Vem är du och vad har du gjort med min häst?

DET vill jag fråga Bellie. ;) Gudars vad vi svävar på moln nu, allt verkar släppa på en gång. Problem vi haft i åratal, börjar släppa efter 2-3 pass?

Iallafall så började jag med att titta när hon sprang och roade sig med Elisa i hagen, tittade på hur hon rörde sig osv. Klockrent, inge konstigheter i varken skritt eller trav, klev på precis lika mycket med båda bak. Sedan tog jag in och pysslade, för att sedan ta ut och longera i skritt, klockren även där. Klev på precis lika bra med båda bak i båda varven, travade lite på rakt spår, inge fel alls.

Red på travbanan och joggade lite. Hon är så fruktansvärt trevlig just nu! Jag bara svävar på moln. Vi tränade på att rida i vad jag tycker känns som undertempo, fast det är normaltempo. Är ju van att rida på lite friskare för annars brukar hon bli trippig och spänd om jag vill rida lugnare. Men inte nu! Hon kliver på hur bra som helst utan minsta spänning i överlinjen som hon tidigare haft.

Beslutade för att prova galopp oxå, v. varv. Men hon blev upprörd, dock milslång skillnad motför sist på travbanan då vi övade fattningar. Så hon vägrade ta den typ 6-7 ggr innan jag bestämde mig för att nu SKA vi ta den. Sagt och gjort, och vilken jädra galopp hon bjöd på. Hur lugn och fin som helst, bärig och hon försökte inte springa iväg över huvudtaget. Saktade av efter några språng och det gjorde hon så gärna!! Annars ångar hon ju på som ett ånglok, men inte idag. Travade lite till i höger varv och tog en fattning tillslut och gudars, vilken fattning jag fick till. Sån fin fattning har jag inte fått på länge!  Och galoppen var minst lika fin som i vänster varv, lugn, bärig och hon försökte inte springa ifrån mig alls. Avsaktningen tog hon så gärna oxå, helt otroligt.

Tittade även rörelsemönstret efter ridningen och hon är helt klockren. Spårar precis som hon ska. När hon blir spänd och trippig, det är då hon slutar spåra (givetvis).

Fina fina lilla häst! Börjar det äntligen släppa nu? Alla problem. Det roliga var att, ni vet ju att jag berättat om att hon inte ens går att trava när hon blir sådär upprörd, men som sagt det roliga var att det fanns inga tendenser till stress över huvudtaget när jag travade emellan försöken till galopp. Under själva fattningarna och skritten så var hon upprörd, men började jag trava var hon hur avslappnad som helst. De är underligt dedär, hur det kan ändras så fort?

Kommentarer
Postat av: malin

va roligt att det går framåt! :)

2011-11-17 @ 17:59:01
URL: http://www.mullesdrommar.se
Postat av: Emelie

sv: Det står att det där är vinterbroddar. Finns inga andra på varken hööks hemsida eller på Lyckås.. Dom vänstra var ändå spetsigare än dom högra. Vart köper du dina broddar?

2011-11-17 @ 18:11:43
URL: http://varmblod.devote.se
Postat av: Linda

åååh jag blir så avis! Jag vill också komma framåt, jävla skador och annat skit som stått i vägen för oss :( Känns som om vi aldrig kommer kommam dit vi vill.



Sv: Ja men det är ju tur att inte alla har fått för sig det :) Det är en bra gjord!

2011-11-17 @ 18:22:49
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Victoria

Sv; åå,tack det ska jag prova nästa gång! :D

Jag bli så himla ireterad när haan håller på så..

2011-11-17 @ 18:43:54
URL: http://magicbymistakes.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad roligt att det går bra för er! :D

2011-11-17 @ 19:34:55
URL: http://brownstar.blogg.se/
Postat av: Danielle

Gud vad roligt! :D

2011-11-17 @ 19:51:33
URL: http://frysmarkt.blogg.se/
Postat av: Camilla- Två tävlingar i bloggen

Jättehärligt! Tråkigt med skadan men det här är kanske ditt "efter regn kommer solsken" :D. Hon har tänkt till och smält allt :D

2011-11-17 @ 20:37:04
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Carro

Så himla kul att det går bra! :)

2011-11-17 @ 20:48:41
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Jossan

Ååååh vad härligt! :D Lite komiskt att det släpper för våra riktigt kinkiga fuxston samtidigt :D (a)

2011-11-17 @ 22:50:37
URL: http://www.dressyrnissen.se
Postat av: sandra

sv: Jo det var det jag med trodde. :) Det var bara en tanke det där med "onaturligt". Kom på att klart dom måste tränas i det varvet med haha ;)



Jag tyckte med det var lite knepigt. Eftersom hon inte "markerade" i traven. Jag tror och hoppas för eran skull att det endast var att hon blev lite spänd. Bra att du ska hålla koll och att det inte visades något idag :D

2011-11-17 @ 23:04:10
URL: http://grande.blogg.se/
Postat av: Caroline

Din rubrik höll på att skrämma livet ur mig! men det var ju inte så hemskt som jag trodde =) Glad för din skulle att det går så bra för dig och B! :)

2011-11-18 @ 00:15:53
URL: http://myvilbur.blogg.se/
Postat av: Fia

Hej! Visst har du Bellie på Alnö nu? Tänkte fråga vilken travbana du rider på och om den är för "allmänheten" ? Skulle behöva haft ett bra stället att jobba galoppintervaller på nu när det är så hårt i backen. Mvh Fia

2011-11-18 @ 06:28:34
Postat av: sandra

sv: Okej! :) Men det kan det nog vara. Men det gäller ju iaf att vara uppmärksam till tusen. Dock tror jag som din vän gör, för om det skulle vara något, tycker jag man borde se det mer i traven. :)

2011-11-18 @ 10:22:23
URL: http://grande.blogg.se/
Postat av: Emma

Åh, vad roligt att det verkligen bara flyter för er nu! :D Och eftersom du kollade igenom henne så noga så är det säkert bara filmen som luras, tycker inte att hon skulle kännas så fin om hon inte var okej! ;D <3

2011-11-18 @ 10:36:48
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: sandra

SV: Ja men dåså. :)

Var det det benet hon var skadad för nyss?

2011-11-18 @ 10:42:57
URL: http://grande.blogg.se/
Postat av: Ingela

Ibland gör vila, eller i hennes och ditt fall ofrivillig vila, susen! Man ska inte underskatta en veckas vila då och då så att hästen får smälta allt "nytt" och samtidigt återhämta sig kroppsligen. Härligt att det går så bra!

2011-11-18 @ 10:59:59
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: Okej :) Då jag inte är så insatt i sånt måste jag fråga, är det en vanlig skada? Och hur "uppkommer" den? :)

2011-11-18 @ 15:36:57
URL: http://grande.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0