Svar på tal

Hej! Jättefin och intressant blogg :-)
Har några funderingar i all välmening, är bara nyfiken och menar inte att "racka ner" på dig.
Jag undrar hur det kom sig att du köpte en fd travhäst? Handlade om "kärlek vid första ögonkastet" eller ekonomiska skäl? (Travisar är ju ofta billigare än halvblod etc) Sen är ju förutsättningarna lite annorlunda för travhästar, de är ju avlade för att springa fort i trav med vagn efter sig till skillnad från halvblod som är renodlade ridhästar. Har det inte varit tufft och svårt att utbilda sin första häst istället för att köpa ett redan utbildat halvblod? Kram/Linda

Hej Linda!
Vilka hästar jag kikade på styrdes av priset, ja. Jag var 17 år och hade ingen möjlighet att fixa fram 30.000 och uppåt för en häst. Så jag fick liksom titta på de hästar i den prisklass jag visste att det inte var någon omöjlighet att skrapa fram pengar (typ upp till 15.000). Och då blir det ju oftast travarna man får rikta in sig på. Var även och provred ett oldenburgarsto jag skulle ha fått för 15000:- om jag köpte henne direkt, men jag ville ha en häst på foder för ev. senare köp.

Däremot så var det kärlek vid första ögonkastet vad gäller just Bellie. Var och provred en häst innan henne men vi klickade inte över huvudtaget. Bellie såg jag i hagen och direkt sa jag "Jag tar henne! Jag behöver inte ens provrida" (även om jag provred).

På den tiden brydde inte jag mig om exteriör, gångarter m.m. Kollade aldrig på något sånt utan jag tog hem den häst jag ville ha ungefär. Jag har ju aldrig haft tävlingsambitioner så, utan jag tycker bara om att utvecklas tillsammans med hästen och ha roligt, så för mig hade/har gångarter ganska liten betydelse.

Dock så visade det sig ju att min fina B råkade ha en 3taktig galopp redan när hon kom till mig som travtränad. Och personligen tycker jag att hon har en mycket trevlig trav oxå. Har fått väldigt mycket beröm över hennes gångarter. Så nästa gång jag kommer leta häst (travare) kommer jag vara ute efter en som har gångarter i nivå med de Bellie har, så det kommer nog bli väldigt, väldigt svårt. Jag är helt frälst i travarna så som det känns nu så är det en sådan det blir även efter B.

Och jo, det var grymt svårt/jobbigt/tufft att utbilda min första egna häst. Utan hjälp hade det aldrig någonsin gått. Det har varit otroligt kämpigt, går nog inte att förklara hur kämpigt vi haft det jag och B. Men det är definitivt värt allt!

Hoppas du är nöjd med svaret! Kram :-)


Kommentarer
Postat av: Paulina

Har din häst täcke i vinter eller inte? Varför gör du som du gör? Svara gärna i min blogg!

2011-10-11 @ 13:30:02
URL: http://fotopaulina.blogg.se/
Postat av: Sofia

Super bra svar!!!

2011-10-11 @ 14:30:25
URL: http://sofiastotto.bloggplatsen.se
Postat av: Cornelia

Hej! Hoppas du mår bra! :) Håll utkik efter mini-tävlingen som snart kommer på bloggen! :) /Cornelia

2011-10-11 @ 14:37:50
URL: http://kindofscofield.blogg.se/
Postat av: Frida O

Travare äger! :D Dem kan mer än vad man kan tro! :)

2011-10-11 @ 14:47:03
URL: http://thegoldentree.blogg.se/
Postat av: Erika

Du har ju gjort ett super jobb med Bellie. :)

2011-10-11 @ 16:50:29
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Intressant och bra svar :)

2011-10-11 @ 17:08:59
URL: http://systrarnawester.blogg.se/
Postat av: Anni Oveson

sv: Ja har man bara en häst så funkar det ju super! Men precis som du säger, lite jobbigt om man vill åka två :P haha. Hur gjorde ni förresten för att ta reda på om golvet behövde bytas eller ej? för sånt gör mig lite nervös. trodde självklart att de kollade sånt på besiktningen, men nejdå..

2011-10-11 @ 18:04:04
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Camilla Persson

Sv: Skönt att de kan skärpa till sig lite emellan åt också. Hade Bell någon ren boxvila eller slapp ni det?

2011-10-11 @ 19:33:27
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Hej hej! Vilken tycker du är den bästa "hästaffären" i Sundsvall? Då tänkte jag inte på hästutrustning utan i klädväg, stövlar osv! Typ en butik som bara vill dyka ner i och frossa bland alla saker?! Nyfiken! Super blogg, fortsätt så. Hälsa Bellie!

2011-10-11 @ 20:45:14
Postat av: Linda Alnöbo

Tack för svaret! Jätte intressant att följa din blogg. :-)

2011-10-12 @ 10:56:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0