Dressyr

Idag stod som sagt dressyr på schemat. Jag är varken nöjd eller missnöjd. Elr jag är faktist mer mot det nöjdare hållet iallafall. Det gick inte så värst bra idag. Visst, delvis flöt det på bra men mestadels gick det inte alls bra faktist. Men efter sånahär pass kan jag ändå vara "nöjd", när jag inte fått frispel. Får jag frispel så har jag sån ångest att allt känns skit. Men nu så känns det ganska bra ändå för jag löste det på ett hyffsat sätt. Hade såklart Emma till hjälp som gav tips och råd och det gjorde faktist jättemycket.

Det som jag är mest nöjd med för dagen är framskrittning och i början av framtravningen, och även mellantraven som kändes fin när vi övade på den. Efter att vi travat fram en stund så slog det slint i Bellas huvud och hon tänkte ENDAST galopp. Hon blir så himla svår då. Och det är ganska frustrerande. Hon trippar på i en jättekort trav och kliver inte alls på, och skulle jag försökte driva framåt i den situationen så tar hon galopp och studsar omkring i den istället. Så det är så sjukt svårt för mig att få ordning på henne när hon väl börjat tänka bakåt/tänka galopp.

Men tillslut slappnade hon av i både skritt och trav. Efter det så körde vi lite galopp och det gick åt skogen, hon var så otroligt spänd. Och jag är superspänd, så det blir liksom en enorm dragkamp av de hela. Hon springer runt som ett ånglok, jag drar, hon slirar, och när jag får henne att korta in sig lite blir hon snortokig och slänger huvve rakt upp samtidigt som hon hoppar/tvärnitar/studsar med framdelen så jag bara studsar och skulle kunna åka av när som helst. Så hon känns inte lätt för mig alla ggr.

Tillslut fick vi hyffsade fattningar, och faktist även avslappnade. Gick bara på böjt spår dock. Så fort jag andades och slappnade av i armarna kom vi till betydligt bättre arbete, så jag är glad att jag hade Emma där.

Så de känns helt ok faktist. :-)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vet hur det känns, när det blir något mellanting mellan trav skrift och galopp! Inte alls kul, Zola har varit.precis likadan -.- hoppas det inte är något ( som du nämde i det senaste inlägget med att hon kanske har ont) det kanske bara är en form svacka? För du har ju så bra koll på din häst, jag menar muskler och så, så om hon har ont tror jag du känner det :)

2011-05-20 @ 16:40:14
URL: http://beeatrice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0