Dagens fråga

Hur noga är ni med att variera underlag för hästen när ni rider?

Jag är noga med sånt
, både varierat underlag och träning. Känns som en väldigt viktig sak att hästen får arbeta på både lite mjukare och lite hårdare underlag, för att hålla bäst.

Jag rider 1-2 ggr
i veckan i samma ridhus nu, och där är det ganska mjukt underlag. Ibland blir det en gång i paddocken hemma och där är det snö, just nu lite tösnö. Sedan rider jag ut på rakbanan där det är lite mellanmjukt/hårt när snön inte ligger på. Ibland rider jag ute på vägarna, där det är packad lera. Och ibland tar jag mig en tur på asfalten för att få ännu hårdare underlag. :-)

På somrarna varvar jag ridhuset med utebanan, och även där är det skillnad så det blir variation.


Utebanan

Kommentarer
Postat av: Matilda

För mig är det viktigt, i alle fall på vintern när det är så hårt eller kan vara hårt. Sen är Chemin sk'nlig, så måst xD

2011-03-06 @ 07:52:51
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Jag rider nästan jämt i ridhuset, eller tömkör. Ska även bli fasta löshoppnings dagar nu det gillar jag. Men eftersom Leja inte vill gå varken på fält eller i skogen så blir det att man fastnar i rihuset. Man måste ha minst 2 timmar när man ska rida ut, för att man ska va säker på att man kan ta den rundan man tänkt sig med massa bråk tyvär. Men jag hoppas detta blir bättre med tiden. Men hoppas verkligen vi kan rida ut mera sedan, men försöker att inte ta uteritterna för tätt just för att hon ska hinna smälta allt:)

2011-03-06 @ 08:24:47
URL: http://saygoodthingstwice.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag brukar faktiskt inte tänka så mycket på det men underlaget blir väldigt varierat iallafall. :)

2011-03-06 @ 09:54:40
URL: http://hannnss.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett flätat pannband från Hannas Häst & Foto!

Jag rider där det finns möjlighet och då blir de ofta hårdare, med allt ifrån grusväg till asfaltsväg och mjuk skogsväg. Men hellre för hårt än för mjukt! Undviker för mjuka underlag

2011-03-06 @ 10:37:17
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag försöker variera, dock är det ganska svårt då de antingen är grusväg,gräs eller asfalt här hemma. Har ingen gruspaddock utan rider på gräs när ja rider dressyr eller så. Men det blir ju lite variation med grusväg och asfalt ;) Dom får gå endel i skog med, där är de ju väldigt blandat underlag!

2011-03-06 @ 14:34:29
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag brukar också försöka variera underlaget för min häst. Blir mkt ridhus på vintern hela 4 dagar i veckan men brukar försöka rida ut på hårt underlag då det finns möjlighet. Blir mest skritt men travar ibland en del. På sommaren blir det såklart mycket variation med underlag då man rider ut mycket mycket mer.

2011-03-06 @ 14:34:48
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: Vendela

tyvärr har det blivit alldeles för mkt ridhus nu i vinter! skämms på mig asså.. man blir alldeles för bekväm när man har ridhus. men nu ska vi snart flytta till nytt stall med endast uteridbana så då blire troligen mkt bättre och varrierad både underlag och träning! :)

2011-03-06 @ 18:20:39
URL: http://meraridning.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag ser alltid till att variera med olika underlag, på vintern blir det mest mellan plumsiga fält, ridbana och hårt snöpackade vägar. Men på sommaren blir det på ridbanan, gräsfält, grusvägar, skogsstigar, sandvägar och inne i skogen där dom får lyfta benen över stock och sten. :-) Och varierat underlag + träning ger en häst som blir mer positiv för arbete och får friskare ben!

2011-03-06 @ 18:44:36
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Jag rider mer i ridhuset på vintern för att jag inte kan jobba min häst så mycket ute då det är hårt,halt och knöligt underlag. Hon måste gå mycket för att må bra, annars blir hon överpigg att hantera och känner sig bortglömd. Hon blir nöjd utav att jobba. På våren/sommaren/hösten går det kanon att jobba hästen ute. Har alltid press på mig att hon måste gå hårda pass flera gånger i veckan. Men hon är ganska lättriden så det går bra :) Hur gör du själv med din häst? Hon verkar ju ganska pigg hon med. :)

2011-03-06 @ 18:58:17
URL: http://kyro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0