Dressyr på fantastisk häst!

Idag red jag dressyr, och redan innan hade jag ett önskemål om hur det skulle se ut. Det blev precis så!! Enda som kunde varit bättre var att jag kunde slappna av lite mer och tänka mer på ridningen än få prestationsångest för att en fotograf vs filmare står i mitten. Men med Bellie kunde jag inte bli mer nöjd!

Fortsatte på förra gångens arbete, dvs galoppfattningar från skritt. De två första (höger) fattningarna blev hon lite upprörd, men kom till ro fort. Sedan körde vi vänster och det gick sjukt bra. Idag tog hon inte höger en enda gång när jag bad om vänster. Och när jag ridit några fattningar från snäv sväng testade jag en sista, på nästan helt rakt spår, och WOW där satt den! :-D Ingen stress, inge spändhet, hon bara tog den som om hon alltid gjort det. Och för en väldigt liten hjälp. Hur kul som helst. Dock blev hon väääldigt stark i vänstergaloppen idag, spec. när jag sitter ner i sadeln. Dels så är hon ju lite otränad nu, och tycker faktist det blir jobbigt. Dels så springer hon ifrån arbetet lite för att hon måste komma ihop sig när jag sitter ner. För står jag upp så rinner hon inte iväg sådär, men jag ska nog få henne stark nog tillslut. Man känner främst att hon rinner iväg i avsaktningarna, de blir väldiga "slå-sig-fri" avsaktningar och sen rinna iväg i travartrav. Men det jobbas på. 

Vi har börjat med ganska mkt backa nu oxå vilket verkar funka väldigt lösgörande på henne och hon börjar mer och mer förstå mina kanske luddiga hjälper. Hon stressar inte så mkt nu utan tar det lungt. 

Sedan fick hon vilopaus några minuter. Efter det red jag lite travarbete, inget särskilt jag red mest runt på volter och stämde av att det ens gick att trava med bra steg på henne utan att hon blir kort, trippig och spänd. Och jag kände typ inga såna tendenser. Jag är så otroligt glad! Kunde till och med sitta ner på henne utan att hon blev kort och krullade ihop sig. Hon travade på jättefint tyckte jag. Kan inte kräva mycket mer i nuläget. Det var väl någon gång i någon sväng hon trodde vi skulle fatta galopp men hon visade ingen stress.

Förut har vi knappt kunnat fortsatt passet efter att vi galopperat en gång. Hon har varit sjöblö av svett pga stressen och hon har absolut inte kunnat jobba tillfredsställande. Det har inte hänt ofta iaf.

Äntligen börjar jag hitta rätt knappar!! Kommer en liten kortfilm. Bad M filma när jag inte visste om det, för då hinner jag inte börja spänna mig oså. Men när jag råkade se att hon filmade blev jag lite spänd, men inte så värst. Så jag kommer bjuda på den.. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0