Dressyr

Blev ett kort dressyrpass idag. Mycket skritt och lösgörande övningar. Testade på lite öppna och sluta, samt fram- och bakdelsvändningar. Allt gick över förväntan!! :-) Jag är otroligt nöjd. När jag sedan började trava och känna på henne där var hon helt underbart fin! Det kändes verkligen, verkligen hur dessa lösgörande övningar hade lossat på henne. För hon var inte alls sådär spänd i traven som hon kan bli, utan hon kändes otroligt mjuk och fin efter att jag jobbat henne lite. Hon klev på framåt på ett annat sätt, annars blir hon lätt uppåt och bakåt.

Så det var himla kul! Har en liten film på traven, men självklart dog kameran så vi fick bara med traven från början. Inte på slutet när hon blev så kalasfin. Men det kmr ju fler ggr! Längtar tills nästa dressyrpass. ;)

Kommentarer
Postat av: Malin

SV: Gör så! Behövs inte alls mycket hjälper :) Ja använder en bra lösgörande rörelse ifrån marken med,stå framför hästen,tyglarna över huvudet,ställ åt ett håll (inte för mycket) men lagom,sen petar/visar du med ett spö typ ovanför frambenet,typ där sadelgjorden sitter. Då ska hästen flytta sig i sidled men utan att gå på dig. Gör några steg åt varje håll. Man märker ganska snabbt att hästen är mjuk. Med den lätta träningen är hästen lösgjord innan du börjar rida & det är en väldigt bra ledarskaps träning!:)



Se till så att hästen inte börjar backa bara,då tappar du de hela!

2011-07-19 @ 15:46:21
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Camilla

Härligt!

2011-07-19 @ 20:32:24
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0