Dressyrhästen B ;)

Idag har jag ridit dressyr på min älskade prinsessa. Hon var så himla fin i samtliga gångarter för det mesta. När jag kom till rätt ridning och fick mina kroppsdelar på rätt plats och därmed när hjälpgivningen blev bättre så dansade vi fram! Försökte sitta ner ganska mycket idag och jag fick till det så himla bra, fick en riktigt bra ridkänsla. Även i galoppen, som bara går bättre och bättre.

Hon var väldigt stark (i munnen) i vänstergaloppen (för hon orkar inte alltid hålla ihop), så det blev lite dragigt där, men vi hittade rätt läge ganska mkt oxå så hon kom till arbete och jag till ridning. :-) Jag blir trött när hon drar, och då glömmer jag bort att rida med kroppen och blir istället hängandes i munnen. Men det jobbas på hela tiden. :-) Överlag var känslan kanonbra idag.

Gick till och med att trava av
hur fint som helst, och utan stress, trots att vi precis galopperat. Kanonfin var hon verkligen!

Det som hjälper mig att rida
bra är att jag tänker alltid på vad mina tränare/kloka vänner/bekanta har sagt till mig att tänka på. Så det som dom sagt upprepas gång på gång i mitt huvud varpå jag förändrar min ridning hela tiden och får aha-upplevelser hela tiden, även när jag rider på egen hand.

Det som går i mitt huvud just nu
är "fram med magen", "slappna av i axlar och handleder", "känn dig som en överkokt spagetti" (då slappnar man av skitbra) och idag hade jag även överdrivet tänk om att jag skulle fram med skänklarna då dom levt sitt egna liv och åkt bakåt extremt mkt senaste passen. Så nu får vi hoppas jag inte satt i stolsits istället, haha.

Tänker ni på vad ni gör med kroppen när ni rider? Jag tycker det är extremt viktigt att vara medveten. Alltså medveten om var man har sina kroppsdelar och vad man gör av dom, för det påverkar hjälpgivningen nåt så enormt.

Kommer bildbomb ikväll eller till veckan. :-) Beror på när fröken M har tid att fixa bilderna, som förövrigt blev GALET FINA!

Kommentarer
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Jag tänker på vad jag gör med kroppen hela tiden när jag sitter till häst .Och till det hör också vad hästen gör med min kropp.För det händer ju att de flyttar på en i bland osv.Det är en del av ryttarkänsla anser jag och det har en avgörande betydelse för hur bra ridningen faktiskt blir.Utan uppfattning om den egna kroppen eller hästens är det det svårt att komma till finlir. =)

mvh/Q

2012-04-15 @ 17:15:19
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0