Dagens fråga

Vad är viktigast för er i ett stall? Vad kräver ni för att ni ska flytta hästen dit?

Det viktigaste för mig
är stora hagar och hagkompisar åt hästen. Det är prio 1. Hästen ska få vara häst. Det går absolut före mina egna prioriteringar. Sen är det viktigt med mycket utevistelse, och tillgång till någon typ av ridbana. Bra ridvägar är ett måste oxå. Sen självklart normalt folk i stallet.

Kommentarer
Postat av: Felicia & ridtravaren Stardom

Trevliga människor och hög "säkerhet" är viktigt för mig. Typ bra hagar och så, är rädd för skador =)

2011-02-20 @ 14:59:46
URL: http://lifeofstardom.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag har ju nyligen flyttat Missy och då prioriterade jag bra hagar och mycket utevistelse. Häromdagen var det -28 när dom släpptes ut men hästarna gick ut som vanligt ändå, dom fick bara mycket mer hö att vid måltiderna. I mitt gamla stall hade hästarna fått stå inne om det var så kallt..

2011-02-20 @ 15:07:01
URL: http://emma.stjernstedt.net/blogg
Postat av: Sandra Awsome Olausson

Att både jag och hästen ska trivas! Så mycket utevistelse som möjligt, bra hagkompisar och stora hagar med gärna några träd som hästen kan klia sig på. Stor box och luftigt ljust stall. Bra skogar och vägar att rida på. Ridbana och ridhus i närheten skulle vara guld.



Jag själv vill ha trevliga och kunniga människor omkring mig som bryr sig om varandra och sina hästar. Som ställer upp och HJÄLPER TILL.

Ett fikarum skulle vara underbart att vila i efter en lång dag i stallet (:



Men som du säger, hästen är prio 1!

2011-02-20 @ 15:07:01
URL: http://sandraawsomeolausson.blogg.se/
Postat av: Felicia & ridtravaren Stardom

Sv; Typ bra underlag, helt staket, stora ytor och så =) Pga Boffes hovar så får de inte va för geggigt heller



Sen tänkte jag på rent allmänt en säker omgivning, inte massa skit överallt, säkra boxar osv!

2011-02-20 @ 15:16:38
URL: http://lifeofstardom.blogg.se/
Postat av: Josefine

sv: Absolut ska man ha bred kanal, jätteviktigt att ryggraden får vara fri det vet jag om! :) Men det jag försöker få fram är att hade jag ändrat min wintec hade den blivit för rak för Herkules.



Den låg alltså aldrig optimalt och därför jag bytte helt, :) Dessutom låg den alldeles för högt upp på honom.



Jag tar det absolut inte fel på något sätt, lär mig gärna mer om sadlar något jag annars är ganska dålig på om jag får säga mitt. :)

2011-02-20 @ 15:26:50
URL: http://isbitarna.se
Postat av: Anna

Bra utevistelse med andra hästar samt trevliga människor i stallet är ett måste ! :)

2011-02-20 @ 15:32:01
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Carro

Mycket utevistelse, fri tillgång på mat/obegränsad giva flera ggr/dag, riktiga hagar och hästkompisar.

Behöver även mindre stall, funkar inte med massa hästar och folk för varken mig eller Storen.

Bra luft och vettiga människor som delar min hästsyn :)

Sen bra och varierande ridvägar då jag jämt rider ute i stort sett!

2011-02-20 @ 15:47:44
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Tova

2011-02-20 @ 18:15:23
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Tova

Happ, texten kom inte med! :P



Rymliga hagar/boxar. Luftigt och fint i stallet, fräscht. Nära till ridhus, trevliga människor. Hästkompisar. Mat på regelbunda tider. Uhm, ja. Och sne lite småsaker som jag vill ha :)

2011-02-20 @ 18:17:56
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Sisterhood

Har sådan tur att jag har egen gård, vi har både hästar, kor, hund, katt osv.. Så har givetvis eget stall :D Såå hääärligt!

2011-02-20 @ 18:59:45
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: Emelie

Jag tittar alltid på hagarna, jag vill inte att mina hästar ska få gå i små fyrkanter. Så stora hagar är ett måste, likaså lång utevistelse + hagkompis. Nu har jag ju två hästar så de har ju alltid varandra.



Jag tittar även på hur det går att ta sig till stallet, jag har körkort men bara bil ibland. Hur långt det är till stallet, vad allt kostar och vad som ingår. Samt träningsmöjligheter, hur folket är och lite sånt =)

2011-02-20 @ 19:38:06
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har stått i två olika stall och är på väg att flytta till mitt tredje. När jag flyttade från första var det för att jag flyttade 40 mil hemifrån och det många saker jag tyckte var självklara men som jag märkte inte var så självklart. Det är väl därför jag är på väg till det tredje nu.



Jag vill ha bra hagar, täckesbyten, halm, bra foder. Jag behöver även ha utsläpp, gärna insläpp också. Jag har avrit bortskämd med ridbana från början så det vill jag också ha en. Jag skulle kunna tänka mig lösdrift med tillgång till box och då försvinner problemen med ut- och insläppen och täckebytena.



hagsällskap tog jag för självklarhet också.



att jag flyttar om mindre än 3 dygn beror på täckesbyten, halm och foder. gården har även en lite osäker framtid som innebär att man troligtvis måste flytta om 2-3 år i alla fall så lika bra att göra det tidigare än få panik då.

2011-02-20 @ 20:07:39
URL: http://standardbred.bloggplatsen.se
Postat av: Josefine L

Rymlig box/hage, bra stallmiljö, vettiga människor, 10-12 timmar ute minst. BRA ridvägar och tillgång till paddock. Detta är väl inte orimliga krav? Hittar dock inget som verkar funka för mig :(

2011-02-20 @ 22:56:39
URL: http://strindlund.blogg.se/
Postat av: Hanna

Nu har jag inte min på lösdrift så därför prioriterar jag stallmiljön och luftkvaliteen före hagarnas storlek. Rider mycket och finns det ridbana att släppa dem på samt beteshagar under sommarhalvåret gör det mig inget. Samt ett säkert stall som är genomtänkt med vettigt folk. Hatar "slarvstall" med hemmabyggda grejer och saker överallt.

2011-02-21 @ 07:59:54
Postat av: Sandra

Kul det är att hitta andra ridtravarbloggar! =)



För mig är det viktigast att ha rymlig box, hagarna ska vara stora och säkra, att det finns kompisar och att de får vara ute så länge som möjligt. Jag vill även gärna ha minst 4 fodringar om dagen, att den sista fodringen ska vara ganska sent på kvällen. =)

Sen måste det finnas någon slags träningsmöjlighet, vilket det INTE gör i det stallet jag står i nu. Det är ett under att vi har kommit så långt i utvecklingen med tanke på att vi inte har paddock eller något plant att rida på.

Nu flyttar vi sista Mars, så då får jag äntligen en paddock och kan lägga tid på det som krånglar. =) Bra ridvägar också självklart =)

Tycker inte att det ska vara omöjligt att få till det. ;)

2011-02-21 @ 09:49:08
URL: http://bonnsie.blogg.se/
Postat av: Lina Holmbom

Skulle jag flytta mina hästar skulle jag vilja ha som vi har nu! Fri tillgång hästarna ska ut tidigt på morgonen 5-6 och in vid 20-21 Fri tillgång på vatten i hagarna ( stora badkar ) Ordning och reda i stallet! Och det ska mockas NOGA utan massa bajskluttar överallt, fräsch luft! ;) Stallgången ska vara ren. Uppvärmd sadelkammare så inte lädret blir förstört, gärna tvättmaskin. Paddock med belysning och bra ridvägar är också ett måste :P Skulle nog inte kunna byta stall för det är få som håller dom kraven tyvär.

2011-02-21 @ 11:25:47
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Céline

Håller med om det du säger. Det är sånt som är viktigt för mig med med hagar, kompisar, utevistelse och allt. Normalt folk har jag dessvärre inte lyckats med :(



Och sen stalluften är viktig för mig. Skulle aldrig sätta min häst i ett stall där det stinker ammoniak och man bommar igen stallet för att hästarna "fryser" annars. Så är det i alldeles för många stall tyvärr, att man knappt kan andas därinne när man kommer in, främst på morgnarna :(

2011-02-21 @ 12:14:45
URL: http://celinsaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0