Dressyr i ridhuset

Gudars vilken häst jag hade idag! Jag är så himla stolt över fröken känslig. Hon börjar verkligen hitta rätt tänk nu, och även jag. Hon börjar verkligen bli stabil i huvudet nu oxå, vilket betyder att man kan begära lite mer än hon tidigare klarat.

Idag hittade vi dendär
underbart fina och avspända traven direkt, och jag sitter verkligen som gjutet på henne. Idag var hon så pass avspänd mentalt så att jag kunde leka runt i lite sidvärts, utan att tappa varken takt, bjudning eller att hon blir spänd. Hur ofta händer det? Vet inte om jag kunnat göra så någonsin. Jag bara svävade runt som på moln, så jädra fin var hon.

Tog lite galoppfattningar
oxå utan större bekymmer. Hon vart lite spänd efter galopperna så det kunde ta en stund innan jag fick henne i rätt tänk igen, men det gick! Och idag så har jag jobbat igenom henne i galopperna och verkligen tagit igenom båda sidorna. Det låter kanske skitknäppt men jag har aldrig jobbat igenom B riktigt i galopperna. Jag vet inte riktigt varför men det har liksom inte varit någon fokus på det. Idag höll jag mig på en volt och verkligen formade henne tills hon bar sig själv och gud vilken skillnad ändå alltså. Jag brukar ju låta henne springa på lite på långsidor och så, för hon är ju så spänd ibland och då får jag inte till det. Men som sagt idag bestämde jag mig verkligen och hon blev ju kalasfin! Hon fick kämpa på bra, spec. i vänstern för hon bytte 3-4 ggr till höger när det blev för jobbigt.

Travade sedan av med lååång
överlinje så hon fick sträcka ut ordentligt, tog dock ett tag innan hon kom tillbaka till mig och slappna av. :-) Men dit kom vi! Och herregud så fort det går att komma dit nu jämfört med förr, för då gick det knappt.

Kan knappt tro att det är vi
, haha. Jag och Bellie. Att det är vi som gör sådär..? Att det är vi som ser ut sådär. För några månader sedan var vi så långt ifrån detta som det bara går, och nu känner jag att vi verkligen är påväg!!

Kommentarer
Postat av: Linnea

sv: Vilken tur! Grattis! hurdå förresten? :)

2011-11-27 @ 17:56:13
URL: http://checkedpatch.blogg.se/
Postat av: Linnea

Vad nice! Skulle egentligen också vilja ha ett till då det har blivit lite slitet men tror inte jag orkar ringa runt och fråga hehe :P

2011-11-27 @ 18:03:23
URL: http://checkedpatch.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Men Åh säg att du har film på detta?Jag hade så gärna velat se då man verkligen känner glädjen i ditt inlägg.

Eller så är det som vanligt.När det går som bäst är det inte en kotte som ser haha.Har hänt mig mer än en gång.



Börjar det komma lite schwung i traven också eller?

mvh/Q

2011-11-27 @ 18:34:14
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Helena

Roligt! Det där med att du inte jobbat galoppen är ju helt naturligt, det ska du inte känna att du missat. Innan de bär sig och orkar så blir det ju mest som du ridit - dvs man låter dem rulla på. Nu när du kommit en bit på vägen har du ett annat läge och kommer kunna jobba henne mera aktivt i just galoppen, och då bygger ni vidare ännu ett snäpp.

2011-11-27 @ 18:34:53
Postat av: Rebecca

Shit va roligt! Vill se mer filmer!

2011-11-27 @ 22:41:18
URL: http://www.zkold.devote.se/
Postat av: PM

Kul! kan du inte skriva ett inlägg om hur du får henne lång, låg och avslappnad. Hade varit intressant :)

2011-11-28 @ 07:20:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0