Löshoppning

Idag blev det helt oväntat löshoppning för fröken Bus. Och jag kan bara konstatera igen, efter 3 år sedan förra löshoppningen, att det inte är något för henne. Hon gillar det tyvärr inte. Gunilla (tränaren) sa att heta hästar ofta är fega när dom är själva, och det är precis så jag upplevt det varje gång jag testat. Varför jag inte testat på 3 år.. Hon står liksom emot, man får verkligen driva och "tvinga" henne. Vilket inte är kul. Hon smet till och med ut på sidan av inhägnaden, liksom hon gjort förr. Hon smiter. För hon vill inte. Tänkte dock de kunde vara kul att testa idag, efter 3 år, när vi verkligen är på G inom hoppningen.

Den enda gången hon tycker det är kul att hoppa utan ryttare är när jag springer med henne och hoppar samma hinder med henne. Men nu är det bevisat att hon vill ha morsan med. ;)

Kommer en liten film sen :-)

Kommentarer
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Roligt att ni provade på ändå, Lelle har kunnat varit lite osäker tidigare men nu när vi löshoppade för någon dag sedan tyckte han själv att det var jätteroligt och behövde ingen drivning nästan alls! Så det kanske hjälper att göra det med lite jämna mellanrum för att dom ska vänja sig lite, för jag brukar kunna ha småhinder när jag longerar och så också :)

2012-04-01 @ 20:51:53
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: FridaG

Jag har en liten fråga..och det skulle vara jättekul om du ville svara i ett inlägg.



Hur ser du på att ha bett i munnen bå hästen, andvända nosgrimmor, rida med sadel, att hästen ska gå på lösdrift m.m. Hur naturligt ska hästen ha det tycker du?

2012-04-03 @ 14:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0