Tidig morgon

Idag blev det en riktigt tidig morgon för mig. Passade på att åka tidigt när jag ändå fick sjuts. Så kl 7 var jag i stallet och pysslade på.. :-) Hihi. Sen drog jag och B ut på en tur, supermysigt. Provade sadeln med padd idag, och det blev nog bättre i dagsläget då den är minimalt för vid. Så en omvärmning är ev. på sin plats när jag vet ifall B gillar sadeln i alla gångarter osv. Iallafall, den är verkligen som en dröm att rida i. Så fort jag kommer upp så bara smälter jag, sadel och häst ihop. Och det är där jag ska sitta känns det som.

Bellie var en dröm idag
bitvis. Jag har inga speciella krav, men hon arbetar jättetrevligt ändå. Och skänkelvikningarna var kalasfina idag!! Inge sladdande bakdel här inte. Superkul. Och jag hittar nya knep och ridsätt att prova mig fram med vilket funkar kanon. Man måste våga testa lite nytt och lära sig nya knep. Halterna idag sitter bättre än någonsin oxå. Dom blir annars ganska segdragna och lite av en dragkamp, plus att vårat största problem är att hon ska vara i bibehållen eftergift. Men flertalet ggr så gör hon kanonbra halter med bibehållen eftergift. Hur kul som helst!! Min fina snutta. Denna vila var nog superbra för oss båda. Peppar peppar.


Kan även avslöja att sadeln är en 16", varför jag frågat så mkt om hur ni tycker det ser ut. De flesta tycker det ser kanon ut, men ett antal tkr den ser något liten ut. MEN jag kommer gå på den fantastiska känslan jag får i sadeln, och inte hur det ser ut för ögat. Skulle jag ha en större tum (vilket för den delen inte ens finns) så skulle troligtvis mina ben hamna helt fel som dom gjort i övriga dressyrsadlar.

Den låg iallafall an helt jämnt framtill längs bossan när jag red idag. Så jag tror det blir super!

Kommentarer
Postat av: SHUNI- hästblogg

SV; Sadeln ser ju superskön ut :))

2011-10-22 @ 14:23:21
URL: http://shuni.blogg.se/
Postat av: Anonym

Om jag ska vara ärlig ser den mycket skönare ut än den innan!



Sen av erfarenhet vet jag att Wintec är skööna att rida i! Har provat en! Men som sagt denna ser mycket skönare ut! :D

Din sits vart jätte trevlig i den med! :D

2011-10-22 @ 15:06:54
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: JohannaHäggbomH

Sv. Tack så mkt. :) Det är två hästar med varsitt blå täcke. ;)

2011-10-22 @ 15:10:35
URL: http://johannahaggbomh.blogg.se/
Postat av: Helena

Helt rätt att du ska gå efter känslan.. då blir det som bäst i längden. Jag tycker det ser bra ut!

2011-10-22 @ 19:16:54
Postat av: Helena

Är du intresserad av att köpa ett brun/beige schockemöhle dressyrschabrak? Är st.full, du kanske vill ha mindre? Fint skick. inte mkt använt alls. Priside 300:- ,finns i Sundsvall ;)

2011-10-22 @ 19:29:37
Postat av: Jossan

Wohooo vad kul! :D Härligt när det lossnar så! :)

2011-10-22 @ 20:40:44
URL: http://www.dressyrnissen.se
Postat av: Sanna

Vart lånar du sadlar i från? Skulle vilja ha lite tips eftersom jag också letar sadel :) Svara gärna i ett inlägg :)

2011-10-22 @ 22:24:51
Postat av: Frida

Fin sadel, ser mkt skön ut. Jag måste bara fråga varför du har padd under? Du skrev förut ett inlägg (typ ett år sedan) om att man inte ska ha padd under, och att det inte fanns några ursäkter. Padd var inte bra, punkt slut. Jag ifrågasatte då med och skrev att padd kan väl visst va bra, beroede på syfte. Men du hävdade fortfarande att padd bara var bullshit, att sadeln ska ligga bra utan padd. Stötdämpning då? Nej där också, ingen padd. Det var vad du sade då iaf.

2011-10-23 @ 11:04:39
URL: http://equest.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0