Uteritt

Idag blev det en mer ordentlig uteritt än vi kunnat rida på länge jag och B. Vi red alla gångarter idag för det var hyffsat underlag på vissa ställen i skogen. :-) Dock så har Bellan en riktigt tittig period nu, haha. Så hon har mycket svårt att koncentrera sig. Hon vill mest visa ögonvitorna och typ se ut som att hon sett ett spöke elr ngt.

Iallafall så hade jag hela hästen
i handen, kul. Ne då, men mitt jobb idag blev att försöka tänka på att inte bli kvar i handen, och att hitta på lite övningar så att hon skulle börja bära sig själv. Bitvis gick det bra, men överlag ville hon inte riktigt ge med sig. Vi backade en hel del idag, just för att hon börjar bära sig bättre då och blir inte så tung fram. Och en positiv sak är att hon aldrig backat så fint som hon gjorde idag! Lungt, bestämt och med eftergift. Annars backar hon antingen för sakta eller så springer hon baklänges för att få det överstökat ungefär.

Sen red jag en högergalopp
oxå som var superfin men gudars vad hon låg på i handen kvinnan... Men så äre. :-) Red lite övergångar skritt och trav och de gick väl sådär, går inte att få så värst bra arbete gjort när hästen är allt annat än fokuserad, hihi.

Men vi löste det ändå
bra tycker jag, så det känns helt ok!

Kommentarer
Postat av: Linda

Helt normal att inte alla dagar går som superstar :) Jag tycker dock det är jobbigt när de lägger sig på handen men det är som du säger, man får lirka och försöka komma på några övningar för att komma ifrån det, men går det inte så går det inte :)



Alltså det här med att dagarna går så olika bra, jag kan förstå min envisa lilla tjej, för mitt eget humör är som en jädra berg och dalbana, varför kan inte min häst få vara det också ^^

2011-12-10 @ 19:02:06
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Erika

Åh jag hatar när de går sådär mycket i handen, det är sjukt svårt att lösa det, ofta blir man istället irriterad och håller ännu mer. Jäklar vilka onda cirklar jag hade ett tag med min ponny som var precis så. Men jag är säker på att det kommer bli fler och fler ridpass när hon går som du vill ;)

2011-12-10 @ 19:52:28
URL: http://ettahnia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0