Dressyr

Idag red jag dressyr. Jag hade prestationsångest redan från början, vilket gjorde att jag var väldigt spänd vilket i sin tur ledde till att jag inte red Bella så bra idag. De blev lite tjaffs hit och dit, och övertempo och undertempo. Spänt bitvis. Men jag fick mina små moments när jag fick till det. :-)

Sen på slutet blev hon otroligt spänd för jag testade göra en v.fattning från halt. Hon blev helt GALEN och vägrade gå framåt, superspänd och ja.. allmänt upprörd. Så jag red omkring och försökte få henne att slappna av med hjälp av övergångar, men ne. Vart bara spänt. Så tillslut så började jag rida i nedsittning och i massa sidvärts, och VIPS så trilla poletten ner! nånting lossnade garanterat. Hon blev så hiiiimla fin! Tog några galopper i båda varven oxå och så fint som hon rundade sig och kom loss där har hon nog aldrig gjort. Händer ytterst sällan att jag får lös henne sådär. Fortsatte med sidvärts i galoppen och ja, herregud vad lös och fin hon blev!! Blev dock "bara" bilder på det. Filmen blev i början och i mitten när vi tjaffsade, men tänkte jag skulle lägga ut de ändå. Varför inte liksom, vi har otroligt blandade ridpass och det går verkligen inte alltid bra för oss. Så varför bara visa när det går bra?


Jag tycker oxå jag har en otroligt
svår häst, så jag låter allt ta sin tid och jag får nöja mig med lite och inte kräva för mycket ibland. Allt beror på hennes dagsform. Men många tror att "det är ju bara att..". Men det är inte bara för min häst, man måste gå över och fokusera på något annat och helt enkelt nöja sig med LITE.

Kommentarer
Postat av: Liza

Känner igen det där så väl med dagsformen. Man får ta det lite för vad det är för stunden.

2011-07-03 @ 13:59:23
URL: http://streamline.bloggplatsen.se
Postat av: Emelie

Helt rätt intställning! :-) Been there, done that. Rune var på pricken som Bella förut! Spänd, stressad, bakåttänk, kastade sig iväg i sidleds, slängde sig framåt och så vidare. Absolut inte hela tiden, men vissa dagar och speciellt när jag bad om galopp. Det släppte faktiskt helt under förra året och då har jag kämpat me det i 5 år och tagit allt i hans takt. Självklart kan vi få något bakslag av det "betéendet" även nu för tiden, men det är väldigt sällan. Och det är så mycket lättare att få honom ur dom stressade tänkbanorna, nu behöver jag endast göra en halt och låta honom andas lite efter det är han avslappnad som en filbunke igen och vi kan köra vidare :-)



Men som sagt, det tog några år och jag tycker helt klart att det var värt det. Hade jag snabbat på all utveckling, tvingat honom i stressade situationer osv så tror jag faktiskt inte att en halt i dagens läge skulle få honom avslappnad. Han hade nog vart tusen gånger värre.

2011-07-03 @ 14:27:01
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Tova

Du har ju ett sto, klart att det inte är "bara att".



Vet mycket väl själv hur det är

2011-07-05 @ 11:00:25
URL: http://kazince.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0