Tipsar

Hovis var nyss ut till B för att kolla en baksko jag nojade över. Trakterna på skon var tajtare på ena bakhoven än resten, så han kom ut nu ikväll för att lugna mig, haha. Men han slog ut traktarmen på insidan lite, och skar lite av strålen. Så nu behövde jag inte oroa mig något. Han blev även förvånad över hur fin strålrötan blivit på bara några dagar. Är det inte så en bra hovis är btw? En som kommer ut på söndagkväll, en av hans två lediga dagar, för att lugna en orolig skäl? Haha. Har haft han i 4 år och är så nöjd. Han kommer ut så fort han kan, är i princip alltid i tid, slår på tappskor hit och dit när det behövs och tar inge extra betalt för sånt.

Så där kommer mitt tips in
. Till att börja med tackar jag alla som tipsade mig om vad jag kunde använda till rötan. Jag valde äppelcidervinäger och det är det jag använt. Jag har kratsat ur och borstat ren hoven, sedan sprayat på äppelcidervinäger 1-3 ggr om dagen. På bara några dagar var som sagt rötan betydligt bättre. Så det funkade skitbra! Trots att hon inte stått på spec. torrt underlag som tydligen var A och O. Hon går ute dygnet runt och hon håller sig i snön, bajset och höet. Ströar vi lösdriften så skiter dom bara där inne ändå, och sover ute.


(jag använde dock Willys egna för typ 13 spänn! ;) blir inte bättre)

Kommentarer
Postat av: Carro

Aha, då ska det provas pronto!!! Blir ju som lite mer ekonomiskt att använda det isf... medlet jag använder kostar ju 195 pix för typ 2 dl... :)

Så deå blir det äppelcidervinäger imorgon! Använder du en typ vattenspruta eller vad har du och sprayar med?

2011-03-13 @ 19:55:22
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Lollo

Vad har du för hovslagare?

2011-03-13 @ 19:59:41
URL: http://blog.st.nu/ungaryttare
Postat av: Sisterhood

SV: Aha ok! Då kanske man ska prova rapsolj då som pälsglans. Brukar köpa ett svindyrt pälsglans annars. Det är bra. Men när jag väl har pälsglans så Missbrukr jag pälsglans ärligt talat! Inte roligt att sitta barbacka, man glider bara runt på ryggen pga av alla pälsglans! XD Dock bra balanstrning om man ska se det positivt! ;) haha!



Men sällan jag har pälsglans hemma, då jag inte anser att et är de viktigaste att köpa. Prioterar annat oftast före. Men rapsolj behöver amn ju inte bli snål över! Haha så måste prova!! :D



Jag har också en riktigt bra hovslagare, han är en av de få godkända hovslagarna i norrland. Han har jobbat på ATG som hovspecialist. Han håller även hov/ tappa sko kurser, sedan är dte inte fy skäms att min hovslagare råkar vara RIKTIGT SNYGG! ;) Det säger ALLA tom. Haha! Han är ineså farligt gammal heller, kanske 30.. :P



Hur som helst, på tal om annat så är jag super dålig på att kratsa hovarna. Gör det, men om det inte är super farligt orkar jag inte! XD Men mina hästar har ALDIG haft problem med stålröta eller liknande. Men det beror på hur smutsigt dte är ute i hagarna osv. ändå är dte ganska skitigt ute i mina hästars hage nu efter en vintersässong. Mina hästr är på lösdrift. Det är nog därför mina hästar i aldrig haft problem med det. det sa även minhovslagare också. Jg vill göra det så naturligt för dem som möjligt. Hästar är hästar. Jag vill inte l"låsa in" mina hästar på nätterna. tycker de sa vara ute i friska luften, där mår de bäst! Hår, hovar, kropp, själ ja allt mår bra hos hästen!

2011-03-13 @ 20:20:06
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: maja

Sv: ja han är fin :) tack :)

2011-03-13 @ 21:30:38
URL: http://memyselfandzalmiac.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett flätat pannband från Hannas Häst & Foto!

bra tips!

2011-03-13 @ 21:43:07
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Frida

Vilket bra tips!

2011-03-13 @ 21:47:49
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: Felicia & ridtravaren Stardom

Gud va kul att du använder äppelcidervinäger!!! Jag trodde jag va den enda ^^ Har använt de supermycket när Boffe haft problem med bärrandsröta, och även strålrötan på min shettis. Det är totalt bäst! ^^



Är också supernöjd med min hovslagare =) Har bara haft henne sen november, men jag litar ändå på henne till 100%! Hon är jätte nogrann, Sist la hon 1,5 timmar på att sko Boffe. Om det är nåt som krånglar så kommer hon ut gratis =) Och om jag har funderingar ringer jag alltid och rådfrågar =)

2011-03-13 @ 23:25:35
URL: http://lifeofstardom.blogg.se/
Postat av: Anonym

hade du den koncentrerad eller utspätt med något? (:



Min hovis är likadan, kommer på lördagar/söndagar osv när han kan liksom. Går alltid att få tag på honom! HISS till sådana hovslagare! ;D

2011-03-14 @ 13:50:08
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Josefin

Kopparsulfat funkar mot hovröta, används även till klövröta på kor:)

2011-12-27 @ 21:31:09
URL: http://noriffraff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0