Inläggs-fråga

Cicci: Hejsan,
Hittade din blogg idag faktiskt och tycker redan jättemycket om den :)

Min fråga är hur du reagerar när folk hackar ner på travare, om folk brukar hacka ner på din häst och hur du tacklar det.


Jag själv har haft en ridtravare och hon var nog en av de bästa ridhästar jag haft (ville väll mest bara säga det för att du ska veta att JAG inte har ngt emot ridtravare).


Mvh


Cicci


ps. INLÄGG

Skoj att du gillar bloggen! :-) Svaret kommer här:

Jag har aldrig varit med om att någon hackat ner på mig och min häst faktist, har tvärtom bara fått höra positiva saker när vi kommit på träningar och tävlingar. Men skulle någon hacka på mig så är det dennes problem, inte mitt. Och jag respekterar fullt ut de som inte är intresserade av travare (därmed inte sagt att det är ok att vara elak). Men många ridtravarägare vill tyvärr inte riktigt se till individen själv, utan hävdar att deras häst har exakt samma förutsättningar att bli bra som en korrekt byggd ridhäst, vilket tyvärr inte stämmer och vilket tyvärr resulterar i många av dess fördomar som finns. Så i mitt tycke är det travarfolket själv som skapar fördomarna, inte halvblodsfolket. Grovt uttryckt.

De som faktist fortfarande tror att det inte går att galoppera eller hoppa på en avlad travhäst är ju bara pinsam i mitt tycke, så där finns det ju inte så mycket att argumentera mot om man är så pass korkad att tro det. Att säga så säger mer om personen i fråga, än om traven. JAG har dock aldrig hört något sånt över huvudtaget, utan bara hört att andra får höra sånt.

Sen tror inte jag en "arabmänniska" eller en "shiremänniska" skulle ta illa vid sig av att jag ALDRIG skulle köpa en sådan, lika lite som jag skulle bry mig av att någon säger att dom ALDRIG skulle köpa en travare. Eller ens rida en. Alla gillar vi olika raser, men främst så går man ju på individen, men travarna har ju betydligt sämre förutsättningar varför jag helt och hållet har full förståelse för de som inte ens skulle vilja testa lägga ner den tid och tålamod som krävs.

Så kort sagt, det finns liksom inget att "tackla"
om någon skulle tycka illa om min häst. Jag älskar min häst, det räcker?! :-) Varför skulle andra måsta göra det liksom.. Det viktiga är att var och en trivs med sin häst.

Kommentarer
Postat av: Emma

detta var bland de bäst ord jag har hört, det stämmer precis :) (har inte travare själv men förstår hur du menar)

2012-04-15 @ 18:25:40
URL: http://emmaohlsson.blogg.se/
Postat av: Fia

Grymt bra inlägg :)

2012-04-15 @ 18:30:10
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se/
Postat av: cicci

Okej tack för svar :)

riktigt bra sagt och känner precis likadant.

2012-04-15 @ 18:30:18
URL: http://cicciflodberg.blogg.se/
Postat av: cicci

Okej tack för svar :)

riktigt bra sagt och känner precis likadant.

2012-04-15 @ 18:30:41
URL: http://cicciflodberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0