Dagens fråga

Är lite nyfiken på dehär gällande tävling.. Många verkar tro att man bara kan tävla för att vinna eller bli placerad. Att det viktiga är vilken plats man kommer på.

Så jag undrar, varför tävlar just du? Tävlar du för att vinna, slå ut alla, få en placering, för att det är kul eller för att få rutin...? Eller annan anledning?

Själv tävlar jag nu för att få rutin och erfarenhet (och självklart för att ha kul och utvecklas). Jag vill bli säker och trygg på tävlingsbanorna och känna att jag och min häst verkligen kan, innan vi kommer satsa på något annat än att få rutin och att ha ROLIGT tillsammans.

Det är lite komiskt för utanför hästlivet så är jag en riktigt dålig förlorare, jag blir sjukt sur och ja.. är en jävligt dålig förlorare helt enkelt. Men ALDRIG någonsin när min häst är inblandad. Aldrig skulle jag blir sur eller arg för att vi kom sist eller om vi vägrade ut oss totalt. Hon är mitt hjärta och hon gör alltid sitt bästa så länge jag gör rätt. Det spelar ingen roll om vi kommer sist eller vägrar ut oss, för som sagt jag tävlar inte för någon placering. Jag vill ha roligt med min häst och bli en bättre ryttare. Min häst ska vilja hoppa och gilla det hon gör. DET är mitt mål varje tävling. :-)

Kommentarer
Postat av: Jossan

För mig och Rea är tävling ett delmål, som i skolan när man tentar av kunskaper man har lärt sig. Som en bekräftelse för att man utvecklas och blir bättre. Samt att det ökar ens självförtroende :)

2011-06-13 @ 14:37:37
URL: http://dressyrnissen.blogg.se/
Postat av: Camilla

Har ingen tävlingsinstinkt alls, utan jag tävlar för att det är roligt. Det är kul att ha ett mål, komma ut och träffa likasinnade och min häst verkar älska att tävla.

Om det går bra och man blir placerad är det bara en bonus, jag gör mitt bästa och mer kan jag inte göra, betyder det att vi blir placerade är det såklart jättekul.



Inte tävlat så mycket ännu, men ska komma ut på fler tävlingar i höst.

2011-06-13 @ 14:40:32
URL: http://parellikusken.blogg.se/
Postat av: Camilla

SV: I körning, än så länge bara precision och dressyr, men planen för hösten är komma ut på maratontävling också. Och det är bara för att det är så roligt att köra snabbt i terrängen och race'a fram genom hinder. :)

2011-06-13 @ 14:48:16
URL: http://parellikusken.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag tävlar för att se att utvecklingen med träningen går åt rätt håll.

Dock har jag lite prestationsångest så jag tänker inte ge mig ut med Tingeling förrän vi är redo och inte kommer att göra bort oss totalt. ;)

2011-06-13 @ 15:19:52
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Natalie - Hoppryttare.wordpress.com

Placeringar är bara ett plus även om jag lätt blir sur om jag kommer på en dålig plats hehe (a) Sen kan man ju vinna fast rundan kändes skit eller komma bland dom sista fast det kändes jättebra!

2011-06-13 @ 15:19:54
URL: http://hoppryttare.wordpress.com
Postat av: Julia

Bara för att det är roligt!

2011-06-13 @ 16:13:14
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Ditt skickas idag då du var bland de första att betala :)

2011-06-13 @ 16:15:49
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: linneafalk

SV: ja älskar den!! Har du ätit de ? =D kramis!

2011-06-13 @ 17:24:50
URL: http://linneafalks.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag tävlar mest för att det är roligt men sen kan man ju inte undvika att tycka att det blir ännu roligare om man vinner. ;)



Jag tävlar dressyr, och dressyrprogrammen är ju väldigt smart genomtänkta för att testa hur bra ryttaren kan rida sin häst. Så det blir ju lite som ett test på hur långt man kommit. :D

2011-06-13 @ 18:01:08
URL: http://hannnss.blogg.se/
Postat av: Stina

sv; tack :D

2011-06-13 @ 18:46:18
URL: http://stintan.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag tävlar mest för att både jag och ponnyn som jag rider tycker det är super kul och för att få mer rutin.

Fast det är ju alltid roligt att få en placering! Men hällre rider jag en runda som jag är nöjd med på 4 fel en än runda där det gått skit och jag blir placerad ;)

2011-06-13 @ 18:50:45
URL: http://fjuarna.blogg.se/
Postat av: julia

SV;ja den är verkligen guda skön! nog den bästa sadeln jag haft, kan verkligen rekommendera den, jag har ingen känsla av att den skulle vara bred, verkligen inte.. Och den är det väldigt skönt med små klossar som håller benen på plats, gillar sadeln skarpt :)

2011-06-13 @ 18:52:24
URL: http://dressageponys.blogg.se/
Postat av: rebecka

jag tävlar för att de är kul jag vill inte alltid vinna har bara tävlat sju gånger en gång då de va två placeringar vann inte men är ingen dålig förlorare häller för de va andra tävlingen och har bara tävlat klubb så(:

2011-06-13 @ 19:06:10
URL: http://finlillbecca.bloggplatsen.se
Postat av: Emma

Jag tävlar inte, men jag har tävlat och på den tiden gjorde jag det för att det var roligt att hitta på något tillsammans med sin häst :) Inte för att vinna eller något, utan för att helt enkelt ha kul.



Men eftersom att min häst verkade tycka det var tråkigt la jag ner det och i stället hittar vi på andra grejor så som att åka och campa hos kompisar och deras hästar, åka och bada osv, min häst verkar tycka det är roligare, likaså jag :)

2011-06-13 @ 19:17:48
URL: http://armonios.blogg.se/
Postat av: Felicia

ALLA tävlingar startar jag ju självklart för det är kul!! men sedan är det olika på olika hästar ;)



När jag tävlar på carinjo, så är det bara dressyrtävlingar, och eftersom det går så bra och jag har kommit placerad och har vunnit, så satsar jag ju självklart på att vinna! vi har varit ute och tävlat lokal nu i ett år, och han är grym, så då satsar jag!



när jag tävlar pippi, är det också bara dressyr, henne tävlade jag tre gånger i höst, och första gången gick ju skit rent ut sagt, sedan har hon vart halt hela våren, så med henne tävlar jag för att lära in henne, hon är livrädd för ridhus också, så det tränar vi också på, och lite annat grejs.



när jag tävlar allan, då är det hoppning som gäller. han har jag bara tävlat en gång, men ska starta i juli igen, han är då en stor häst, så jag vågar inte hoppa lokalt för 100 är så högt, och han är så feg, så han är det också för att få lite rutin och känna lite..

heheh lång kommentar jag vet ;)

2011-06-13 @ 19:44:39
Postat av: Anna

Just nu är mitt mål att min häst ska börja vara avspänd inne på tävlingsbanan, och att vi ska hitta bättre ridning och kunna visa upp oss från vår bästa sida. När allt börjar funka och jag lär mig rida bättre så är det för att jag vill bli så bra som möjligt. Sen så vet man ju inte hur långt det räcker. Jag vill bli bättre, men jag tänker försöka njuta av resan dit :)

2011-06-13 @ 19:50:04
URL: http://salentein.blogg.se/
Postat av: Julia Ramel

Sv. Tack så jätte mycket! <3



BTW, gud vad fin blogg du har!

2011-06-13 @ 19:52:28
URL: http://juliaramel.blogg.se/
Postat av: Lovisa

SV: hihi okej vad bra, då är jag inte ensam om att gilla dom i alla fall :D :D

Gullig häst du har!!

2011-06-13 @ 20:01:13
URL: http://lvdressyr.blogg.se/
Postat av: sanna

Jag brukade tävla för att det är kul och lite för att få in rutiner ordentligt :)

Läs om min dag på akuten..

2011-06-13 @ 20:18:39
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Linda

ja klart det är, men nu är det många som rekomendera detta bettet & även många som gjorde det på nätet när jag läste om det då jag skrivit att ja sökte ett bett som är lite skarpare & kunna ha i skogen och därför är det svårt & avgöra vad jag ska göra när folk tkr olika!

2011-06-13 @ 20:27:51
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag

SV; Tack så jättemycket! :D



Jag tävlar för att jag tycker det är roligt och placeringarna ser jag bara som en bonus. För mig gäller det mer att få till en ordentligt snygg runda där allt stämmer med avstånd, tempo och känsla, sen kommer placeringarna när det sitter :)

2011-06-13 @ 20:29:40
URL: http://fridaelmlund.blogg.se/
Postat av: Nordsvensk yrla

förr så höll jag med dig. Jag tycker inte heller om att rida mina hästar varken Isabella eller Bailyes på "duma" bett. Men jag håller just nu på att öva dem båda med vanligt bett. Det går rätt bra. Dressyr i mina ögon handlar inte om vilket bett man har utan hur man rider fram hästen utan att "pressa på och hålla i mot" Jag rider mi9na hästar ofta utan tyglar över huvutaget :) så jag tar knappt i deras munnar så dem skadas inte alls av dessa bett :)

2011-06-13 @ 20:56:11
URL: http://yrlaslya.webblogg.se/
Postat av: Nordsvensk yrla

Sv: tackar, lite tjock bara...hehe mycket.

2011-06-13 @ 20:58:51
URL: http://yrlaslya.webblogg.se/
Postat av: Nordsvensk yrla

Sv. på dagen ridpass. om du vill så kan jag lägga in bilder på när jag rider mina hästar i vanligt bett också, jag tränar bara och vägen dit tar en bit, men i slutet kommer jag kunna rida dem helt i vanligt bett, jag tränar :)

2011-06-13 @ 21:00:23
URL: http://yrlaslya.webblogg.se/
Postat av: tove danielsson

Sv: Ja visst är hon söt :)

Din häst var superfin!

2011-06-13 @ 21:01:56
URL: http://tovedanielsson.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn conchos till ditt träns från Kyro Riding Gear

SV: Ja visst gör hon :) Är så kul att hon verkligen älskar att hoppa! Har kollat upp henne idag för jag knappt kunde rida henne förra veckan (och ändå kunde hon hoppa så bra), men hon hade en del låsningar, så hoppas hon börjar hoppa som hon ska snart igen, dvs ännu bättre. :)

2011-06-13 @ 21:22:28
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Michelle Sjöö

För att det är kul och för att Verona inte är den säkraste hästen, hon dör lite på banan eller blir osäker så då för hennes självförtroende/rutin :)

Sv: Tack, visst är hon? :)

2011-06-13 @ 21:28:56
URL: http://allroundmuppar.blogg.se/
Postat av: Malin

jag tävlar för att bli en bättre ryttare,få mer rutin och för att Penny ska får mer rutin och erfarenhet.

2011-06-13 @ 21:43:43
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Anna

När jag tävlade Tindra så vart det för att vinna, varje tävling. Henne kunde jag ju det med, hon hade varit ute innan jag köpte henne och vi var ute massor med gånger på banorna.



Med Cobbe blir det ju bara att få in vanan. Tills jag känner att vi kan satsa på mer än att bara komma runt banan, då kommer jag också göra det.



Brukar tänka att jag ställer ju inte upp i en tävling för att komma tvåa :)

2011-06-13 @ 21:53:28
URL: http://cobol.blogg.se/
Postat av: vendela

är hoppryttare och för mig är det KUL!, rutin och adrenalinkick! :D

2011-06-13 @ 21:54:08
URL: http://vendelawending.devote.se
Postat av: Emily - RYTTARDUON

sv: Tack =)

2011-06-13 @ 22:09:45
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Melinda

Jag tävlar för att både jag och P tycker det är så roligt! Och jaa jag är nog en dålig förlorare även här, alltså jag blir aldrig sur på P, eller jo ibland (haha) för jag vet att han KAN men ibland bara inte orkar typ lyfta hoven 5 cm högre för att han är lite lat, onödiga pet och sånt blir jag faktiskt lite sur över, men såklart inte på hästen i Längden, han är ju trots allt en häst... Men jga älskar att tävla, sen hur det går spelar ingen roll hehe :)

2011-06-13 @ 22:12:14
URL: http://melliskung.blogg.se/
Postat av: Anna

Sv: Tack så mycket :D

Bellie är suuuuuperfin hon också!

2011-06-13 @ 22:14:27
URL: http://frieserkar.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Så Roligt, ser fram emot bilder :)

2011-06-13 @ 22:25:01
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Tack så jätte mycket! Du har också en riktigt fin häst! :)

2011-06-13 @ 22:33:14
URL: http://swerider.blogg.se/
Postat av: nina

sv; jåå det är det :) och måste säga att den faktiskt är grymt skön, dock är den ju inte helt inriden i än, men trots det är den väldigt skön (=

2011-06-13 @ 22:34:36
URL: http://traningsryttare.blogg.se/
Postat av: Anonym

Sv: Tack! Du har själv en riktigt trevlig blogg och en riktigt fin travare! Jag som inte är så försjust i travare , men den var värkligen super fin!!

Så den travare gillar jag värkligen!! :D

2011-06-13 @ 22:35:13
Postat av: Hanna

SV: Tack! Du har en himla fin blogg du med ;)!

Gud vad fin Bellie är !! Jag som inte är så försjust i travare i egnetligen men den var ju värkligen super fin!! :D

2011-06-13 @ 22:36:24
URL: http://myponylife.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Tävlar inte just nu, men när jag ska tävla sen dressyr! Så tävlar jag för att få en bra känsla! Att det ska bli lite bättre för varje gång vi kommer ut, jag tävlar mot mig själv. Och att min häst ska känna sig trygg och säker på tävlingsbanan :)

2011-06-13 @ 22:36:44
URL: http://eldonod.wordpress.com
Postat av: Josäfin :>

Snygg header du fått! :D

2011-06-13 @ 22:40:59
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Ida

Hej, jag har alltid tävlat för att det är kul och för att de hästar jag ridigt tyckt det varit kul. Ogillar såna som bara tävlar för att vinna och blir sur på hästen när det går dåligt, det kallar jag dålig stil. Det kan aldrig vara hästens fel för den gör bara så gott den kan av dom signaler vi ger den...

2011-06-13 @ 22:44:47
Postat av: emily

SV: Jag har hört att det är för mycket stärkelse från när jag var liten, men nu googlade jag och hittade inget som tydde på att det var så.. Hm.. Kanske min gamla ridlärare lurades :-)

2011-06-13 @ 22:46:23
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: jonna

gud vilken fin blogg du har , älskar din header! :')

2011-06-13 @ 22:46:31
URL: http://livetisadeln.blogg.se/
Postat av: Hanna

SV: Jag vet inte riktigt. Har bara möt väldigt då mennar jag väldigt speciella travare i mitt liv som bara passar för trav eller vad man ska säga ;) Men din Bellie värkar ju vara som ett halvblod :P vet inte hur jag ska förklara riktigt men Bellie ser så fin ut!!! :D

2011-06-13 @ 22:54:36
URL: http://myponylife.blogg.se/
Postat av: FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag

SV; Tack så mycket (igen)! :D

2011-06-13 @ 22:57:19
URL: http://fridaelmlund.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn conchos till ditt träns från Kyro Riding Gear

Jag tävlar för att se om träningen funkar, för erfarenhet och utveckling :) Jag är inte så tävlingsinriktad, men är jag väl där och har chansen tar jag den ofta :)

2011-06-13 @ 23:13:20
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Lollo

Sv: Ja jag fullkomligt älskar den. Jag köpte den av maggan så du kan prata med henne om du vill köpa en. Den gick på 998kr (tror jag)



Långsiktigt vill jag komma upp i klasserna vilket gör att jag kommer ha krav på oss framöver på placeringar och felfria ritter.

Men grunden är att alltid ha roligt när jag är ute vilket gäller både mig och hästen.

Nu har var 1½ år på mig att låta henne få rutin på tävlingsbanan innan det någon omhoppning är aktuell;)

2011-06-13 @ 23:17:16
URL: http://blog.st.nu/ungaryttare
Postat av: Camilla

alla anledningar typ! och för att hästarna älskar det!



jag fick ett stopp i omhoppningen i 105 cm igår, jag klappade hästen, berömde och tog om. en av mina kompisar undrade vad fan jag höll på med, men jag tyckte att han var duktig ändå, bättre att bara göra om än att bli arg typ. lika glad är jag för det. att vinna är bara en bonus, att rundan känns bra är viktigast! :) och jag älskar att rida fort i omhoppning, all in är det som gäller :D

2011-06-13 @ 23:49:35
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: sofia

jag tävlar för att få rutin och erfarenhet ute på tävlingsbanan innan jag sätter stora krav, jag vill ha kul! :D men när jag hoppar sista hindret i grunden och är felfri växer tävlingshornen ut av sig själva och tanken på att inte satsa fullt är som borta med vinden! men jag blir inte sur om jag inte vinner, bara jag och min ponny har kul och gör något vi båda älskar att göra, och det gör vi verkligen! :D

2011-06-14 @ 00:05:01
URL: http://sofiasenneberg.blogg.se/
Postat av: Hanna

SV: Ja det är tyvärr bara såna jag har stöt på! ;)

2011-06-14 @ 09:56:14
URL: http://myponylife.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tack (: Man kan väl säga att det syns att han vilat i en månad ^^

2011-06-14 @ 10:02:25
URL: http://skraattkramp.blogg.se/
Postat av: Ance

Tävlar (som det ser ut nu ;)) bara för att det är skoj och för en bra kännsla+ bli felfri. Är vi felfria måste det ju betyda att vi gjort ett bra jobb, men självklart deppar jag inte över småmissar. :)

2011-06-14 @ 10:31:13
URL: http://handandhoof.blogg.se/
Postat av: Elsa

Hej kan verkligen inte tro att det är en 'gammal' travare!

du är verkligen duktig och du har absolut lyckats. Hon är jätte fin

/Elsa

2011-06-14 @ 10:55:30
Postat av: malin

SV:Svårt att hitta någon härute dock som fixar att rida henne. Väldigt känslig att rida så kräver en mjuk ryttare. :/

2011-06-14 @ 11:15:42
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Camilla

jag ligger efter på att svara på kommentarer.. xD

Nej, lukas ska absolut inte säljas!

och jag tyckte det var roligt med speciella klasser för travare, det kan ju vara en grej som får fler att våga sig ut på tävlingsbanorna :)

2011-06-14 @ 11:35:05
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jag håller med dig totalt. Jag tävlar och rider överhuvudtaget för attd et är ROLIGT! Men tävlingar ger spänning i vardagen, förberedelser, nervösheten och prestationen. Det är något att längta till. För mig räcker det med en ltien banhoppningsträning, det är en tävling för mig. för jag får fortfarande förberedelserna, nervösheten och prestationen.

Håller även med Jossan ovan, det är som ett bevis på att man gjort någonting. Som ett prov i slutet av en kurs. Men sen är det ju faktiskt så med proven i skolan också. Det är inte baar resultatet på provet som räknas, utan arbetet och utvecklingen man har gjort på vägen :)

2011-06-14 @ 15:24:10
URL: http://tophorses.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tävlar mot mig själv hela tiden !

Försöker sätta nya mål som vi ska försöka nå (:

Sen tävlar man ju självklart för att det är så kul :)

2011-06-14 @ 20:58:09
URL: http://essungaryttaren.blogg.se/
Postat av: Sarah

svar: Den blir bättre och bättre för varje gång faktiskt! Tekniken kommer med rutinen :) Han brukar dock försöka sätta ner bakbenen innan frambenen vilket inte är så lyckat.. :P

2011-06-14 @ 21:12:03
URL: http://tophorses.blogg.se/
Postat av: julia sundelius

frågestund på bloggen!



http://halvblood.blogg.se/2011/june/fragestund.html

2011-06-14 @ 21:17:06
URL: http://halvblood.blogg.se/
Postat av: lina

Jag var på en regional hopptävling i helgen. Alla hästar och ryttare var så satans fina!!! MEN, 90% red som krattor. Så tråkigt att se.. hästen for fram i 190 och ryttaren slet och drog i andra änden.. när man tävlar på den nivån så bör man väl ha någorlunda koll på sin häst. Det var bara slit och släng i princip, blev verkligen chockad över hur nästan alla hade noll koll på sin ridning och sin häst.. Såg ryttare som var riktigt elaka på framhoppningen. sågade och slet och i hästens mun för att den var "för stark" och "lyssnar inte".. De flesta verkar lägga ner mer tid och pengar på märkesprylar än på träning! Men detta hade ju igentligen ingenting med din fråga att göra :) kram

2011-06-14 @ 21:35:23
Postat av: Sofie

Jag har enbart tävlat för att ha kul, placeringar är bara en bonus :) Har egentligen ingen större erfarenhet av tävling utanför hemmaklubben, så det ser jag mest som träning, liksom checka av hur träningen har gått och få höra någon annans tankar :)

2011-06-15 @ 10:36:10
URL: http://countmeamongyoursaints.blogg.se/
Postat av: Jenny Norrgård

Förr när jag tävlade mitt varmblod i hoppning tävlade jag för att vinna! Men nu när jag har en ung häst så tävlar jag för att hästen ska få erfarenhet att te.x åka transport, vara lugn på nya platser med mycket hästar också vidare, och förstås för att han ska bli van med olika hinder typer tills vi börjar tävla på allvar i högre klasser. Men självklart är det kul också :)

2011-06-15 @ 22:13:54
URL: http://kallblodochvarmblod.bloggplatsen.se
Postat av: Yasmine

Jag har aldrig tävlat... men alltså man blir ju sugen. Typ visa upp sig/hästen? Jag vet inte, men ju mer man förstår inom ridning ju mer vill man visa att man kan. Eller så känner jag i alla fall, man ska inte gömma sig? :)

2011-06-17 @ 22:32:35
URL: http://yassei.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0