Hoppning igen

Tog faktist och hoppade idag igen. Ville få en bättre känsla inför tävlingen nästa vecka. Det gick ju väldigt bra? Icke. Dock var jag inte lika illa som igår. Jag ställde upp två hinder och fick hjälp av en god vän. :-) En mur på 80cm och en oxer på först 70, sen 80 och sen 95cm. Första anridningen på oxern stannar hon, tvärt. Jag red an mot hindret med bra början, men strax innan så saktar min kropp ner, alltså jag slutar rida. Och då blev de stopp. Det var dock enda ggn hon stannade på oxern.

Muren var en annan femma
. Jag slutade rida några galoppsprång innan vilket ledde till lugna stopp. Tillslut vare som att jag lärt henne att det var så man gjorde. Tillslut fick jag över henne när jag verkligen red och bestämde mig för att jag ville över, och då hoppade hon utan problem. Sen stannade hon igen för jag slutade rida, och igen och igen och igen. Jag vet inte hur många ggr, tillslut bestämde jag mig, men ångrade mig i sista sekund. Och vissa ggr hade hon bjudning och bestämt sig själv men då stannar jag henne i sista sekund istället.

Gick över till oxern och
hoppade 95cm några ggr vilket gick bra. Ingen toppkänsla, men hon hoppade ju!

TILLSLUT fick vi ett bra flyt över muren oxå och då avslutade vi där.

Måste dock nämna att hon
blivit skitfin i vänstergaloppen! Hon tog den utan problem, och höll en låg och fin form utan att stressa upp sig. Sen tog hon den några ggr från skritt oxå vilket jag aldrig lyckats med. Fina tjejen.

Känner mig dock ganska tveksam över hur jag ska göra med tävlingen egentligen. Inte kul om jag får detta problem att sätta sig i Bellies hjärna oxå.. Så antingen provar vi, vi kör det vi kan och jag får ta mig själv för vad jag är för dagen. Vägrar vi ut oss så gör vi, då har vi ju iaf försökt. Eller så skippar vi tävlingen och tränar istället. Men jag vet ju att vi kan, om jag vill. Suck.

Kommentarer
Postat av: Carro

hmmm, inte kul :( Jag är likadan, slutar rida och så lär sig hästen att det är så man gör. Inte rättvist alls.

Kanske du ska låta någon annan hoppa henne ett tag som är trygg och inte tvekar? Så att hon får in känslan? Så gjorde jag med Storen, Johanna Hammarstrand på SRK fick hoppa nån gång i vekan ett tag, och då blev det mkt lättare för mig, då han fått upp sitt självförtroende själv och inte backade bara för att jag gjorde det.

Hade jag vart du så hade jag skippat tävlingen och jobbat på att få tillbaka känslan istället.

Det är ju inte rättvist mot B heller att sätta henne i den situationen, och du själv får ju ett sämra självförtroende.

Nä, jag hade nog jobbat på ett tag till med träningar och nån som kan hjälpa mig hoppa (typ Marianne som du tränar för) innan jag hade gett mig ut på tävling igen.

Det ska ju vara kul att åka ut! :)

Det är vad jag tycker, men du måste ju känna efter själv hur du tror att det blir bäst för B, och hur det blir bäst för dig själv.

Svårt! Hoppas du får till det iaf.

2011-06-15 @ 17:52:38
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Team Kråksjö - Rebecka

Har följt din blogg jättelänge nu, dock kommenterar jag aldrig. Men nu tänkte jag göra de.

Nu tycker jag att du ska köra på tävlingen, Bellie verkar ju älska det!

& NI är sjukt duktiga, man kan inte vara perfekt, men ni är fasen inte långt ifrån om man jämför med andra! Nu får det bli lite anamma i dig tycker jag! Ni klarade er sjukt bra sist & jag tvivlar inte en sekund på er! :D

2011-06-15 @ 19:11:07
URL: http://teamkraksjo.blogg.se/
Postat av: Anna

Om det var jag och hoppningen inte fungerade på ett tillfredställande sätt skulle jag inte tävla. Utan istället koncentera mig på att få hoppningen att fungera igen och sedan tävla när det känns bra igen.



Är dock ett beslut som du måste ta själv och känna igenom ordentligt vad du vill göra och framför allt hur det känns mentalt för dig!!!



Lycka till!!



Mvh Anna & Tabasco:)

2011-06-15 @ 19:58:49
URL: http://anaby.bloggplatsen.se
Postat av: EmbLeM

Ha bra galopp bra och korta henne inte så kommer det gå kanon :) Det är ju en stor bana så korta in på farten behövs inte :P

2011-06-16 @ 00:18:18
URL: http://emblems.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0