Dressyr

Åkte till Näset och red dressyr idag. Emma fota och filma, så de kmr! Idag var fokus på att få FRAM henne ordentligt utan att hon surade.

I början var hon
lite seg, men ändå samarbetsvillig. Skrittade och travade fram och hon kändes helt ok, inge bakåttänk alls. Tillslut fick jag med mig henne på hjälperna och det kändes underbart! Kunde verkligen trava på i ett friskt tempo utan att hon tänkte galopp eller tänkte bakåt. Det var en underbar känsla. :-)

Sen började jag
med lite galopp, och då blev hon ju lite sur oså men hon var ganska lugn i galopperna. Dock kunde jag INTE sitta ner för fem öre för mina jävla ridbyxor, hatar helskodda. Men tänkte prova dom idag, bad idea. Så jag studsa bara hit och dit och fram och bak, satt typ på bakvalvet och studsa.

Bellis var jättefin, och då brukar jag avsluta. Men nu tänkte jag utnyttja det trevliga momentet så vi fortsatte, och då körde vi övergångar. Fattning, galopp, skritt, trav och sen ny fattning när hon tänkte FRAMÅT i traven och jag hade henne någorlunda med mig. Funkade faktist jävligt bra för hon kändes mer avslappnad för varje gång även om vi har LÅNGT kvar.

Fick till avsaktningar som inte innehåll studs och halsen uppe i stjärnorna oxå. Det bästa av allt var sista högergaloppen som var MAGISK! Helt underbar. Hon sänkte sig väldigt bra och fick upp ryggen på ett sätt jag inte vet om jag lyckats med förut? Så jag kunde öka galoppen så den blev härlig och luftig utan några problem alls. Annars blir hon kort och lite spänd, men inte nu. Sen samlade jag den och sen avsaktning och hon gjorde de så bra! En helt underbar känsla.

Är grymt nöjd. <3

Kommentarer
Postat av: Tova

Helskodda som är så underbart! :O

2011-06-02 @ 18:56:02
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Helena

Va skönt att nån fler inte kan med helskodda, för oftast tycker jag folk vill ha det, men för mig blir det oftast bara knas & känns som jag sitter "fast" på ett obehagligt sätt.

2011-06-02 @ 19:40:48
Postat av: Camilla

HÄRLIGT! :D



Sv: Ja det är lite tungt just nu :/ Är väl inte direkt rädd för henne men jag vet ju vad som händer om man "går på" henne i de lägena, har ju hänt sju gånger och då är man inte så kaxig längre. Sen plus att hon alltid sticker när man åker av. Är livsfarligt när hon sticker ut på vägarna, vad som helst kan ju hända!



Hihi, du får låta hästarna äta upp vassen, tanten älskar vass :P



Hoppningar har varit min plan hela tiden men tänkte ta denna programridning som en liten check bara men det känns bara som om hon kommer vara helt hysterisk hela tiden och då är det inte värt det :(

2011-06-02 @ 22:25:14
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Emeli

haha jag klarar typ inte av halvskodda istället, tycker att det blir helt halkigt..

2011-06-03 @ 20:20:59
URL: http://solitarymoment.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0