Att lära hästar stegra

Hittade DETTA fantastiska inlägg av en tjej vars blogg jag börjat läsa. Kan bara hålla med till punkt och pricka, för det är verkligen vansinne att lära hästen att stegra på komando. Det kan bli livsfarligt, och jag har många ggr tänkt på vad som skulle hända om hästen hamnar i någon annans ägo, och denna nya ägare av misstag råkar göra komandot för stegring? Livsfarligt!

Ett citat ur ett inlägg denna tjej hade hittat på ett forum:

"En parentes – har du någonsin sett en häst som slagit över? Och brytit nacken? Jag har, och det vill jag aldrig uppleva igen. Ryttaren tyckte det var störtcoolt när hästen reste sig under ryttare. Det blev hästens död, så coolt var det. När han låg där, hästen.. Sprattlade. Vi trodde han skulle resa sig, sen gick avföringen."

Det säger allt.

Kommentarer
Postat av: Alice

Snygg design :)

2011-09-30 @ 16:33:16
URL: http://connoz.blogg.se/
Postat av: Frida

myhcket bra inlägg av den personen! håller bara med...

2011-09-30 @ 20:10:19
URL: http://equest.blogg.se/
Postat av: Camilla Persson

Har ju som du känner till ganska stora problem med min röding som alltid haft resning nära till hands (har ju absolut inte lärt henne det) och jag vet hur jobbigt, otäckt och farligt det är med resande hästar. Därför blir jag så mörkrädd när jag hör folk säga att de läs sina hästar resa sig!!! De är inte kloka i huvudet! Varför inte lära de sparka mot folk också...?

Nej tack till stegring i alla former!

2011-09-30 @ 22:15:36
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Anna

Håller med till fullo! Min häst hade tidigare som "försvar" när han inte förstog att stegra sig i tid och otid...känns inte som en bra ide att uppmuntra det vidare. Numera har han helt slutat med stegringarna och är en tryggare häst:)



Mvh Anna & Tabasco:)

2011-10-01 @ 09:42:14
URL: http://anaby.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0