FILM (tömkörning)

Några såg kanske att jag la upp en film förut, men raderade den ganska fort. Klarar inte av mitt movie maker på min dator, för de är de gamla och Bellie blir helt jäkla ihoptryckt av det, ser askort ut i kroppen och supertrippig. Så jag har fixat det på en annan dator nu. Så här kommer film från tömkörningen imorse:


Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Caroline

Fint! Så som du tömkör kallas dubbellongering och då är det meningen att man ska jobba med fötterna i endast en liten cirkel, inte gå runt så mycket. Annars såg det trevligt ut :) Vad snäll hon är din Bellie!

2011-11-06 @ 19:19:56
URL: http://myvilbur.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Inte så tokigt med tanke på hur grön du är på det där. MEN!För både din och hästens säkerhet håll bättre rätt på tömmen.samla upp den i ena handen och låt den inte hänga och slänga och ha den absolut inte bakom dig i fall hon skulle bli rädd och dra iväg för då åker du också.

mvh/Q

2011-11-06 @ 19:38:26
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Sv här får du lite hjälp http://www.alltomhastar.se/artiklar/ovrigt/del-2-arbete-i-lang-tom/ :) Jag tycker du följer riktigt väl annars och stör henne väldigt lite.Du är med henne vilket det är sällan man ser med någon som är grön på detta. Många hamnar efter och blir "hängade" i hästen vilket du inte blir.och det var riktigt roligt att se =)

mvh/Q

2011-11-06 @ 19:52:34
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Camilla Persson- TVÅ tävlingar i bloggen, vinn benskydd eller minitrimmer

Ser trevligt ut, lite att träna på när du håller henne på volt (tömlongerar) är att försöka stå lite mer still. Då blir det lättare att hålla din placering gentemot henne, men jag vet hur det är man följer gärna med.



Sen skulle jag helst vilja se tömmarna samlade i ena handen och inte bakom dig, kan gå riktigt illa om hon blir rädd.



Bara små tips :) Annars jättefint jobb tycker jag, speciellt då du inte tömkört mycket.

2011-11-06 @ 20:01:12
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:=) Det ser ut som du kommer få kläm på det där tids nog.Det syns att du tänker rätt osv med ditt kroppsspråk osv.Du blir lite före..Hamnar i knasig position osv men du kommer med tiden när ni blir mer samspelta att fixa det också.Man måste ju börja någonstans =) Finns lite tömkörningsfilmer på tuben med både KG Svensson och Anders Eriksson som du kan kika in och få inspiration i från. tycker det är jätte bra att du gett dig in i det här och vill lära dig för det är ett jätte trevlig komplement till ridträningen.=)

mvh/Q

2011-11-06 @ 20:17:07
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: natalja

Jag kan absolut ingenting om tömkörning, men det verkar väldigt roligt och bra att kunna variera med! (:

2011-11-06 @ 20:27:04
URL: http://ltotheove.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag tror att du måste ha tömmarna mer sträckta så att hon har chans att ta stöd och få balansen. Spec yttertömmen :)

2011-11-06 @ 20:27:09
URL: http://equest.blogg.se/
Postat av: natalja

Hon ser btw väldigt lugn ut, lyssnar på dig och är lyhörd :) Inte för att jag trodde annat om Bellie men det gilas att se! :)

2011-11-06 @ 20:31:20
URL: http://ltotheove.blogg.se/
Postat av: Malin

Hon har fått väldigt mycket bättre trav nu tycker jag. :)

2011-11-06 @ 21:12:54
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: Linda

Absolut duktigare än mig. Jag är verkligen asdålig, jag får aldrig kläm på de där jädrans tömmarna, Fifa däremot är urduktig!!

2011-11-06 @ 21:49:59
URL: http://lullidull.blogg.se/
Postat av: Linda

Skrev med fel bloggadress ;)

2011-11-06 @ 21:50:26
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Josse

Första tanken var tömmarna, för din egna säkerhet och även för B, ha dom i ena handen aldrig bakom dig!! Kan sluta väldigt illa! Annars är du följsam, du hade inte tömkört så mycket har jag för mig? Sen är det bättre att inte röra dig för mycket och ha ett jämnare stöd på tömmen, halvhalter osv. Men jag tycker det är bättre att du gör som nu, är mer följsam än att du hänger i tömmarna, så det e bara att träna på så kommer det bli ännu bättre :)/ Josse (Stanleys ägare)Har ingen öppen blogg tyvärr :(

2011-11-06 @ 22:07:14
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:så ni har lerigt ni också? Båda minas svansar är ju iof ganska långa.Blev lite kortar nu när jag flätade för visso så det kanske hjälper lite i allafall. Knas svans är tjock och fin ännu .Men Mellis har en helt annan tagelkvalitet "finare" om du förstår vad jag menar.Bellies svans ser ju alltid så välvårdad ut tycker jag. Hur fasen lyckas du?? Mina ser ju ut som tageltroll i jämförelse =O

mvh/Q

2011-11-06 @ 23:06:57
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Mikaela

Ser jättebra ut med tanke på att du inte är så van vid tömkörning. En fråga varför går du med tömkörningsgjorden runt om dig? Det är ju livsfarligt. B kan ju bli rädd och då flyger du efter som en liten vante.. Försök också att alltid hålla koll på tömmarna och samla upp dem hela tiden så de inte hänger ned i marken. Annars ser det riktigt bra ut, tummen upp! :D

2011-11-06 @ 23:42:27
URL: http://mikaelaljungberg.blogg.se/
Postat av: Olivia

Sv: Stövlarna kanske inte var någon skönhet men de såg riktigt sköna ut! (läderstövlar är inte alltså så supersköna att traska runt i stallet med en hel dag) ^^

2011-11-07 @ 08:49:35
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Sofie

Ser trevligt ut! Men på sikt så önskas (vilket du säkerligen redan vet) en stabilare form, hon blir lite öppen i igångsättningarna (troligtvis pga lite för slapp töm) och dyker lite för djupt i skritten ibland. Tror det är lättare om du antingen håller henne närmare dig (mindre volt) så att tömmarna inte blir så långa och att du inte behöver springa lika mycket. Och om du böjer på knäna mer - så att du får mer svikt i kroppen vilket kommer kännas bättre för B i munnen då du blir mjukare och följsammare, då skulle du inte heller få händerna så långt framför dig som det ser ut som ibland. Detta är bara mina erfarenheter, jag är absolut inte något proffs på detta, men :)

2011-11-07 @ 11:59:04
URL: http://countmeamongyoursaints.blogg.se/
Postat av: sandra

Hon ser trevlig ut och verkar lyssna på dig. Men ett VIKTIGT tips, ha mer koll på vart du har tömmarna, kan sluta riktigt illa om hon skulle kasta sig eller något. Jag tycker även du ska ha koll på att tömmarna inte hamnar för långt ner på hennes ben, skulle hon sparka och få under tömmen kan det ju ske en olycka.

2011-11-07 @ 12:11:34
URL: http://isolagrande.myshowroom.se
Postat av: Annelie

Fint! Men det första jag reagerar på (som många andra här) är tömmen. Ser livsfarligt ut att ha den bakomryggen sådär... även om hon är väldigt snäll kan olyckan vara framme. Var rädd om dig :) Annars ser det lugnt och fint ut.. lite mer stöd på ytter skulle önskas som fler säger. Men kör på! Det Ser fin ut. :)

2011-11-07 @ 12:41:20
URL: http://riderdressyr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0