Bete?

Hur länge har ni era hästar på bete? Bellan har oftast gått från början av juni tills slutet av augusti, alltså 3 månader. Men nu tror jag att det blir längre än så. Det är ju bara att fodra upp dom ännu mer. Nackdelen är ju att hon går 1-2 månader utan analyserat hö.. Men jag får gå på känslan, är ju bara några veckor.
 
Vill inte riktigt kosta på en analys på det hö dom äter av nu för det räcker ju endast några veckor. :-P Plus att dom ju faktist äter gräset i hagen fortfarande. Och hon får i nuläget 0.5 kg lucern. Kommer öka till 1 kg ifall de ska gå kvar i september, och då ökas även högivan såklart. I nuläget har dom cirka 20kg att dela på per dygn, alltså nästan 7 kg var (och det är torrhö).
 
Så hur gör ni?

Kommentarer
Postat av: Jessica Pira

Ger du din häst lucern med kraftfodret eller ger du det som hö? :) ger också min lucern men svårt det där för min häst äter inte upp kjraftfodret om det blir för mjr med tanke på lucern, som jag blandar ihop men betfor åh allting.

Svar: Jag ger lucernpellets, och de blötlägger jag strax innan hon ska få det :-)
Josefine Fred

2012-08-22 @ 20:51:54
URL: http://www.jessicapira.blogspot.com
Postat av: Melina

sv: Han vart aldrig såld :)

Svar: Vet en som kollade på honom och ville ha honom men hon fick höra att ägaren inte skulle sälja honom mer :P
Josefine Fred

2012-08-22 @ 21:09:13
URL: http://goldenhorses.blogg.se
Postat av: Melina

sv: Jaha, ja hon är väldigt väldigt noga med vart han hamnar :)

2012-08-22 @ 21:14:37
URL: http://goldenhorses.blogg.se
Postat av: Lina m. ridtravaren Siren

Vi kommer börja ha våra inne från början på september, när vi tagit träckprov osv. De kommer ju fortfarande gå ute länge på dagarna och så, men vädret är inte det roligaste och Siren är väldigt trött så jag tror inte att han får någon bra sömn ute. Låter kanske konstigt men det ska faktiskt bli skönt att mocka, packa påsar osv. Gillar att ha fasta rutiner!

Svar: Jag längtar oxå tills våra kommer tillbaka :-) Supermysigt att mocka och pyssla på :)
Josefine Fred

2012-08-22 @ 21:36:41
URL: http://worldisfullofmagic.blogg.se/
Postat av: Lina Holmbom

Mina unghästar stödfodras nu. Dom andra kommer nog in till 1 sep :)Förra året hade vi dom ute till 1 okt.

Svar: ok :) Någon anledning till att de kmr in en månad tidigare nu?
Josefine Fred

2012-08-22 @ 21:49:43
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Susanne

Våra kommer gå hela september ut och kanske någon vecka till beroende på hur vädret ska betee sig, de gick just ut på återväxten på det dom redan har betat och lär väl gå där 2 veckor iaf innan de släpps ut på ett helt nytt bete som slogs ner med betesputs i juli = superfint nu! :-)

Svar: De låter härligt!!
Josefine Fred

2012-08-22 @ 22:16:21
URL: http://tantgigant.bloggplatsen.se
Postat av: Q Ord och inga visor!

Mina går ju inte ute dygnet runt öht.Då får jag en som är rund som en julgris och ett stycke spjälstaket.Och inget av det är ju önskvärt.

Hur länge jag har dem i beteshagarna beror helt på hur betet ser ut (vi putsar) och hur vädret och flugtrycket är.I fjol gick de en bra bit in i oktober faktiskt av den enkla anledningen att de gick på återväxt vall då så de stod sig bra näringsmässigt på det.


Övervuxen vall går mina hästar aldrig på .1 meter gräs den här tiden på året är mest skräp så då kan man lika gärna ta hem dem tycker jag.

I år har jag redan stallat in dem och de går på fri tillgång på hö+hösilage och får kraftfoder på sidan av också + att de har gräs i hagen .Vill ju hålla ett extra öga på knas och då är det lättare att ha dem hemmavid. Beroende på hur det går framöver för honom så släpper jag nog ner dem i beteshagarna sporaliskt när vädret tillåter på återväxten några timmar då och då.

mvh/Q

2012-08-22 @ 22:51:52
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Ylva Blom

Vi stallade in våra från och med igår kväll. Men de går på bete på dagarna. Emiro får 0,5 kg lusernpellets och 0,5 kg betfor. Ingen havre nu då han har boxvila.
Mvh Ylva

2012-08-23 @ 08:35:50
URL: http://www.ylvablom.se
Postat av: Linnea

Mina pållar går på lösdrift året runt och nu under sommaren får vamblodet mitt ca 9kg torrhö+1kg KRAFFT sensitive om dagen. Hon har varit underviktig så första prioritet har varit att få henne upp i vikt så att vi kan börja bygga muskler :)
Sen har jag även en shettis- och en russtravare som även dem går ute dygnet runt året om. De får 2,5 resp. 4,5kg om dagen+att russet får ca 2dl Fibergi på kvällen :)
Jag älskar att ha de ute, det har aldrig varit några problem! De har vindskydd att gå in i om de skulle tryta men de väljer oftast att vara ute och söka skydd nere i skogen :) Självklart så har de täcken när de behövs ex.vintern eller när det regnar :D
Tack för en toppen blogg!! :D

Svar: Härligt med lösdrift!! :) Hade jag haft möjlighet så hade jag haft B på lösdrift oxå. Men de är inte lätt o hitta nån som faktiskt har bra underlag för hästarna att ligga i, och stå i..
Tack för svar! =) Kul att du gillar bloggen :D
Josefine Fred

2012-08-23 @ 09:29:13
Postat av: Lina Holmbom

Det är det för att Magnus har lite svårt att behålla hullet, nu när näringen går ur gräset. Han har växt som tusan under dom här månaderna jag har haft han :) Bruno är hemma för att han ska tävlas mm =)

2012-08-23 @ 12:57:35
URL: http://skrotpilot.blogg.se
Postat av: Linn

Såfort det inte är kallt ute på kvällarna, så får dom börja gå ute, sen är dom ute tills det blir kallt på kvällarna.
Om det är regn/fult väder under sommaren så får dom stå inne under natten :)

Svar: Blir nyfiken på vrf de inte kan stå ute i regn elr väta? :-)
Josefine Fred

2012-08-23 @ 19:51:27
URL: http://mysweethorses.blogg.se
Postat av: Julia Kling med ridtravaren I Hear Music

Jag tog in min förra veckan, av den enkla anledningen att hon ska få vila och det viktigaste, inte tappa hullet. Hon var inne lite nätter innan också.. Men här är det inget riktigt bete, men väldigt bra gräshagar. Mysigt när dem kommer in! :-)

2012-08-23 @ 22:41:26
URL: http://oneofmusic.wordpress.com
Postat av: Michelle

Vilken lucern är det du ger till B? :) Behöver också stödfodra på vintern så tänkte höra vilken det är du har och om det hjälper något? :)

Svar: Lucernpellets från Krafft :-) Om de hjälper din häst elr inte behöver du ta en höanalys för att veta. Där ser man vad som faytad i höet och vad man behöver komplettera med. :-) Jag ger lucern tillfälligt nu under betet bara för att hon ska få i sig extra av allt när betet börjar bli dåligt näringsmässigt. :-)
Josefine Fred

2012-08-23 @ 23:44:36
URL: http://mischi.blogg.se
Postat av: Linn

Sv: Morado har headshaking och mår då fruktansvärt dåligt när det regnar :/

2012-08-25 @ 16:41:02
URL: http://mysweethorses.blogg.se
Postat av: Linda Gissberg

Hästarna i stallet inkl. Palle , går på grönbete från början av juni till slutet av augusti :)

2012-08-26 @ 14:31:02
URL: http://brownstar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0