Uteritt

Idag red jag och Bells ut i snön och snöandet på en ordentlig uteritt. :-) Alla gångarter. Jag måste ju ta tag i galoppen nån gång. Vi red till galoppbacken, och sist jag red där och galopperade blev hon ju så stressad så hon inte visste var hon skulle ta vägen stackarn. Men inte idag, fick rida lite förebyggande. :-) Och så använder jag mig av allt jag lärt mig på senaste ridlektionerna vilket funkar asbra.

Hon var iaf supertrevlig
i början, härlig trav osv. Hon blev väldigt spänd emellanåt idag, och efter galopp blev hon såklart otroligt spänd och kort. Vissa ggr blev hon extremt trög och dragig i munnen oxå, så det gick ju inte helt bra idag men det kan jag inte begära heller.

Till en början hade jag en känsla av missnöje i kroppen, men som alltid analyserar jag allt påväg hem från stallet. Och de känns genast bättre! Varför fokuserar vi så mycket på det som går dåligt? Istället för att lyfta fram det bra och leva på det. Det ska iaf jag bli bättre på.

Det positiva idag var:
* Jag fick v.galopp på första försöket Tidigare har det inte gått alls i princip

* Hon saktade inte av i panik eller hoppandes och studsandes
Hon brukar bli så upprörd att hon börjar studsa och stressa

* Hon blev inte ens halvvägs så stressad varken under eller efter galopperna som tidigare
Jag brukar inte få henne ridbar alls efter galopp, tidigare

* Högergaloppens avsaktningar vart helt ok, och utan stress
Hon brukar inte alls sakta av såhär "lungt"

* Vi kunde arbeta på bra efter galopperna i skritt och trav även om det tog tid
Förut har det aldrig gått alls, då har jag haft en tokspänd häst hela resten av turen

Slutsats, hon har ju gjort jättestora framsteg idag!! VI har gjort det. Jag ska ju vara mer än nöjd! :-)

Kommentarer
Postat av: Carro

Braaa josse! :D

2011-12-19 @ 16:51:37
URL: http://silverbern.bloggagratis.se
Postat av: Lotta

SV:

Jag står i ett stall där dom föder upp hästar för tävling i främst dressyr men även hoppning. Familjen som äger gården är mer eller mindre som min egna familj. Så jag hjälper till att rida unghästarna och tävlingshästarna väldigt mycket. Sm började jag rida förra sommaren då dom inte hade tid att rida honom. Samt att han är lite speciell så det är nästan bara Bertil och jag som rider honom. Har velat köpa honom sen förra året men det har inte blivit av på grund av lite olika själ.

Så skulle han säljas nu och jag kände att jag verkligen inte ville att han skulle åka och inte familjen heller men då dom inte kan ha så många hästar kom vi överens om att jag kunde köpa halva så blev alla glada.



Jag har hand om honom precis som om han vore min egna helt. Dvs jag mockar, rider, sköter, tävlar honom m.m. Behöver jag hjälp så får jag självklart det men det är jag som sköter utbildning och tävling helt enkelt. :D

2011-12-19 @ 17:17:11
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0