Hoppning

Idag har jag och Bellsan hopptränat, för oss själva (mao utan tränare). :-D Men som assistenter och filmare/fotografer hade vi såklart M och L. :-D

Jag säger bara en sak: Jag och B är OSLAGBARA!! Haha. Början av passet var helt groteskt hemskt, hon bara drog, låg på och jag hade precis hela hästen i handen vilket gjorde mig frustrerad i kombination med att jag var spänd. Det ledde till att jag blev alldeles för hård i handen och tillslut gav jag upp i ren frustration, och tog mig ett litet samtal med M. Och efter det kom jag på andra tankar och försökte ta med mig vad andra sagt för kloka ord, och då jävlar vände inställningen drastiskt. Haha!

Vi har idag hoppat 95cm tvåkombination och även i 6,5an låg oxern på 95cm. Helt galet! Och jag red på som om jag aldrig gjort annat. Visst hade jag lite dåligt tempo in några ggr när det blev högre, men B hoppade glatt iallafall och sedan försökte jag bättra mig med tempot. Gick skitbra!! Jag e så nöjd. Helt fantastiskt kul. :-) Att jag kan rida på ett 95cm räcke utan att vara rädd? Utan att vara nervös och utan att tveka? Galet. :-D

Kommer film sen, och bilder.
Men bilderna är ju för roliga, för B har ju som känt inte världens snyggaste teknik. Haha. Hon har sin egna lilla teknik hon, hängande framben. Hon tar sig ju över med glädje - men inte äre vackert. Sötnöten mammas. Tips på hur jag kan få henne att dra upp frambenen bättre?

Efter att ha analyserat en hel del förut så kom jag fram till att de hjälper ju verkligen inte att jag blir sådär spänd och frustrerad när hon är taggad, utan de blir ju bara sämre. Och det GÅR att få ordning på henne hur jobbig hon än känns. Det som hjälper är att börja hoppa, ge henne uppgifter att lösa. Hon blir lugn direkt när man börjar hoppa. Hon kan börja tagga till och småstegra/hoppa och trava iväg fast man ska skritta, men så fort man fattar galopp blir hon lugn och nöjd och hon blir inte alls spec. stark emot hindren. Så jag VET ju att vi kan, och att det går att lösa. Jag måste bara komma ihåg det när jag väl sitter där och tycker att allt känns hopplöst.

Kommentarer
Postat av: Sara

Låter toppen!:D Jag är själv en riktigt fegis i hoppning så det var väldigt bra gjort av dig!:D



sv, De låter som en perfekt promenad, skönt nu på våren!:D

2012-04-12 @ 18:55:17
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: Emelie Löfström

Gick kanon! Ni var super duktiga :)

2012-04-12 @ 19:22:57
URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Lina m. ridtravaren Siren

Barrera henne! Hahahha nej skämt åsido. Siren har också den tekniken, hängande framben. Eller ja, ärligt talat så har 95% utav de travare jag sett hoppa hängande framben. Siren hoppar ju typ en halvmeter extra bara för att han inte tar upp frambenen. Skulle han göra det skulle han ju inte behöva överhoppa så jäkla dant! Toker :-)

2012-04-12 @ 19:40:44
URL: http://worldisfullofmagic.blogg.se/
Postat av: Carro

Hoppa höga kryss (gärna på studs) eller lägga 2st bommar som ett V framför ett hinder, det tränar frambenstekniken riktigt bra! :)

2012-04-12 @ 21:32:52
URL: http://silverbern.bloggplatsen.se
Postat av: Ellinor

Höga kryss, studs med olika höjder tränar frambenenstekniken :)

2012-05-07 @ 19:13:28
URL: http://deya.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0