Svar på tal

Hej Josefine!

Tänkte kolla om du har något bra tips ang att fatta galopp.Min lilla pärla är en liten travare på 145cm.
Vi båda brinner för hoppning och tävlar på LD-LC nivå.Men att fatta vänstergalopp har blivit en riktigt ond cirkel för oss.Såfort jag lägger vänstergalopp stannar hon upp,ställer sig på bakbenen och sen bockar och sparkar backut.

Högergalopp fattar hon lätt från halt,inga svårigheter alls.
Hoppas du har ett bra tips till mig!:).

Mvh Julia
(Har tyvärr ingen fungerande epost,hoppas du kan svara i ett inlägg)


Svar: Hej Julia! Det viktigaste av allt är att du vet att hästen har fysiska möjligheterna att göra det du ber om. Har du haft ute equiterapeut till hästen? Låsningar i SI-lederna är mycket vanligt och ett problem som gör bl.a att hästen får svårt för ena galoppen, och andra svårigheter. Att veta att sin häst är helt frisk och genomgången är prio 1 för att man ska kunna kräva saker, speciellt av en häst som protesterar. Även ett veterinärbesök kan vara på sin plats, beroende på.

Om du vet att hästen är helt frisk så hoppas jag att ni har en tränare, för det är enormt viktigt. Någon skicklig människa som ser er från marken och kan rätta till när det behövs, och ta er framåt i utvecklingen. Någon som passar både dig och hästen som ni trivs med.

Annars, prova allt. Prova fatta från skritt, från trav, från sluta, på volt, på rakt spår. Utåtställd, inåtställd. För ytterskänkel, för innerskänkel, med små hjälper, med stora hjälper. Från samling, från ett högre tempo, från "form", från öppen form. Över hinder, efter hinder, vid longering, tömkörning.

För oss hjälpte det att vår tränare longerade vänsterfattningar när jag satt på ryggen. Och tillslut kunde jag lägga dit mina hjälper oxå. :-)


Kommentarer
Postat av: Julia

sv: tack det tycker jag med! :D<3

2011-02-20 @ 12:52:16
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: elin

fin blogg:)

kolla gärna min ! :)

2011-02-20 @ 13:15:48
URL: http://eelinaandersson.webblogg.se/
Postat av: Josefine L

Vart hyr du in din häst? Det här med att hitta stallplats verkar gå i troll för mig. Suck.

2011-02-20 @ 13:44:54
URL: http://strindlund.blogg.se/
Postat av: Josefine

sv: Jag hade missuppfattat, ska ta tag i det där blogginlägget jag hade nämligen förstått det som att om man värmde om ändrade man mer än bara framtill. My misstake!



Ja det är ju från person till person det där med hur man vill ändra sin sadel, jag skulle inte bara välja att ändra sadeln framtill om min häst musklade om sig dock :)

2011-02-20 @ 15:11:41
URL: http://isbitarna.se
Postat av: Josefine

sv: Jag har ju inte en en vanlig bom sadel nu utan en med flexibom. Men låt oss säga att jag hade en vanlig, jag skulle inte bara valt att ändra framtill på sadeln, om den låg dåligt längst hela kanalen, precis som min förra wintec gjorde. Utan jag hade nog helst bytt sadel eftersom jag kan tycka att kanalen lätt kan bli för bred eller för smal. Och det ändras ju inte om man bara ändrar sadeln i fram. Kan jag tycka. Men då är jag ingen expert utan tar alltid hjälp då jag själv känner mig för dålig! :)



rätta mig gärna om jag har fel men ändrar du sadeln i fram är den ju fortfarande likadan resten av kanalen och kan ju fortfarande ligga dåligt även om man vidgar eller krymper ihop den i fram.? :)

2011-02-20 @ 15:17:10
URL: http://isbitarna.se
Postat av: Mikaela

Har också en varmblodig travare som absolut inte vill fatta vänstergalopp. Hur mycket jag än försöker med olika övninga osv så vill hon verkligen inte ta vänstergaloppen. Har haft henne i 3 år och inte en enda gång har hon fattat vänstergalopp. Och jag vill ju i framtiden kunna tävla med henne då hon är mycket duktig i både hoppning och dressyr, och jag vill ju såklart att hon ska kunna vänstergalopp innan. Så jag tycker att det är himla synd att en sådan sak ska stoppa.

Mycket tacksam för tips :)

2011-02-20 @ 19:11:38
URL: http://engvallmikaela.blogg.se/
Postat av: mimi

fin blogg! :)

2011-03-02 @ 20:22:50
URL: http://varriddagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0