Utsläpp

Har precis gjort mig iordning för skolan, kom hem för en halvtimme sen. Haft utsläpp i stallet, hihi. Det är så mysigt! Alla var ute kl 7. Och Bellsan hade ätit upp ALL sin mat, hallelulja!! Hon är så himla kräsen. Eftersom hon får mineraler måste hon även få något att svälja dom med, så jag började först med betfor, som åt några dagar innan hon började lämna. Sedan la jag till fibergi någon näve tillsammans med betforn vilket funkade några dagar och sen lämnade hon. Så får ge henne när hon kommer in på dagen...

Iallafall, så har jag ju testat lucern nu med betforen, och det har funkat DÅLIGT. Varje morgon äre kvar en massa i krubban, elr en massa.. hon får ju bara ett par nävar men ändå. Hon får ju inte i sig mineralerna då. Men iallafall, hon har alltid varit så att hon HATAR grötmat. Så jag misstänkte att det var det som ställde till det och inte själva lucernet i sig. Så jag provade ha betfor i en burk, och allt de torra (lucern och mineraler) i en burk, och voila. Hon hade slukat ALLT. :-D Så nu hoppas jag hon inte får någon idé att vägra på detta... För snart är mina ideér iaf slut.

Hon ska förresten vila nu
några dagar tills snön kommer/tills det går att rida igen. Det är verkligen STENHÅRT nu, och då vill jag inte rida eftersom hon bara har traktbrodd.

Kommentarer
Postat av: Malin

Oj! Hur kallt har Ni? Vi har runt 6-10 plusgrader! Min häst äter inte heller upp mat om kraftfodert är blött, hon vill ha torrt i krubban. Gillar inte ens betfor :P

2011-11-23 @ 10:05:37
URL: http://kyro.blogg.se/
Postat av: sara

min häst är precis lika dan, han tycker verkligen inte om mineraler.. det ligger alltid kvar i krubban.

Men nu har jag blandat det med betfor och korn, så nu äter han upp :)

2011-11-23 @ 11:13:58
Postat av: Nelly

Sv; Tack :) Din är allt också jättefin :)



Tarktbrodd varför har man det? Det finns hål till det på en av ponnyernas skor men fattar inte vad det är bra för. :P

2011-11-23 @ 11:20:25
URL: http://njidon.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Precis så där fick jag göra med betfor och lusern åt knas också förut.Och det funkade tillslut det gällde bara att ha is i magen.fick börja med lite grann men sen kunde jag öka på lusernet vart eftersom.Det var precis som om han tillslut fattade att det kom inget roligare i krubban så det var bara att äta upp.

mvh/Q

2011-11-23 @ 12:20:16
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: emelie

Om du ger Lusernpellets så vill jag bara tala om för dig att du absolut INTE ska ge det torrt, det skall blötläggas för det sväller. Det är som att ge torr betfor, Livsfarligt och risken för att hästen skall få kolik är mycket stor! Så du måste blötlägga lusernen.. Men ett tips , köp melass till henne och häll över mineralerna, det finns väl nästan ingen häst som inte gillar melass :)

2011-11-23 @ 13:54:59
Postat av: jeffä

Hejsan.

Bra blogg där!

Vad gör du dÅ?:)

2011-11-23 @ 14:11:26
URL: http://horsesinfocus.blogg.se/
Postat av: Anonym

Zola är likadan med "gröt mat" det får inte vara för blött eller grötigt!

Dock blötte vi krafften och då vart det ju mer än den torra mängden så det kan ju vara för hon blev "mätt" eller vad man ska säga! Aja hon är i alla fall kräsen! ;)



Oj är det, här är marken jätte mjuk fortfarande, inte alls frusen! :o

2011-11-23 @ 14:41:39
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vi har plusgrader, jätte mjukt i backen. Däremot är vår ridbana helt under vatten =( hemskt..

2011-11-23 @ 22:35:21
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Cissi

Min vägrade också mineraler. För mig fungerar det att blanda pelletsmineraler, lite kraft-pellets och kornkross med en pump B-vitamin.

2011-11-25 @ 11:24:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0