Tempoväxlingar

Red ut på älskade B idag. Fast jag tänkt stanna hemma då jag kände mig trött och slö, men eftersom Emma ej hade möjlighet att rida så for jag ut. Hon måste ju gå. Och det ångrar jag inte! Hon var döfin. Körde tempoväxlingar i samtliga gångarter, och hon var så fin så. Även fast de blåste storm, något tittig men inte så att det gjorde något. Galoppen var fantastiskt fin, där kändes de verkligen sjukt bra. Hon försökte inte öka nånting, så jag red ganska samlad galopp ett par språng, sedan fram i en mer kraftfull galopp, sedan tbx osv. Provade mig på en vänstergalopp oxå men det ville sig inte.

På hemvägen blev hon lite småstörd som vanligt, hehe. Men jag fortsatte rida på och de släppte som tur var! Hon ligger på lite och tappar takt och lyssnar inte riktigt då hon vill springa på. Men som sagt hon kom tillbaka och lyssnade, vilket brukar vara svårt ibland. Men inte nu inte.

Avslutade i paddocken
med att fatta 3-4 vänsterfattningar, avslutade när jag fick en jättefin och bra gest. Det tog några varv innan hon ville ta vissa fattningar nämligen, men hon kändes trött så det var nog mkt därför. Hon frustade massa efter uteritten så hon var nog nöjd redan då, haha. :-) Hon var nåogt galligare i vänster fram idag, men som sagt det har hon varit i alla år jag haft henne. Men det var nåågot mer idag, än vanligt. Inte som dendär gallbomben som kom dock, så jag tror inte det är ngn fara. Är bara ett "skönhetsfel", dock blir man ju ändå lite nojig när det är lite mer än vanligt, även om det knappt är märkbart mer. Men ändå. Jag får hålla koll.

Snart kommer en överraskning upp på bloggen! ;)

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Vad roligt att det gick så bra! Är B din först häst eller har du haft något häst/ponny tidigare? :)

2011-03-23 @ 18:37:35
URL: http://mikaelaljungberg.blogg.se/
Postat av: Anonym

SV: inte? oj. Det är jätte poppis här nere. Hade tre hästar som hette Bellie på ridskolan, eller ja en kallades bara för det. Dock var det både på "privathästsidan" och "ridskolehästsidan" (:

2011-03-23 @ 19:16:56
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Linnea

Sv. Tack:)

2011-03-23 @ 19:41:34
URL: http://vinterponnyer.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Sv: Jo visst en poäng har du där. Men det kan ju också alltid vara bra att prova på och använda sporrar på sin häst och se hur den reagerar! Sen tycker jag också att man ska använda sporrar inom dressyren då det är snyggare med finare hjälper ;)

2011-03-23 @ 23:12:33
URL: http://mikaelaljungberg.blogg.se/
Postat av: Elin Ewers

Hejsan, Vilken fin blogg! Gå gärna in och kolla på min och min kompis :)

2011-03-24 @ 14:23:43
URL: http://capaill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0