Framsteg

Hämtade Bellan i hagen för en stund sedan. Fick givetvis komma fram och gosa och så, men så fort jag visar grimman går hon iväg. Så vi fick köra lite catching-game, som det heter. Tog bara 10 min för mig att hämta henne idag, det är ett stort framsteg! :-D Visst kan jag lika gärna slänga runt grimskaftet runt halsen och tvinga henne in, men vill inte ha det så.

Fick ett superbra
tips av Camilla med Dacke, som jag även tror tipsade mig om catching-game för längesen (?). Det var att göra grimman till något bra, så jag smekte henne över kroppen med den och gav henne godis genom grimman, gav godis medans jag hade grimman hängandes över armen framför henne osv. Kan säga att hon var skeptisk först. Gav massor med beröm och pratade med henne mycket, verkar funka bra.

Men tillslut tog
jag bara på henne grimman, och jag vet inte om hon hängde med riktigt vad som hände elr om hon gjorde det av egen vilja. Men fick på henne den iaf! ;) Sen fick hon massa godis och beröm.

Nu står hon inne
redo att åka, och mumsar hö och dricker vatten. Ska gå ut om en kvart och dra på na transportskydden. :-) Hoppas hon går lika lätt att lasta.

Kommentarer
Postat av: Linda

Okej. Ja det är samma med mina pållar, dom går också iväg när jag visar grimman. Islänningen går bara några meter sedan stannar hon och låter mig ta henne, Bitter kan vara likadan men han är nog den svåraste, han har alltid varit lite svårfångad till och från.



Jag skulle lätt kunna locka mina hästar med godis och mat men.. ne det känns inte bra för mig. Jag vill inte bli någon godisautomat plus att jag inte matar hästarna från handen. Mina hästar ska komma för att dom vill vara med mig :)



Men jag har inget emot att andra gör så.

2011-01-18 @ 18:20:40
URL: http://www.elmo.cybersite.nu/
Postat av: Jennie

Vad kul att det gick bättre idag! :) Ser fram emot uppdateringen sen ;)



sv: Nja, saken var den att jag tyckte att den kändes för bred i midjan, jag har lite problem med mina höfter vilket gör att jag får väldigt ont om jag har en för bred sadel. Men jag tror det var för att jag ridit i teknan ganska länge innan jag köpte t6:an och hade inte suttit i en hoppsadel på minst en månad, teknan är ju mkt smalare. Jag har ju Griffin YR nu och den är ju minst lika bred som T6:an i sitsen och den har jag inga problem med ;) Så det blir nog bra, annars får jag väl sälja den om jag inte trivs ;)

2011-01-18 @ 19:12:45
URL: http://jeila.blogg.se/
Postat av: Caroline

Kul att det går framåt! :D

2011-01-18 @ 21:56:36
URL: http://ridinghorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0