Dagens fråga

Vad är en fördom för er? Mitt inlägg om fördomar visade verkligen att vissa verkligen inte alls vet vad en fördom är..

Vissa verkar tro
en fördom är ren fakta, att det är något som stämmer. Att det är en åsikt. Det finns ingenting som säger att en fördom stämmer, det är en förutfattad mening man har om en viss "grupp", som i mitt fall gällde olika typer av ryttare om man kan uttrycka sig så.

En fördom säger
ju absolut inte att det gäller alla, inte ens de flesta! Inte ens hälften..? De enda det säger är att det är vad JAG fått se mycket av. Eller lite av. Något som jag fått en bild av, en dömande bild utan egentlig grund. 

Kommentarer
Postat av: Lina S

En fördom är väl egentligen ofta en negativ tanke eller upplevelse om någon eller några som man sammankopplar med flera eller alla inom en viss grupp, ex. inriktning inom ridsporten. Det är ju de där dåliga som man ofta minns och bär med sig, trots att det förhoppningsvis är mer undantagsfall än regel.

2011-01-24 @ 23:02:41
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fördom för mig är just när man tror/antar att ex dressyrryttare aldrig rider ut. Att dom alltid rider i ridhus/paddock osv. Alltså att man antar något fast det inte behöver vara sant. Ibland kan det ju vara det, men oftast är det inte så. Samma som på vår skola har vi vissa fördomar att de som går media är riktiga pundare, mendan dem som går på fordon är skolkare osv :)

2011-01-25 @ 08:46:25
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Stina

Jag tycker inte man ska ha fördomar, det bevisar bara att man har för lite fakta om något!

2011-01-25 @ 12:26:35
Postat av: Anna

En fördom för mej är något som många tror ät på ett sätt tex "Hoppryttare rider aldrig dressyr för dom tycker det är jättetråkigt". En sak som många "har bestämt" att det är så men det inte alls är sant ;)

2011-01-25 @ 13:01:03
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Frida-Dressyrryttare

Sv; Tack så mkt:)

2011-01-25 @ 15:28:08
URL: http://ponnyryttarinnan.blogg.se/
Postat av: Saga

En fördom för mig är en negativ (ofta förutbestämd) uppfattning av hur någonting är, men som är enkel att motbevisa med rätt medel.

2011-01-25 @ 16:21:10
URL: http://dreamsphere.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0