Undviker ni skrämmande ting?

Ja, som frågan lyder. När ni ser något "läskigt" när ni rider/promenerar med hästen, undviker ni det då? Dvs tar en annan väg. Rider in och väntar ut det läskiga nånstans? Nu pratar jag om te.x stora fordon som bussar, traktorer, grävmaskiner osv. som antingen står på sidorna av vägarna eller som kommer åkande fram- eller bakifrån. Eller t.ex en älg? Eller något annat djur, rådjur.. Skällande hundar? Presseningar som fladdrar i blåsten? Om någon borrar?? Slipar? Svetsar?

Ja, kort och gott.. undviker ni "faror"? Typ "Oj shit hon kommer bli jätterädd, nu vänder jag." Eller "Omg en buss, den kan vi inte möta *kilar in på en annan väg och väntar ut bussen*.

Jag undviker i princip ingenting. Jag rider förbi allt, låtsas som att det regnar. Jag tycker det är superbra att hästarna får vänja sig vid sånthär, för dom blir så trygga och självsäkra individer då. Och jag gillar att kunna ta mig fram överallt, och rida den väg jag tänkt rida osv. Och Bellsan ska inte behöva gå omkring och bli rädd hela tiden heller..

Kommentarer
Postat av: Anonym

Med Zola unviker jag i princip inget, möjligtvist stora fordon som kommer åkanes på vägen (typ traktorer med dubbla däck osv. Med andras hästar som jag inte känner unviker jag de mesta, så som med Rocksina som jag skulle gå promenader med 10 min/dag och ägarna var i spanien. Dem hade hur som sagt att hon är trafiksäker (vilket jag sett också) men efter 1vecka i boxvila (för en häst som går hårda dressyr/hopppass två gånger om dagen) satte sig allt i huvudet, så det spelade ingen roll om det var en bil, moppe, traktor, lastbil som kom hon dampade i alla fall! Så då unvek jag vägar över huvudtaget, ville först och främst inte sätta Rocksina i fara då hon var nyopererad i knät, och eftersom det inte var min häst!



Oj vilken kommentar, haha men kort och gott när det gäller Zola så rider jag mestadels överallt! (:

2011-10-13 @ 16:32:56
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Lovis

Förut kunde jag undvika vissa saker, typ om nån klippte gräset, om jag mötte stora fordon osv. nu har jag blivit mycket säkrare med tibbe så jag kör som dis, låssas som det regnar. Dock om jag möter stora fordon (som tibbe är rädd för) brukar jag försöka gå undan och låta det åka förbi så han får se det. :)

2011-10-13 @ 16:49:48
URL: http://lovisakerstroms.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Förr ja.I dagsläget nej.Enda anledningen att jag undvek tidigare är att det fick sån otroliga följder i bland så det blev en fråga om både min och hästens säkerhet.i dagsläget är detta dock inte aktuellt.Jag rider överallt.

mvh/Q

2011-10-13 @ 17:04:46
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Julia - bloppis på bloggen!

Undviker helt ärligt ingenting!

2011-10-13 @ 18:46:52
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Anette Nord

Jag undviker inget, hästen ska gå där jag bestämt att den ska gå. Gör som du, lotsas som att det regnar :P



Är något läbbigt så kan vi stanna & tittar på de, sen driver jag på närmre & närmre, tillslut har hästen blivit övertygad om att det inte va speciellt farligt & då är de bra sen.



Skulle aldrig falla mig in att byta väg alt gå hem/in med hästen igen om de kommer något "farligt" då har hästen "vunnit". Jag har sett för mkt "mesande" med hästar då de tillslut blivit farligt för alla inblandade för att hästen tagit över.

2011-10-13 @ 18:56:50
URL: http://anette-nord.blogspot.com
Postat av: Camilla Persson

Kommer alltid förbi även om det många gånger inte varit en rolig upplevelse med Tosca. Men pga hur hon var i slutet valde jag att inte rida ut med henne pga det jättestora riskerna för mig, henne och andra men alltid med målet att kunna komma ut i skogen.



Vänder aldrig med hästar och hopapr heller aldrig av, de ska helt enkelt gå förbi och jag kan bli riktigt tjurskallig ibland så det brukar gå. :P

2011-10-13 @ 19:17:40
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: vendela

min är inte ett dugg rädd för trafik, en långtradare kan köra upp i röven på henne och hon bryr sig inte ett skit ;p men presseningar! då går det inte! hon slänger sig i diket och vänder om o springer :p brukar försöka komma förbi iaf men förra helgen faktiskt var det helt ömöjligt så de som ägde släpen med pressäninen över som stod o kolalde på fick köra upp släpet en bit på deras uppfart :P haha söta kneppa häst<3

2011-10-13 @ 20:20:04
URL: http://vendelawending.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag undviker inte, utan jag tar det lugnt förbi objektet som är hemskt.

2011-10-13 @ 20:46:44
URL: http://jessridning.blogg.se/
Postat av: Sarah

Lite utmaningar får man tåla och jag har nog genom året utsatt mina hästar för det mesta, haha :P Så nej, jag underviker inget!

Eller om jag rider längst kanalen och det kommer en båt kan jag rida lite fortare tillbaka eller ta en kortare sväng för att hinna rida om den påväg tillbaka. Det är så jobbigt att fasta 30 min i broöppning! Men tror inte att det ver det frågan handlade om :P



Jag tycker faktiskt att det är lite fånigt med folk som hoppar av hästen för minsta lilla och leder den istället. Har sett alldeles förmånga som imprincip förstört sina hästar genom det sättet då de aldrig går fram själva utanför gårdsplanen. Det är bättre att ha tålamod och bygga upp hästens självförtroende!

2011-10-13 @ 23:15:38
URL: http://sarahhbergman.blogg.se/
Postat av: Anna

japp undviker traffik helt och hållet,för farligt just nu och jag vill inte hamna under en bil

2011-10-14 @ 01:25:39
URL: http://annashastliv.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag tänker inte ens på att något kan vara läskigt för hästarna, mr. R är så trygg. Han bryr sig inte om något. Men jag skulle aldrig någonsin ta en omväg bara för att en påse ligger och prasslar enner liknande. Som du säger, bra träning.

2011-10-14 @ 01:43:18
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Emelie

Enner = eller*, hehe.

2011-10-14 @ 01:43:53
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag unviker att möta långtradare och stora traktorer ( tyvärr ) mest för att min häst slänger sig ut , gärna framför fordonet... då känns det gött att kliva in på en stig , så får han begrunda det på lite håll .. men låter honom inte undvika det helt ...

2011-10-14 @ 12:59:25
Postat av: Anonym

det bästa enligt mig är att släppa tyglarna och fortsätta rida förbi det, då får hästen lite mer eget mod, och måste sköta sig själv :)

2011-10-17 @ 18:07:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0