Video

Se och hör! ;) Bellabus vägrade komma i hagen idag den lille råttan.



Det jag gör när hon gör såhär (leker med mig) så leker jag tillbaka. Jag gör leken till min egen, och då ger hon tillslut upp. Detta tips fick jag av en mycket duktig tjej i somras när B började hålla på såhär igen, och det fungerar. Jag trodde inte det, men till och med på min bestämda tjej fungerade det. Tog endast 20min första ggn.

Tänkte jag skulle
berätta hur jag gör, som tips till er andra som kan ha svårt att hämta hästen. Till att börja med är det ledarskapet som inte är befäst när hästen håller på såhär.

Bellie ser det som en lek. För att göra det till min lek så gör jag exakt som henne, som en svans. Om hon skrittar i ett visst tempo, så gör jag det. Om hon tar trav tar jag trav.. etc. Och så håller jag på. När hon ger mig uppmärksamhet, dvs om hon stannar och tittar på mig, så vänder jag mig fort bort ifrån henne och gör något annat. Kanske sätter mig ner på huk och pillar, verkar allmänt intressant för henne. Kanske går bort till en annan häst och ger den godis, gör Bellie avundsjuk helt enkelt.

Så fort hon
tittar bort igen så går jag emot henne och gör det hon gör igen. Och när hon tittar på mig, fort vänd ryggen mot henne och igga. Gör något som hon tycker verkar intressant.

Tillslut, med tiden
, så får jag komma närmre och närmre, och tillslut ger hon upp. Några ggr får jag komma så nära att jag står vid hennes huvud, men så fort jag rör mig så flyr hon iväg igen. Haha. Så det kan ta ett tag och man bör vara på BRA humör och ha TÅLAMOD när man gör detta.

Idag tog det
som sagt 1,5-2 timmar för mig att få in henne. Men jag var glad hela tiden! :-) Blev ju varm, svettades ihjäl i -23 grader. Skönt de!

Kan tillägga att
jag inte lekte med henne helhjärtat idag, utan det är så mycket snö så jag orkar verkligen inte. Fick göra det i mån av ork helt enkelt, och det funkade ju det med. Även om det hade gått betydligt fortare om det inte varit snö ute.

Kommentarer
Postat av: I

Jag föredrar att tänkte på varför hästen inte vill komma. Det finns ju en anledning, kanske trivs hästen inte med något man brukar göra. Sedan kan även hästar ha "dåliga" dagar och inte känna för att ut och rida. De dagar bör man lyssna till hästen, kanske bara ta inn den och pyssla med den. Jag tycker man ska lyssna mer till hästen.

2011-01-15 @ 19:43:18
Postat av: Lina Holmbom

Du kan ju träna in ett kommando som hon kommer på =)

Om du lär henne att följa dig i skritt trav och galopp backa mm. Så kan du sedan fösa bort henne så hon springer iväg. Vissla ( eller vad man nu använder för kommando) Och spring iväg åt andra hållet själv. Då brukar det bli full fart efter matte ;)Varje gång du föser bort hästen så är det du som bestämmer när hon får komma och då är du ledaren.Och då kommer hästen vilja smöra för dig då du är ledaren. Vilket dom gör i en normal hästflock. Lägst i rang smörar för ledaren. Jag kanske förklarar obegripligt. Men vill du ha bättre förklarat kan jag försöka göra det ;)

2011-01-15 @ 19:59:51
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Malin

Shit två timmar! Snacka om tålamod du har. Min kille är lättsam han, jag ställer mig vid grinden och visslar så kommer han =)

2011-01-15 @ 20:34:55
URL: http://marineprinsen.devote.se
Postat av: Tilda

Bra kämpat!:D

2011-01-15 @ 20:41:40
URL: http://tsjolinder.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hahah, jag skrattade åt filmen. Älskar dina kommentarer. Att du orkade i 2 timmar... och jag blir irriterad när Chanel vänder iväg och springer i 2 minuter. Dock visar jag aldrig att jag är irriterad i närheten av henne, då är jag på jätte bra humör ;)



Jag kör också din metod, följer efter henne och när hon tittar på mig så stannar jag. Har aldrig testat vända mig om och pyssla med annat, men när jag stannar brukar hon ta något steg mot mig och sedan titta bort. Då fortsätter jag gå mot henne tills hon tittar och så fortsätter vi så.



Ibland vill Chanel visa att hon kan springa iväg om hon vill, då springer hon ifrån mig ungefär 15 meter. Sedan ångrar hon sig och springer tillbaka till mig istället haha. Eller så går hon rakt förbi mig, runt min rygg och ställer sig på andra sidan mig och då får jag ta henne.



Och vissa dagar kommer hon helt enkelt gåendes emot mig så fort jag kliver in i hagen.



De har lustiga idéer ibland dom där djuren =)

2011-01-15 @ 20:58:57
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Marie

Kan inte se filmen, hade varit kul att se! :)



Ett tips är att prova att göra en join-up. Funkade på min häst när hon inte ville komma fram till mig i hagen.

2011-01-15 @ 21:15:41
URL: http://iholland.blogg.se/
Postat av: Frida

Måste säga att du kämpade på bra! :)

2011-01-15 @ 23:27:16
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: Saga

HAHAHA "Surarsel!"

Måste ge dig en eloge för att du kämpade så duktigt i flera timmar, skulle aldrig ha pallat det. Jag hade nog sagt "Nähä, skit it då jävla hästskrälle" och klampat iväg. c:

2011-01-16 @ 14:31:58
URL: http://dreamsphere.blogg.se/
Postat av: tilda

hahahaha , roliog video !

kan du inte göra en "videoblogg" när du rider och berätta lixom hur du gör och så ?

svara gärna på en komentar i min blogg .

tack !

2011-01-16 @ 17:06:31
URL: http://dummiesisters.blogg.se/
Postat av: elinor

Nu har jag ingen häst som gör såhär längre båda mina kommer när jag ska hämta dem, men min connemara jag hade förut sprang iväg när man skulle hämta henne ibland. Ofta när hon gick på bete med isisarna och tyckte hon hade så bra så hon ville inte jobba. Men nu till saken, varför ägna 1,5-2 timmar åt att gå efter henne när man kan ta godis och få in dem direkt? kanske inte funkar på B, men på många jag vet funkar det. jag säger inte att du gör fel, undrar bara varför.

2011-01-17 @ 01:39:00
URL: http://engelstoft.se
Postat av: Daniel Vardakis Lembke

Chacha, kika in på Stockholms största heterosexuella blogg, skriven av mig! :)

2011-01-17 @ 02:13:46
URL: http://dannebooy.blogg.se/
Postat av: theréshanning

haha ååååh precis sådär har min brud börjat bete sig helt plöstligt! annars har hon alltid kommit och mött mig.. men sedan det kom ett sto till på hennes lösdrift som håller på så, så började jubel med det också. hmm.. ;D

2011-02-08 @ 22:52:41
URL: http://thereshanning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0