Strykit mig från tävlingarna

Ja som ni nog läste förut så har jag strykt mig från tävlingarna. Som ni kanske läste i förra inlägget om vad som 'hände' när vi red igenom LC:1, så är det pga den anledningen. Hon kan programmet utan till, hon vet varenda moment som ska göras, hon ligger 20ggr före mig, MEN - det hon fokuserar på är när vänstergaloppen ska komma. Detta gör att hon tänker bakåt hela programmet, hon får för sig att jag försöker fatta vänster galopp hela tiden ungefär, hon stryker bak öronen och går inte fram. Hon är allmänt negativ, just när jag red igenom detdär.

Därför känner jag
att det ger inte oss någonting alls att delta i en träningstävling i dressyr just nu. Det stjälper nog oss mer än det hjälper. På träningarna kan jag iallafall korrigera när hon blir negativ (vilket hon inte brukar bli ens numera), men inne på en bana är jag ganska chanslös. Och fungerar inte programmet hemma så gör det inte det på tävling heller. Det känns helt rätt att jag tagit detta beslut att stryka mig.

Vi behöver träna
och utvecklas ännu mer, och rida fler och olika program för att hon inte ska fästa sig vid ett. Och speciellt behöver vi sätta vänsterfattningarna så att hon inte har någon anledning att börja bli negativ.

Hoppningen strök
jag mig även den på, för att det känns bara meningslöst. Dessutom glömde vi att hoppa idag, skulle ju göra båda delarna. Och hon är bara hoppad 1 gång på över 2 månader, så känner faktist inte för en tävling då.


Kommentarer
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

SV: Haha, ja ÄNTLIGEN! Hade denna samtidigt som zoomin från 2008 men det var så få läsare då så zoomin var bättre. Nu får du vara så vänlig att tipsa dina läsare om mig! :)

2011-01-04 @ 22:37:34
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Anna

sv; ja.. har funderat på det hela dagen idag ! Ska nog ta och kolla om jag hittar nåt snyggt i mässing nästa gång jag köper träns :D

2011-01-04 @ 23:01:48
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Sara Hjelm

sv; Hon har vintervila nu, därför jag inte tränar dressyr eller hoppning. Bara rider ut och tar det lungt och tr'nar små saker som skänkelvikningar osv :)

Annars har jag två ridbanor jag kan rida på, tar ca 15 min att rida dit, har en paddock hemma, ridhus tar 10 min att åka till och sen en stor äng jag brukar rida till :)

Ska sätta igång henne från vintervila i mars tänkte jag :)

2011-01-04 @ 23:08:09
URL: http://hastbloggeen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0