggande syfte. Så jag rider med extremt löst spända nosgrimmor.

?: Tjänar du pengar på din blogg?

Nej det gör jag inte.

Frida: Tror du att du och E kommer va tillsammans hela livet?;)

Haha först fattade jag inte ens vem du menade.. jag ba, menar hon inte B?? Men sen kom jag på. Ja, det tror jag att vi kommer. ;-)

?: OM du skulle bli tvungen att sälja B vilket pris tycker du skulle va rimligt då?
Vilken hästaffär gillar du bäst ?
Ska du ta körkort snart? Eller har du börjat?
Vad tycker du om dressyrmupparna?
Vilken hästblogg gillar du bäst`?
Vad har B haft för skador?
Vad önskar du dig i julklapp? hihi


1. 15-20.000:-
2. Jag gillar Grafströms mycket, även Hööks.
3. Mitt mål är att ta körkortet 2012 någon gång, hösten kanske. Men nej jag har inte börjat med det ännu. :-)
4. Skriver inte ut det tyvärr, att direkt skriva ut åsikter om någon exakt person i bloggen är nog ingen hit.
5. Gillar Anni väldigt mycket, i Team Oveson.
6. Hon har tre sydda ärr på baken, och ett hål rakt in i muskeln på ett av dom tre, efter att hon hamnat i bråk med en annan häst. Hon har ett jack på halsen efter något yttre våld kanske efter att någon bitit tag där. Sen har hon haft en lätt kotledsinflammation hos mig för 2,5 år sen, och så denhär muskelrupturen hon fick nu i höstas. Det är väl det jag vet om. :-)
7. Ett svängt pannband i strass åt B! ;-) Önskar mig ingenting egentligen.. Är för stor för julklappar. ;-)

maria
: vart har du fått tag i ditt rundsyda remonträns? :)

Ringde runt till halva Sveriges Hööks-butiker och lyckades hitta ett exemplar. :-)

Emma
: Vart köpte du ditt remontträns ?
Har letat på alla möjliga hästrelaterade sidor men hittar det ingenstans !


Från Hööks. :-)

Linda: Bli inte arg nu, du vet ju hur jag är, inte blyg att fråga precis.
Men ångrar du ibland vissa kommentarer du givit till dina läsare :)? Typ med lite humör i ;)?


Varför skulle jag bli arg över en fråga, i en frågestund? :-P Nej, det kan jag inte säga att jag gör. Ångrar mig alltså. What you give is what you get. Ibland. Har lärt mig att jag tjänar mer på att lungt och sakligt förklara läget för då verkar folk tänka till lite istället för att döma.

Kommentarer
Postat av: Anni

Åh tack!! Nu blev jag hur glad som helst :') speciellt eftersom att det är du, du är en sån person som jag verkligen ser upp till. Du vågar vara rak och du verkar vara så otroligt mån om din häst!

2011-12-08 @ 22:59:25
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Linda

Vet du en bra hovslagare som kommer i tid och hör av sig om det är något och som kanske skulle kunna pendla upp hit till mig?? Jag blir faaaan lesss på alla jävla hovslagare här :*(

2011-12-09 @ 11:26:54
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Julia

Alltid lika kul att läsa dina svar :)

2011-12-10 @ 14:28:42
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Anette Nord

Fråga . "Vad gör dig arg?"

Svar . "Människor som dömer utan att veta bakgrund till saker och ting."



Lite roligt att du svarar just så som du svarar på den frågan, Du "säger emot" dig själv där, eller så hatar du dig själv.



För de va ju precis de som du gjorde mot mig på Bdb/DV. DÖMMER UTAN ATT VETA BAKGRUND!

2011-12-13 @ 14:18:12
URL: http://anette-nord.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0