Film (dressyr, barbacka)

Här kommer filmen! Är så otroligt nöjd över min fina pärla. Och även över mig själv, ärligt talat trodde jag inte alls att jag kunde sitta på henne och samtidigt rida i djupare snö. Och absolut inte galoppera på volt.. har haft stora problem att rida barbacka på volt. Men se! De gick.. Och det tog 2 års träning för mig att kunna sitta ner i traven över huvudtaget.

Så jag är mer än nöjd!



Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: victoria

hon har blivit mycket fin i galoppen ^^

och i filmen var hon lungn ;P



Stolt över dig och bellie :D

2011-01-07 @ 20:21:17
URL: http://iwillalwaysloveyou.bloggplatsen.se
Postat av: Mia

du borde öva din sits något! du sitter ju inte, du studsar ju upp och ner på stackarn.

2011-01-07 @ 20:59:25
URL: http://pappasflickkor.blogg.se/
Postat av: Diana

Duktiga ni är! Vilken lugn och fin galopp hon har fått också, :) Riktigt kul att se, :D:D

2011-01-07 @ 21:02:16
Postat av: Mikaela

Jättekul med filmer tycker jag! Det är grymt svårt att sitta ned i traven på en travare. Har ridit två som det var helt omöligt på. Men däremot på Indie går det jättebra, första gången jag känner att det funkar sitta i trav på en travare. Duktigt av dig att lyckas med det om hon är en av de som det är svårt med från början:D

2011-01-07 @ 21:09:46
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/
Postat av: Dann

Trodde inte att hon var en travare!! Ser ut som svenskt halvblod, ej gått löp va?



Sjukt fiina ni är tillsammans:)

2011-01-07 @ 21:46:12
URL: http://BDB: Myranthebest
Postat av: Julia

vad duktiga ni är!! :)



och vilken härlig galopp, har du något tips på hur du har tränat upp den sådär fin, att hon bär upp sig så bra osv? vill hitta alla tips jag kan :D

2011-01-07 @ 22:18:19
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Bonnie

Fin galopp hon har fått:)



Du studsar ju ganska rejält i traven, prova gör en "pilatesandning" för att spänna magmusklerna utan att spänna resten av kroppen, brukar fungera för mig :)

2011-01-07 @ 22:38:34
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/
Postat av: Julia

sv: okej, de har inte lelle heller haft problem med, men han är ju stark i galoppen men jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att han ska gå i form även där? :) det började att vi lärde honom det i skritt, och nu kan han även gå i form jätte bra i trav :D bara i galoppen som det fattas ;)

2011-01-07 @ 22:59:36
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Sara

Vad fina ni är!:D bra jobbat!



sv; Jaa :( verkligen tur i oturen! Huaa!

2011-01-07 @ 23:11:44
URL: http://hastbloggeen.se
Postat av: Frida

Så fina! :D

2011-01-08 @ 00:09:38
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jäklar vad du studsar! :/ Stackarn måste blivit rejält öm i ryggen efter det passet..



Måste dock säga att hon har gångarter utöver det vanliga vad gäller en travare! riktigt fin galopp, har nog aldrig sett ett varmblod som kan samla sig så :)

2011-01-08 @ 00:44:16
Postat av: Emma

Det ser verkligen mycket bättre ut nu och jag vet ju vilka problem det varit med att galoppera barbacka på volt så det måste verkligen ha varit härligt att det fungerade! :D

2011-01-08 @ 05:26:05
URL: http://stallpaarni.blogg.se/
Postat av: andrea

tyckte inte alls du studsade så farligt? :s

otroligt fin galopp har hon! :)

2011-01-08 @ 10:16:36
Postat av: Sofia

Du studsar massor och har fladdrande skänklar..Rid med sadel!!

2011-01-08 @ 20:04:12
Postat av: Fanny

Vad alla klagar på att hon studsar! Kan man inte istället ge tips för hur man får bättre sits utan sadel istället för att klanka ner och vara otroligt odräglig!



Sofia: "Rid med sadel" varför då? Varför ska hon inte träna utan sadel när det kanske är just det hon har lite svårt för? Man måste ju träna på det för att kunna bli bättre.



2011-01-08 @ 20:46:11
URL: http://lindelou.blogg.se/
Postat av: Sisterhood

Vad alla klagar på att hon studsar! Kan man inte istället ge tips för hur man får bättre sits utan sadel istället för att klanka ner och vara otroligt odräglig!



Sofia: "Rid med sadel" varför då? Varför ska hon inte träna utan sadel när det kanske är just det hon har lite svårt för? Man måste ju träna på det för att kunna bli bättre.

-----------------------------------------



MITT SVAR: Hallå, vilken verklighet lever ni i?

Enligt naturen är det inte ens vanligt och naturligt för en häst att ah sadel. Sadeln har vi bara för att vi gör det enklare för oss. Vi människor är allt annat än bekväma av oss.



Det bästa sättet att träna balansen är faktiskt att rida utan sadel. Sedan galloperar hon ju i snö och hästar har olika studsiga gångarter också. Snön gör ju gångarterna studsigare cokså, då hästen måste ta i mera.



Jag tycker personligen att lilltjejjen här gör ett super jobb och gör det fint! Kan säga att detta är rakt igenom avundsjuka, så TYPISKT hästmännikor. Visa kan helt enkelt inte bra ta att det går bra för någon annan. Som man brukar säga; Det finns folk, sedan fins det hästfolk. Jag tycker du ska strunta i vad "vissa" säger. Inget namn nämnda, eller glömda. Jag har mer erfarenhet här en vissa andra och jag kan säga att KEEP ON GOING GIRL! :)))



Håller med några av tidigare talare även, din travare har otroligt fin galopp, han tar med sig bakbenen jätte fint. Ta bort frysmärkningen så skulle jag aldrig ha trott att detta var en travare.

Sedan rider du i "djupsnö" och hästen får ju då även ett litet annat och om inte snyggare lyft på benen. Men super fin verkligen, har också en travare om jag inte nämnt det tidigare.



Föresten, du har inte startat derssyr med din ngn gång?



MvH Sisterhood

- En Ryttarinna & Bartenders Blogg..

2011-01-08 @ 22:45:55
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: Anonym

inte för att vara dum, men kan vara bra att tänka på, hästen hamnar mkt i öppen form o tar upp huvudet, efteråt kör den ner huvudet o blir framtung samt tappar bakbenen hela tiden, istället för att fokusera på nacken (som det verkar som om u gör) borde du nog fokusera mer på att få den på bakbenen, för inte ens i högsnön är hästen under sig (som dom brukar vara i hög snö)... så jag tycker nog inte att det största problemet är att du studsar.... men antar att formen är fin för att vara en travare

2011-01-09 @ 12:17:22
Postat av: Sofia

Jag tycker att det är dumt att träna på att rida barbacka i djup snö, då hästen lyfter mer på benen. Jag tycker att man SKA ha sadel då. Träna på barbacka ridning på plan bra mark (ridhus nu på vintern)så har du större chans att sitta still, och B slipper få lite "panik spring" som hon ser ut på filmen lite då och då. Galoppen sitter du bättre i! Och en stor tumme upp för att du inte har balansen i tygeln!!!!!

Det är vad Jag tycker! fd.travhäst ägare.

2011-01-09 @ 14:42:05
Postat av: Ida

Jag tycker att hon ser jätte fin ut! Dock behöver du jobba med hennes bakdel och fokusera mindre på dina händer och formen.. Det syns i alla gånarterna att hon är svag bak, men tydligast i galoppen.



Jag vet hur svårt det är, har själv en travare som har samma problem med bakbenen i galoppen. Man behöver jobba mycket för att få fram dem! :)



Bra jobbat & Lycka till i framtiden!

2011-01-12 @ 11:04:05
URL: http://http:/juniorryttaren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0